Søndag covrer lørdag

Søndag covrer lørdag

Noen låter passer best på fest, andre versjoner av samme låt kan føles skreddersydd for dagen derpå. I vår coverspalte får du begge deler. I dag: Gjensyn med Calvin Harris og Mumford & Sons

Skrevet av:
Publisert 10:15 22 januar, 2011

Noen låter passer bedre til lørdagskvelden enn søndagen. Og andre låter passer helt klart best til det som tradisjonelt og fortsatt er dagen for rekreasjon, hvile eller begge deler. Men så finnes det artister som lager nye versjoner av samme låt, hvor coveren passer bedre til den andre dagen enn originalen. Altså samme låt i forskjellige versjoner som kler førfest, hjemmefest eller rocka bar på byen den ene dagen, og sofa eller tur i skogen den andre.

Lydverket vil hver weekend gi deg samme låt to ganger, hvor du kan sette på en på lørdag, og spare den andre til søndagen. Her er helgas tospann, med originalen før coverversjonen av samme låt.

Lørdag

2009 var på mange måter skotske Calvin Harris sitt år. Med singelen «I’m Not Alone» gikk han til topps på britiske hitlister, og var plutselig mer mainstream enn det de fleste elektronikaartister kunne drømme om – eventuelt frykte. Også her til lands fikk han mye oppmerksomhet i media, først og fremst takket være nordmannen Christian Holm-Glad, som regisserte videoen til låta.

Søndag

Britene i Mumford & Sons har gitt folkrocken et nytt ansikt de siste årene, etter suksessen de opplevde med debutskiva Sigh No More fra 2009. Samme år spilte de denne versjonen av «I’m Not Alone» i BBC Radio 1 sin berømte Live Lounge, hvor det meste som kan krype og gå av britiske og internasjonale artister er innom for å avlevere en cover før eller senere. Det mest bemerkelsesverdige er nok i hvor liten grad dette faktisk høres ut som en cover:

Tags: , , , ,

Del "Søndag covrer lørdag"

Legg igjen en kommentar