Marine Le Pen er provosert over Madonnas konsertvideo. (Foto: Scanpix)

Marine Le Pen er provosert over Madonnas konsertvideo. (Foto: Scanpix)

Saksøkes av Nasjonal Front

Madonnas sammenlikning av den franske politikeren Marine Le Pen og Hitler provoserer.

Skrevet av:
Publisert 14:33 16 juli, 2012

Madonna er ute på verdenesturné, og sparer ikke på kruttet. Lørdag spilte hun i Paris, og sjokkerte publikum med å vise et bilde av den franske politikeren Marine Le Pen fra partiet Nasjonal Front med et hakekors over ansiktet – like før bildet gled over til å vise Adolf Hitler.

Uansett om man ser det som krass, politisk kritikk eller et krampaktig grep for å få oppmerksomhet – slikt blir det bråk av. Det er uklart om forholdet allerede er anmeldt, men i helgen sa Nasjonal Front at myndighetene i Paris kommer til å motta en anmeldelse for offentlig fornærmelse.

Marine Le Pen med hakekors på panna. Hentet fra Madonnas Tel Aviv-konsert. (Skjermdump, Youtube)

Marine Le Pen med hakekors på panna. Hentet fra Madonnas Tel Aviv-konsert. (Skjermdump, Youtube)

- Vi kan ikke godta en slik fornærmende sammenlikning. Marine Le Pen kommer til å anmelde dette både for å beskytte sin egen ære, men også av hensyn til partiets støttespillere blant det franske folk, har talsmann for partiet, Florian Phillippot, uttalt.

Nasjonal Front befinner seg langt ute på høyrefløyen i fransk politikk, og vil gjeninnføre dødsstraff, er mot selvbestemt abort og homofili og uttrykker stor skepsis til innvandring og muslimer. Marine Le Pen har jobbet hardt for å bli kvitt nazistempelet som i mange år hang fast ved partiet som ble stiftet av hennes far Jean-Marie Le Pen, som er kjent for anti-semittiske og rasistiske oppfatninger.

Videoen med Le Pen og Hitler viser også bilder av Sarah Palin, Pave Benedict og den kinesiske lederen Hu Jintao, og ble vist mens Madonna framførte låta «Nobody Knows Me». Den samme videoen har tidligere blitt vist under en konsert i Tel Aviv i begynnelsen av juni, og den gang uttalte nettopp Nasjonal Front at artisten kunne regne med en anmeldelse dersom videoen ble vist i Frankrike.

Anmeldelse: Madonna – MDNA (3/6)

Her kan du se Madonnas ferskeste musikkvideo, til låta «Turn up The Radio»:

Tags: , , ,

Del "Saksøkes av Nasjonal Front"

Legg igjen en kommentar