Shining har skapt ny sjanger

Da Shinings Jørgen Munkeby var i jazzprat med Jaga Jazzist hos Lydverket denne uka, innrømmet han gladelig at de har skapt sin egen sjanger med sitt siste album. Blackjazz er tittelen på Shinings siste plate (anmeldelse her). Det er også et forsøk på å definere en sjanger, fortalte Jørgen Munkeby hos Lydverket P3 onsdag denne […]

Skrevet av:
Publisert 10:03 30 januar, 2010

Jørgen Munkebye fremførte nye låter fra Shining-plata Blackjazz, som kommer neste mandag. (Foto: Per Ole Hagen, NRK)

Da Shinings Jørgen Munkeby var i jazzprat med Jaga Jazzist hos Lydverket denne uka, innrømmet han gladelig at de har skapt sin egen sjanger med sitt siste album.

Blackjazz er tittelen på Shinings siste plate (anmeldelse her). Det er også et forsøk på å definere en sjanger, fortalte Jørgen Munkeby hos Lydverket P3 onsdag denne uka:

- Vår plate er et forsøk på å definere en sjanger. Man er ikke nødvendigvis så opptatt av å  plassere seg i ferdiglagde sjangerbåser, man prøver kanskje å finne sin egen greie.

Munkeby sier videre at andre band gjerne også kan kalle musikken sin for blackjazz. Dét er imidlertid ikke nødvendigvis en sjanger også albumaktuelle Jaga Jazzist hører hjemme i. Lars Horntveth fra sistnevnte var uansett i studio mens vi hadde Munkeby på tråden, for en prat om utvida jazzbegreper, trang til å utvide eksisterende sjangere og når jazzbegrepet kan og bør brukes. Du hører hele praten her:

shining-vs-jaga-lydverket-_-nett

Da Shining besøkte Musikkredaksjonen på P2 seinere denne uka, var også tittelen Blackjazz et tema. Er det en programerklæring, lurte programleder Siv Wammer:

munkeby-musikkred

Mens de besøkte Musikkredaksjonen spilte de også «Healter Skelter» fra det nye albumet live. Det låt som dette:

shining-live-hos-musikkredaksjonen

Shining. Foto:promo

[youtube rb9xLX-ORXk]

Tags: , , ,

Del "Shining har skapt ny sjanger"
 

1 kommentar på “Shining har skapt ny sjanger”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket, Anders Odden. Anders Odden said: RT @Lydverket: Shining har skapt ny sjanger: Da Shinings Jørgen Munkeby var i jazzprat med Jaga Jazzist hos Lydverket denne uka,… http://bit.ly/cpiQZ8 [...]

Legg igjen en kommentar