Metallica og Lou Reed. Foto: Anton Corbjin.

Metallica og Lou Reed. Foto: Anton Corbjin.

Selger legendarisk dårlig

Metallica- og Lou Reed-samarbeidet Lulu selger dårligere enn de fleste kunne forestille seg.

Skrevet av:
Publisert 15:25 9 november, 2011
Metallica & Lou Reed: Lulu. Foto: Albumomslag.

Metallica & Lou Reed: Lulu. Foto: Albumomslag.

Plata har allerede fått kultstatus. Men ikke fordi den er så bra. Det er tross alt ikke alle plater som gir opphav til en egen støttegruppe på Facebook.

Les vår anmeldelse: Det verste fra begge verdner

Det var antagelig ikke for kommersielle grunner at Metallica valgte å være backingband for Lou Reed på plata Lulu, der kun to av låtene er på under fem minutter, mens avslutninga – ”Junior Dad” er på hele 19:29.

Men at plata skulle bli så dårlig mottatt hadde trolig ingen drømt om.

Les også:

Mens Metallica i USA solgte 490.000 eksemplarer av sitt siste album Death Magnetic, den første uka den var i salg, har Lulu bare klart å selge 13.000, melder Blabbermouth. Dermed klarer plata bare å stabbe seg opp til en 36. plass på albumlista Billboard 200.

Og det er ikke bare amerikanerne som ikke liker samarbeidsprosjektet. Plata ligger langt nede på listene i de aller fleste land. Oppsiktsvekkende nok er det Norge og Sverige blant landene der plata gjør det aller best i sin første uke. På den norske lista ligger Lulu på en 11. plass mens den har klatra helt til en 9. hos svenskene.

Men om vi går til andre land er det trist lesing for de Lulu-entusiaster som måtte befinne seg der ute et sted.

Her er noen flere listeplasseringer:

 • Storbritannia: 36. plass
 • Ireland: 36. plass
 • Australia: 33. plass
 • Belgia: 30. plass
 • Finland: 20. plass
 • Nederland: 17. plass

Tags: , , ,

Del "Selger legendarisk dårlig"
 

9 kommentarer på “Selger legendarisk dårlig”

 1. Jeg er en gammel Metallica fan, samt jeg liker en del av Lou Reed og velvet underground sine låter. Før plata kom ut gikk de ut å kalte dette prosjektet et marriage from heaven, jeg våger meg frempå å kaller det et marriga from hell! Dette prosjektet her er mere dristig for Metallica enn Reed, Metallica har sin kultstatus innen trashen, Lou Reed,som å har en kult status innen sin sjanger har minst å tape på dette. Jeg prøver så godt jeg kan å like litt,men 19 minutter » Junior Dad» kan føles som et nakkeskudd!

  Jeg er alltid positiv til at det kan være spennende å se flere kreative sette hodene sammen å gå inni et prosjekt, men jeg må få være så ærlig å si at dette, for meg, var en real skivebom. For å si det sånn: trur ikke det er noen fare for at den blir spilt så mye at det vil bli ei ripe i den. Men..Som samler er den et must..Spilles KUN på lavt volum.

  Det å drapstrue Lou Reed er type så idiotisk at jeg nesten begynnte..jeg sa NESTEN…å like plata. 
  Vi er forskjellig, jeg har en svoger som er en gode del eldere enn meg og er Lou Reed fan,han synes plata er fantastisk, så det viser vel kun at vi alle har en forskjellig smak!

  Avsluttningsvis vil jeg be gutta om en pen bønn: Please IKKE lag en oppfølger a…

 2. Anonym sier:

  gule fiskehoder med krem

 3. Jeg hørte ett minutt av pumping blood i itunes, trodde faktisk det var KØDD, og slo av.
  Jaja, nei takk.

 4. Å kalle de plasseringene som listes opp her legendarisk dårlig er vel litt i overkant sensasjonalistisk. Hadde faktisk håpet på dårligere plasseringer enn det her.

 5. [...] kan like ham eller hate ham, men selge plater – det kan han, sjarmtrollet fra Canada. For mens Metallica- og Lou Reed-samarbeidet Lulu vil støve bort på bakerste hylle hos de mest obskure plate…, har Justin Bieber igjen satt rekord. Justin Bieber: Under the [...]

 6. Anonym sier:

  Denne platen var faktisk noe av det morsomste platebransjen har kokt sammen på år og dag. Syns den fortjener 1 mill solgte første uka, bare pga underholdningsverdien!

 7. [...] også: Rihanna sampler Metallica og The xx Selger legendarisk dårlig Lars Ulrich og Metallica ser fram til å spille ved det fengselet i Horsens. Foto: Scanpix/Sergio [...]

Legg igjen en kommentar