Selger blod for å lage plate

Blakke legender: Rockebandet Gang Of Four gir blod for å få gitt ut plate. Postpunk-bandet fra Leeds holder storsalg på internett for å få inn penger til å spille inn ei ny plate. Er du blodfan av Gang Of Four, kan du nå altså gjøre et kupp: Blant salgsobjektene er ampuller med blod, en ødelagt […]

Skrevet av:
Publisert 16:40 7 april, 2010

Gang Of Four på Pstereofestivalen i Trondheim i fjor. (Foto: Morten Skogly)

Blakke legender: Rockebandet Gang Of Four gir blod for å få gitt ut plate.

Postpunk-bandet fra Leeds holder storsalg på internett for å få inn penger til å spille inn ei ny plate. Er du blodfan av Gang Of Four, kan du nå altså gjøre et kupp:

Blant salgsobjektene er ampuller med blod, en ødelagt gitar og helikoptertur med bandet.

Det har gått 15 år siden forrige gang Gang Of Four laga plate, og vokalist Jon King forteller til avisa The Guardian at det har skjedd mye i musikkbransjen siden 1995, når han skal forklare hvorfor de skal gi ut den nye plata Content på egen hånd.

- Det har skjedd en grunnleggende endring for hva musikere og band må gjøre for å kunne lage musikk.

- Det er fansen som er viktig i dag, sier King. Derfor har Gang Of Four oppretta en egen nettside hvor de selger minner fra storhetstida på 70- og 80-tallet, blant annet opptak av deres første konsert og en signert, ødelagt gitar. Men også litt særere band-merch.

Blod, bandkunst og helikoptertur

I en samlepakke med prislappen 45£, eller omtrent 425 kroner, får du ampuller med blod (det er uvisst om blodet er fra noen i bandet eller ikke), den nye plata, samt bokversjonen av et kunstverk på keramikkfliser som viser de siste 40 åra i verdenshistorien, laga av bandmedlemmene Jon King og Andy Gill. Samt et hefte hvor man kan skrape fram dufter. En annen pakke gir deg en helikoptertur med bandet fra London til Glastonbury der de skal spille i sommer.

Deler av inntektene fra salget går til Amnesty og Plan International. Du kan se hele salgslista til Gang Of Four her. Selv om bandet ikke har laga plate siden midten av 90-tallet, har de turnert siden 2004, og besøkte Norge under Pstereofestivalen i Trondheim i fjor.

Tags: , , , , , ,

Del "Selger blod for å lage plate"
 

1 kommentar på “Selger blod for å lage plate”

  1. [...] Høsten vil også gi oss comeback-materiale fra 90-talls indiebandet Superchunk, Orchestral Manoeuvres in the Dark (O.M.D) og Skunk Anansie. Soundgarden skal slippe samleplate med ny låt, 80-talls synthpop duoen Yazoo kommer med liveplate og Gang of Four planlegger å slippe Content i nærmeste fremtid, plata de har solgt blodet sitt for å få råd til å spille inn. [...]

Legg igjen en kommentar