Søndag covrer lørdag

Søndag covrer lørdag

Noen låter passer best på fest, andre versjoner av samme låt kan føles skreddersydd for dagen derpå. I vår coverspalte får du begge deler.

Skrevet av:
Publisert 16:15 25 juni, 2011

Noen låter passer bedre til lørdagskvelden enn søndagen. Og andre låter passer best til hviledagen. Men det finnes ofte flere forskjellige versjoner av samme låt, der coveren passer bedre til den andre dagen enn originalen.

Lydverket gir deg weekend samme låt to ganger, hvor du kan sette på en på lørdag, og spare den andre til søndagen. Denne helga kan du synge med til en 30 år gammel slager på lørdagen, og undre på hvor mange stemmer du hører i samme låt på søndagen.

Lørdag

Det siste tiåret har Journey-låta fra 1981 gått fra å være en glemt klassiker til å toppe nedlastingslister. «Don’t Stop Believing» ble fra slutten av 90-tallet stadig henta frem og brukt i diverse filmer, tv-serier og musikk-tvspill, og er per i dag rett utenfor Topp 20-lista over nedlasta låter noensinne. I 2009 solgte låta seg inn på Billboardlista igjen, 27 år etter at den debuterte. I runde to stoppa den på fjerde plass, fem plasser høyere enn i 1981. At den ble brukt i avslutningscenen i siste sesong av Sopranos og i piloten til det amerikanske underholdningsshowet Glee bidro til å løfte låta så høyt opp på listene. Skal man først høre en eller to powerballader på lørdagskvelden bør en av dem være denne!

Søndag

I 2007 spilte den amerikanske fiolinisten og sangeren Petra Haden inn sin versjon av «Don’t Stop Believing». 39-åringen som er datter av jazzpianist Charlie Haden og svigerinnen til Jack Black har gitt ut tilsammen åtte plater solo, med andre musikere eller med bandet sitt, That Dog. I tillegg har hun spilt i The Decemberists, og vært med på innspillinger med blant andre Foo Fighters, Queens Of The Stone Age og Beck. Hennes cover er et stykke unna Glee-versjonen, og om søndag er dagen for a capella finner du ut hvis du setter på videoen under.

Tags: , , , , , ,

Del "Søndag covrer lørdag"

Legg igjen en kommentar