Scarlett, Scarlett, Scarlett!

Til våren kommer endelig (?) skuespiller Scarlett Johanssons album, med Tom Waits-låter. Det er imidlertid ikke første gang hun synger, eller blir sunget om. Scarletts-plateplaner har vært omtalt lenge, men nå bekrefter NME at langspilleren ”Anywhere I Lay My Head” vil være tilgjengelig i butikken fra 20. mai. Altså et album med Tom Waits-låter, samt […]

Skrevet av:
Publisert 14:33 25 januar, 2008

Scar

Til våren kommer endelig (?) skuespiller Scarlett Johanssons album, med Tom Waits-låter. Det er imidlertid ikke første gang hun synger, eller blir sunget om.

Scarletts-plateplaner har vært omtalt lenge, men nå bekrefter NME at langspilleren ”Anywhere I Lay My Head” vil være tilgjengelig i butikken fra 20. mai. Altså et album med Tom Waits-låter, samt en egen original.

Scarletts tolkning av jazzklassikeren ”Summertime” har derimot sirkulert lenge. Høre den igjen?

[youtube 5F_yCFtFn24]

Scarlett er for lengst på lag med både pionérer og hipsters i musikkens verden. Ingen ringere enn TV On The Radios David Sitek produserer albumet hennes. Dessuten kunne de som fikk oppleve The Jesus & Mary Chains gjenforeningskonsert på Coachella-festivalen i fjor, se Scarlett bidra så godt hun kunne på deres suverene ”Just Like Honey”.

[youtube 4paPtRuIw2Y]

I en av de siste ti årenes aller beste filmer, ”Lost In Translation”, kan vi dessuten se og høre Scarlett lire av seg The Pretenders ”Brass Pocket” i lystig lag.

[youtube 0lh-YPLKJo4]

Kanskje er det ingen selvfølge at skuespillere har livets rett som musikere. De aller fleste ser for eksempel ikke tilbake på Don Johnson, Patrick Swayze, Johnny Depp eller Lindsay Lohans musikalske strabaser med særlig annet enn ironisk fryd. Når vi derimot kan se skomakeren ved sin lest i musikkvideoer, er det en annen sak.

Justin Timberlake i drama med Scarlett:

[youtube FKXm3Qg7sBo]

 

Og til sist, i denne semi-hyllesten til en av kvinnerasens ypperste eksemplar, ta en lytt på to låter tilegnet henne, vel verdt å bruke øret på – Scarlett eller ei. Samt litt av en sang som kanskje handler om henne. Den er ganske fin uansett.

The Teenagers «Scarlett Johansson»

[youtube gns_YqGhP1s]

The Jai-Alai Savant «Scarlett Johansson Why Don’t You Love Me»

Duke Special – Wake Up Scarlett


Tags: , , , ,

Del "Scarlett, Scarlett, Scarlett!"
 

4 kommentarer på “Scarlett, Scarlett, Scarlett!”

  1. Jølle sier:

    Hot potato!

  2. Kristin sier:

    Nick Zinner fra Yeah Yeah Yeahs er jaggu også med på Scarletts forhåpentligvis hotte versjoner av låtene til Tom Waits:
    http://www.nme.com/news/yeah-yeah-yeahs/33867

  3. [...] Ruben B. Gran meldte i januar, har filmstjernen Scarlett Johansson begått et helt album med coverlåter. Det er Tom Waits som [...]

Legg igjen en kommentar