Marine Le Pen og Madonna. (Foto: Scanpix)

Marine Le Pen og Madonna. (Foto: Scanpix)

Vil ha en million dollar av Madonna

Den høyreradikale franske politikeren Marine Le Pen krever penger for nazi-sammenligning.

Skrevet av:
Publisert 10:08 8 juni, 2012
Marine Le Pen med hakekors på panna. Hentet fra Madonnas Tel Aviv-konsert. (Skjermdump, Youtube)

Marine Le Pen med hakekors på panna. Hentet fra Madonnas Tel Aviv-konsert. (Skjermdump, Youtube)

Madonnas turnéåpning i Tel Aviv i forrige uke ble kontroversiell. Under fremføringen av låten «Nobody Knows Me» ble det vist et bilde av franske Marine Le Pen, datteren til National Front-grunnlegger Jean-Marie Le Pen, med hakekors på panna. Andre politiske og religiøse figurer, inkludert pave Benedikt, Sarah Palin og Hu Jintao, ble også vist i videoen.

Les saken: Le Pen truer Madonna med søksmål
Les: Naken Madonna «slo» naken Marilyn

Le Pen-slekta er tungt inn i det høyreradikale partiet. Det franske partiet vil blant annet gjeninnføre dødsstraff, er mot selvbestemt abort og homofili og uttrykker stor skepsis til innvandring og muslimer.

Marine Le Pen tok over partiledelsen etter sin far i 2011 og var en kandidat i årets franske presidentvalg. Hun fikk nesten 18 prosent av stemmene i første runde av valget i april.

Les og se: François Hollande brukte Jay-Z og Kanye i presidentkampanjen

Jean-Marie Le Pen er ærespresident av National Front og er kjent for sine anti-semittiske og rasistiske oppfatninger og kommentarer. Datteren har forsøkt å skille seg fra nazi-sympatisørene som støttet hennes far, men er fortsatt langt til høyre i mange politiske saker, som ulovlig innvandring, abort og homofile ekteskap.

Nå har Jean-Marie Le Pen tatt datteren i forsvar, og vil ha stor økonomisk kompensasjon for Hitler-parallellen i Israel, melder Digital Spy.

I Lyon på torsdag anbefalte han sin datter å om «å spørre Madame Madonna, samt alle som arrangerte konserten, for én million dollar». Han la til at «Madonna er sangeren som ble berømt ved å kaste undertøyet sitt til Jacques Chirac (tidligere fransk president, journ. anm.)».

Les: Madonna spiller sex-kortet
Les: Elektronika-artisten Deadmau5 slenger med leppa til Madonna

- Hvis hun gjør det i Frankrike, vil vi vente på henne, sier Marine Le Pen i pressemelding. Fransk presse rapporterte at hennes leir vil saksøke Madonna dersom videoen blir spilt på Madonnas planlagte konsert i Paris i juli.

Madonna har ikke svart på Le Pen-familiens kritikk.

Tags: , , ,

Del "Vil ha en million dollar av Madonna"
 

10 kommentarer på “Vil ha en million dollar av Madonna”

 1. Atle Berven sier:

  Tro det eller ei, men fra gammelt av er dette faktisk tegnet for fred. Nazistene klarte derimot å snu dette trill rundt og bruke det i negativ retning. Fucking bastards!!

  • Matta Fakka sier:

   At det er et fredssymbol var ukjent for meg. Jeg vet det ble benyttet som et symbol for solen flere steder da det er en variasjon av solkorset. 

   Det er dog en god del som henger sammen i det okkulte. 

 2. Anonym sier:

  Trodde først det var Hillary Clinton.

 3. Torstein Riiber sier:

  Hakekorset var faktisk et forsøk på å skape hjulet. Fire ben som går..Fyren som skapte det, en ukjent neandertaler var jo passe firkanta i huet som de fleste forstår – i likhet med dagens brukere, men han skal uansett ha litt ære for forsøket.

 4. Torstein Riiber sier:

  Hakekorset var faktisk et forsøk på å skape hjulet. Fire ben som går..Fyren som skapte det, en ukjent neandertaler var jo passe firkanta i huet som de fleste forstår – i likhet med dagens brukere, men han skal uansett ha litt ære for forsøket.

 5. Saga sier:

  hakekorset går vell andre veien(mot høyre)?

 6. Jan Mayen sier:

  Partiet uttrykker stor skepsis til innvandring og muslimer, og Marine Le Pen hengt ut som en nazist. Skal det ikke mer enn skepsis til mot folk som har en annen tro eller kommer fra et annet land, da er det mange nazister i verden. Også blant muslimer. Å bruke et bilde på denne måten må koste dyrt.

 7. [...] For bare noen dager siden var Madonna i verdenspressens søkelys etter å ha brukt et bilde av Marine Le Pen med et hakekors i panna. Dette har ført til at den franske politikeren nå trolig saksøker den falmende popdronninga. [...]

 8. [...] og ble vist mens Madonna framførte låta “Nobody Knows Me”. Den samme videoen har tidligere blitt vist under en konsert i Tel Aviv i begynnelsen av juni, og den gang uttalte nettopp Nasjonal Front at [...]

 9. If anybody could tell her to take her medication…..
  Når hun ikke lenger kan spille på fitta si, hva i huleste skal hun da spille på…….

  Ekkelt vesen !!

  Musikk-tyv…….der klagene på plagiater har rast inn gjennom mange tiår….

Legg igjen en kommentar