Søndag covrer lørdag

Søndag covrer lørdag

Noen låter passer best på fest, andre versjoner av samme låt kan føles skreddersydd for dagen derpå. I vår coverspalte får du begge deler.

Skrevet av:
Publisert 15:55 21 mai, 2011

Noen låter passer bedre til lørdagskvelden enn søndagen. Og andre låter passer best til hviledagen. Men det finnes ofte flere forskjellige versjoner av samme låt, der coveren passer bedre til den andre dagen enn originalen.

Lydverket vil hver weekend gi deg samme låt to ganger, hvor du kan sette på en på lørdag, og spare den andre til søndagen. Denne helga kan du danse afrikansk på lørdag og hvile hodet på puta du fikk fra hjelpekorpstanta på søndag.

Lørdag

Totos kanskje mest kjente låt var med på deres fjerde album, utgitt i 1982 og enkelt og greit kalt Toto IV. «Africa» handler om en hvit gutt som skal skrive en sang om kontinentet uten noen gang å ha vært der. Keybordist David Paich og trommis Jeff Porcaro skrev låten sammen, men bandet skal visstnok ha vært usikre på om de ville gi ut låta på fjerdeplata. Den endte opp både der og som singel, deres eneste toppnotering i USA.  Uansett om du drikker lørdagsdrinken i en hotellbar på Sunnmøre eller sveiver den rundt på dansegulvet på et hipt utested i hovedstaden er det en reell mulighet for at du gjør det til denne låta!

Søndag

Low fra Minnesota er ikke de eneste som har gitt seg selv oppgaven å covre «Africa». The Shadows gjorde den instrumentalt samme år som den kom ut , fløtepus Chris De Burgh gjorde sin greie fem år senere, mens den de siste åra har vært sampla av rappere som Wiz Khalifa og Nas. Low gjorde nylig sin dempa, sakrale versjon på oppdrag av The A.V. Club og deres Undercoverspalte. Strekk ut i parken til denne på søndag!

Tags: , , , , , ,

Del "Søndag covrer lørdag"

Legg igjen en kommentar