Søndag covrer lørdag

Søndag covrer lørdag

Noen låter passer best på fest, andre versjoner av samme låt kan føles skreddersydd for dagen derpå. I vår coverspalte får du begge deler.

Skrevet av:
Publisert 15:09 28 mai, 2011

Noen låter passer bedre til lørdagskvelden enn søndagen. Og andre låter passer best til hviledagen. Men det finnes ofte flere forskjellige versjoner av samme låt, der coveren passer bedre til den andre dagen enn originalen.

Lydverket gir deg weekend samme låt to ganger, hvor du kan sette på en på lørdag, og spare den andre til søndagen. Denne helga kan du danse til 27 år gammel synthpop på lørdag og hvile hodet til en helt fersk cover på søndag.

Lørdag

Bronski Beat var en britisk trio som bedrev synthpop på 1980-tallet. Gutta var åpne om sin homofile legning, noe tekstene i låtene deres ofte gjenspeila. Blant annet i deres største hit, debutsingelen fra 1984 – Smalltown Boy. Den handler om å bli avvist av familien på grunn av legningen, og om homohatet generelt i Storbrittania på åttitallet.  Låta stoppa på tredjeplass på singellista i hjemlandet, men toppa i Nederland, Italia og på Billboards danceliste . Denne skal danses til hvilkensomhelst lørdag!

Søndag

32 år gamle Emilie Simon er en fransk elektornika-artist som har gitt ut fire album i hjemlandet. Tre av dem har hun også gitt ut i andre deler av verden, og The Big Machine kom i vår ut i USA. I den anledning fant magasinet Fader hennes cover av Bronski Beat og Smalltown Boy, der hun stripper vekk alt bortsett fra stemmen sin og pianoet. Helt perfekt for søndagen med andre ord.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Søndag covrer lørdag"

Legg igjen en kommentar