Ekstremmusikk, drap og krikebranner

På Onsdag sendte vi en diskusjon med Håvard Rem og Cornelius Jakhelln. Men på TV får man aldri plass til alt. Her kan du se hele samtalen som endte med at Rem kalte Varg Vikernes for «den nye Hamsun»   Håvard Rem har tidligere skrevet bøker om blant annet Erik “Myggen” Mykland og Bob Dylan, […]

Skrevet av:
Publisert 9:37 13 mars, 2010

pratNYNY

På Onsdag sendte vi en diskusjon med Håvard Rem og Cornelius Jakhelln. Men på TV får man aldri plass til alt. Her kan du se hele samtalen som endte med at Rem kalte Varg Vikernes for «den nye Hamsun»

 

Håvard Rem har tidligere skrevet bøker om blant annet Erik “Myggen” Mykland og Bob Dylan, og har også skrevet tekster med Morten Harket. Nå har han gått dypere inn i materien til norsk black metal og i Lydverkets sending på Onsdag fortalte Rem om parallellen mellom Hamsun og den svært omstridte Varg Vikernes  som i 1993 ble dømt til 21 års fengsel  for drapet på Mayhem-gitarist Øystein Aarseth, samt tre kirkebranner. Men det var bare avslutninga på samtalen. Rem og forfatter og musiker Cornelius Jakhlln brukte nemlig noe lenger tid enn vi hadde til rådighet på TV til å fortelle om norsk black metlas unike plass i utlandet. Her kan du se hele samtalen, uklippet:

I 2003 sendte Lydverket denne Black Metal-spesialen som gir et helt unikt innblikk inn i verden få kjenner. Møt bl.a.legender fra Mayhem, Darkthrone, Satyricon og Dimmu Borgir:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Ekstremmusikk, drap og krikebranner"

Legg igjen en kommentar