Søndag covrer lørdag

Søndag covrer lørdag

Noen låter passer best på fest, andre versjoner av samme låt kan føles skreddersydd for dagen derpå. I vår coverspalte får du begge deler.

Skrevet av:
Publisert 14:59 11 juni, 2011

Noen låter passer bedre til lørdagskvelden enn søndagen. Og andre låter passer best til hviledagen. Men det finnes ofte flere forskjellige versjoner av samme låt, der coveren passer bedre til den andre dagen enn originalen. Lydverket gir deg hver weekend samme låt to ganger, hvor du kan sette på en på lørdag, og spare den andre til søndagen. Denne helga kan du danse til punkens gudmor på lørdag og slappe av til britisk triphop på søndag.

Lørdag

En cover er en annen versjon av en allerede utgitt låt.  «Because The Night» ble opprinnelig skrevet av Bruce Springsteen mens han jobba med Darkness On The Edge Of Town, men The Boss syntes ikke den passa inn sammen med de mørke låtene på 1978-klassikeren, og ble ikke utgitt i studioversjon før The Promise kom i fjor. I 1978 spilte Patti Smith Group inn andrealbumet sitt, Easter, i studioet ved siden av Springsteen og med samme produsent – Jimmy Iovine. Han ga Smith en tape med Springsteens versjon, og fortalte henne at det ville bli en hit hvis hun ga den ut. Smith tvilte, men spilte den inn med ny tekst og nytt arrangement, og singelen ble den største kommersielle suksessen hun har hatt. I går kunne du overvære låta live på Norwegian Wood, men uansett om du var der eller ikke bør du danse, synge, kline eller hva du vil til denne i kveld.

Søndag

Earthling er en britisk duo bestående av rapper Mau og produsent Tim Saul som ga ut to album og en EP før de splitta på slutten av 1990-tallet. I 2008 ble de gjenforent, og i januar i år ga de ut nytt materiale. På EPen Blood Music fra 1996 finner vi «Because The Night», som for første gang kunne høres i triphop-kledning. En versjon som er perfekt for søndagskvelden!

Tags: , , , , , ,

Del "Søndag covrer lørdag"

Legg igjen en kommentar