- Sørgelig og svært etterlengtet

Radioresepsjonens Tore Sagen og vår egen Asbjørn Slettemark har vært på Gn’R-konsert.

Skrevet av:
Publisert 16:12 3 juni, 2010

Sånn går nu dagan på NRK.

Tore Sagen fra Radioresepsjonen og Lydverkets programleder var på Guns N’ Roses-konsert i går. Les deres samtale om opplevelsen.

På mandag spilte Axl Rose og Guns N’ Roses i Vestlandshallen i Bergen, og ble møtt med både pipekonsert, fornøyd presse og noen veldig ekstatiske blodfans. I går hadde Axl tatt turen over fjellet til Oslo, og et dampende Oslo Spektrum ventet ivrig på legenden.

Kl 22.15 dukket Axl Rose opp, og i løpet av to timer fikk vi en drøyt halvdusin låter fra Appetite For Destruction, rundt halvparten av Chinese Democracy, noen merkelige musikkinnslag med alt fra James Bond via The Wall til Rosa Panteren, og Axl Rose kledd i et svensk flagg.

Blant de 5500 i Spektrum var også Tore Sagen, tekniker og programleder i Radioresepsjonen. Så i en tidlig lunsjpause her på NRK, satte Tore og jeg oss ned i røykestolene på biblioteket på NRK, fyrte i pipene og filosoferte litt rundt en helaften med Sirkus Axl.

Asbjørn: Mornings Tore! Hvordan er førsteinntrykket nå som du har fått sovet på konserten?

Tore: Du mener andreintrykket? En blanding av noe av det sørgeligste jeg har sett og en svært etterlengtet nostalgireise.

A: Jeg får  kjeft av Guns N’ Roses-blodfans for at jeg er negativt forutinntatt mot Axl og bandet hans. Hvilke forventninger hadde du til konserten?

T: Jeg hadde nok trodd han skulle være strået slankere. Hadde heller ikke forventet boot cut. Jeg skjønte jo først i går at Axl egentlig er en redneck.

A:
For min del var de musikalske høydepunktene ”Welcome To The Jungle”, den nye balladen «Sorry» og ”Sweet Child O’ Mine”. Der synes jeg Axl sang bra, og bandet rocket hardt. Hva var høydepunktene for deg?

T:
Jeg holder en knapp på «November Rain». Synes han begynte å kvikne litt til da. Dessuten var det fullt Axl-fokus. De musikerne han har med seg er jo så fantastisk uinteressante. Har du sett noe teitere enn de klærne de hadde på seg? Hælle måne! De Chinese Democracy-greiene er døve, ass! Kanskje bortsett fra tittelsporet er det helt uinteressant for meg. Men da sang han som den Axl jeg kjenner.

A:
Men dette flagget da! Axl Rose drapert  i et svensk flagg. Det minner meg om da jeg så U2 i Wien, og Bono svøpet seg i et østerriksk flagg rett etter Jörg Haider ble valgt til president. Underlig, men også veldig fascinerende og spennende. Som sportsjournalistene sier, hva følte du da Axl lot seg smelte inn i blågult?

T:
Jeg klandrer ikke Axl for det. Hvis du hadde spilt med rockebandet ditt i Bahrain, i Manama Spektrum, og noen hadde gitt deg det uzbekiske flagget, ville ikke du svøpt deg i det?

A:
Jo, jeg hadde nok endt i et nordkoreanskflagg i Seoul Spektrum også. Men du: På Radioresepsjonen har dere en spalte – eller post? – hvor du finner fram opptak av en ung Tore Sagen som anmelder film. Hva tror du en 14 år gammel Tore Sagen hadde sagt om gårsdagens konsert?

T:
Han hadde nok klandret kyniske plateselskapjøder for å tørrmelke ei benskjør gammal ku.

A:
Jeg er så nysgjerrig på hva Axl Rose gjør når han løper bak scenen ved enhver anledning. De mange kostymeskiftene er nå en ting, men rockemyteelskeren i meg ønsker at han i god Mötley Crüe-ånd freser seg gjennom brøytekanter. Mer nøkterne kilder sier at det er oksygentanker som får kjørt seg. Har du noen innsidetips, du som har stått på utsolgt Rockefeller og kjent på stjernepresset?

T:
Kanskje det er da han tar helium? Snus og cola var min drug.

A:
Angående pausemusikken de spilte da Axl Rose gikk av scenen. Pink Panther, «Dovregubbens Hall», James Bond. Hva skjedde?

T:
Det er bare sånn det går når studiomusikere i oppklipte olabukser og flosshatt skal være morsomme.

A:
Men om vi skal tenke litt som Jan Thomas, så må vi innom moteløven Axl Rose. Jeg likte at han rocket en West Memphis Three t-skjorte, men estetisk var rosa skjorte på svett kroppen kombinert med kritthvit cowboyhatt på et pesende Axl-hode et sterkt øyeblikk. En slags Eurovision-utgave av Toby Keith. Hva sier motejournalisten i deg om gårsdagen?

T:
Artig at du skal nevne Jan Thomas. Jeg var faktisk på konserten med en som heter Jan Thomas! Han blir forresten stadig oppringt av unge homoseksuelle gutter som vil fortelle at de setter pris på den han er og det han gjør. Rart hva? Beklager, digresjon. Hva var det du spurte om igjen?

A:
Det var dette med motevalgene til Axl? West Memphis Three og så videre.

T:
Jeg synes kanskje West Memphis Three t-skjorte blir litt for politisk korrekt. Kunne kanskje funka hvis det hadde stått Hang The West Memphis Three. Hvor ble det av Charles Manson lissom? Jeg var så stolt av Axl på den tiden. Men men, vi blir vel sosialister til slutt hele gjengen.

A:
Ja, du skal nok se på det! Vi kan jo begynne med å gå være såpass sosialistiske at vi går tilbake på jobb. Takk Axl!

Axl Rose rocket Oslo i går. Her i kjent positur fra Bergen på mandag.

Axl Rose rocket Oslo i går. Her i kjent positur fra Bergen på mandag.

Tags: , , , ,

Del "- Sørgelig og svært etterlengtet"
 

30 kommentarer på “- Sørgelig og svært etterlengtet”

 1. Styggelig Hund sier:

  Töre, Töre, Töre!
  -
  Ha en hyggelig stund hilsen Styggelig Hund.

 2. Hans Joakim sier:

  brabrabra

 3. Bjørn S. sier:

  GNR…

  … is a fagband!

 4. dans sier:

  Richard Fortus er en liten Dregen-wannabe i looken. Det er bare det at Dregen sparker balle når han spiller og at han faktisk er en fætteawesome rockestjerne! Kanskje Dregen skulle hatt den gigen istedet rett og slett!

 5. Tarjei sier:

  Enig med Dregen-kommentaren, tenkte det samme på mandag i Bergen. Dregen og Ginger hadde heva bandet enormt. Kanskje med Dave Grohl på trommer og tja, Jason på bass? Andre forslag?

 6. Kay sier:

  Ganske godt gjort at Axl spiller et drøyt dusin fra Appetite… siden plata inneholder bare 12 låter…

 7. aslet sier:

  Dregen er på druen og droger. Drar låter fra Enter the Dragon i fire-draget på Dragvoll

 8. Asbjørn Slettemark sier:

  Kay: Hehe, det er selvsagt hakkende galt, ja. Skulle være et drøyt halvdusin, siden det var syv. Rettet nå, takk.

 9. Nightrain sier:

  En blanding av noe av det beste jeg har sett og en svært etterlengtet nostalgireise! AS – skylder deg en Pepsi.

 10. bønna sier:

  Var det syv låter? Altså skriver du «et drøyt halvdusin»? Skulle nesten tro at det var mer hensiktsmessig å skrive «syv låter» dersom de spilte syv låter.

  Jeg er forresten født litt over halvveis ut i april mnd. helt mot slutten av 70-tallet.

 11. Anonym sier:

  hva har u2 med gnroses , det er ikke en låt med u2 som jeg gidder å høre. ellers så finnes det ingen band som noen gang kommer i nærheten av det gnroses har gjort tidligere. så hva er vitsen med å analysere dem? de reiser jo rundt og om det er norge eller saudi arabia spiller ingen rolle for dem. det er bare journalist nerder som gidder bry seg om ka de kler seg med og kordan de er bak scenen. det finnes mange i norge som hørt musikk i 30-40 år og ikke har vært på konserter. det koster penger og overnatting.. dere coole folkene drar på alle konserter og tror dere vet mere om musikk av den grunn! de skal måles opp mot sine store hits og det er derfor de lever av musikken, ingen norsk band kommer noen gang til å få en gunsnroses posisjon world wide. adbjørn slettemark: du er tragisk! hadde det vært tom waits hadde du rulla seks på terning for da hadde du ikke turt anna. men når det er heavy møter du ingen intellektuelle motstandere. Musikk kan ikke måles i kompetanse dessverre du må bare vite hva som er bra og det hører du ikke hvis du ikke har gehør. Rammstein e kanonbra , du behøver ikke gå på konsert for vite det lol.

 12. Asbjørn Slettemark sier:

  Hei Anononymous,

  Du skal ikke ta den samtalen der så fryktelig på alvor. Jeg har vært fan av Guns N Roses en del år, og når Axl først kommer til Norge er jo det en fin anledning til å synse litt om både musikk, klær og hva det måtte være.

  Ang det med priviligerte musikkjournalister, så har du jo et poeng i at vi er heldige som får gått på mange konserter. Men de fleste av oss (i hvert fall meg) har brukt fryktelig mye tid og penger på plater og konsertturer, og vet hvordan det er fordi vi fremdeles gjør det (Copenhell neste helg). Det kule med blogger som denne er jo nettopp å prate med musikkfolk som vi og jeg er enig og uenig med, og på den måten få nye opplevelser med musikk.

  Rammstein er kanonbra, helt klart. Litt bitter for at jeg ikke får sett dem på Koengen i sommer.

  Asbjørn

  PS: Sjekker ut nye Kingdom Of Sorrow nå, dritfet plate. Den ligger på full stream på MySpace.com/KingdomOfSorrow

 13. Asbjørn Slettemark sier:

  Bønna:
  Syv, ja. Skulle bare prøve å være fancy med språket.

 14. DCK sier:

  Legger inn en review på engelsk jeg skrev.

  Sound was terrible. Couldn’t hear Axl for the first three songs almost, just vaguely in the background. The band kept having issues with the sound, the vocals appearing and disappearing throughout the show. Sometimes his voice was extremely loud, sometimes very low.

  Chinese Democracy is a lukewarm opener. It doesn’t get the crowd going too much. Welcome to the jungle is therefore the real opener, when people go nuts. Sadly, I couldn’t hear crap of his vocals, and I had the best damn seats in the entire arena.

  His vocals finally showed up on Sorry. It sounds killer live. One of the highlights of the show. Crowd was pretty dead though. In fact, all the Chinese Democracy songs sounded mostly great. This I Love was superb too, but Axl have to really haul ass to do the songs. His voice are very raspy these days, it doesn’t bode well for the rest of the year. People love it though, because they think that’s how he is supposed to sound, but it truly is not.

  Street of Dreams. Jesus. With all those ballads in there, why the fuck play it? Can’t they do another CD song? It’s been played to death already. Give it up. It’s a mediocre ballad. With Sorry and TIL there, absolutely no point.

  DJ Ashba is the shining star of this GNR version. He plays well, he got a great stage presence. He saves it all from a total disaster stage presence wise (except Axl of course). Put your faith in DJ Ashba people.

  Bumblefoot, hands down the greatest thing to happen to us in regards to communication with the fans, is so anonynomus on stage. He does nothing really. Just disappears somewhere between Axl and Ashba. The Buckethead craving has never been bigger. Bumbles solos are nothing special, his playing is skillfull but doesn’t give me anything. And his spot used to be filled with Buckethead. The difference is DRASTIC.

  Fortus, cool on stage, was off several times on his rythm parts. Cool James Bond theme though.

  Frank Ferrer just underlines the fact that Brian Mantia is the best drummer GNR ever had. Ferrer is too polished, «too nice».

  When Axl’s vocals was present, he did his best. He kept disappearing backstage all the time. Annoying, but not uncommon. However, you see him sing and then run away, you just go «aaarrrrggghhh» after an hour or so. Ron said in an interview that the voice decided the setlist. Now, SOD is pretty hard to sing. Just replace it! Too many ballads. It looses momentum.

  Better didn’t sound as good as I remembered from 2006. The back up vocals with Bumblefoot and Tommy works good though. Axl struggles throughout the song, but he always did on Better. I was scared they wouldn’t even do Better, but thankfully it came.

  Madagascar was awesome. Just how it should have sounded on the record. Heavy and very tense. TIL was also great. Axl did great on it.

  Embaressing moment when some dork gave Axl a Swedish flag. Axl wore it for a few verses on You Could Be Mine. He either had no idea it was the wrong flag for the country he was in, or he just wanted to have some fun. Guess he got the point when the crowd didn’t react to his little gesture.

  He was also dead quiet for the entire show. Didn’t speak one word to the audience except for his introduction of the band and the guitar players. He said thank you at the end though, it felt like we did him a favour showing up or something.

  The crowd cheered loudly when he stopped TIL 10 seconds into it because «he couldn’t hear shit». He smiled and seemed to be in a good mood. No problems there. For Axl, he almost seemed apathic. «Just do the job and get on with it» mentality. Very unlike what you expect from him.

  So, I’ll give it a 3 out of 6.

  Too little Chinese Democracy, and when played, they do the wrong songs. Maddy and SOD, well…heard them for years. Do something else. Plenty of songs to choose from. Only TIL played which was brand *new* thinking 2002-2006.

  So, I can complain about the set list. I was there. Jarmo says the band plays for the audience. Well, I was in the audience and I want Chinese Democracy songs with AFD and mix them up a little. They’re growing into this pattern of doing a repeat-setlist every night.

  So, I’m slightly disappointed with this 2010 version except for Ashba.

 15. Asbjørn Slettemark sier:

  DCK:
  Takk! Hvor har du postet den, på noe GNR-forum eller en blogg?

 16. Zemphire sier:

  Noen som husker bandet hadde låta som lå over November Rain på 10 i skuddet da den var innom..?

 17. DCK sier:

  Asbjørn: Ligger på http://www.gnrevolution.com og på Facebooken min. På http://www.gnrevolution.com er folk mer nyanserte enn på mange andre. Jeg er stor GNR fan, men vet å også si fra når ting ikke fungerer optimalt.

 18. Asbjørn Slettemark sier:

  Zemphire: Jøss, det er herlig trivia, men fant det ikke. Skal sjekke i NRK-arkivet i morgen. Dette må vi til bunns i.

 19. Dag-H sier:

  Bare en liten notis ang Free The West Memphis Three skjorta til Axl. For en tid tilbake ble Damien Echols intervjuet, der han sa at han hadde tårer i ansiktet da han fikk høre Chinese Democracy bli spilt i sin helhet på en radiokanal i USA ifm utgivelsen av plata. Et øyeblikk var det som om de siste 17 årene ikke hadde passert, og han var tenåring igjen.

 20. simmons sier:

  Grem, greide å glemme hele gnr konserten… sikkert halv dårlig, men skulle gjerne sett den for det, gnr har ett kobbel fantastiske og udødelig låter. Skal bli moro når de tar en Kiss, motley, maiden, twisted, osv og blir så blakke at de orginale medlemmene kommer sammen igjen… men, enig med den litt surmagede anonyme, musikkjournalister er jevnt over litt ubevisst sitt publikum, men Slettemark, det skal du ha, du er faktisk unntaket, lydverket har aldri vært bedre og du kan dine saker! ( til og med hederlig innsats i radioresepsjonen) Bare ikke noe tull med anmeldelser den 14 Juni :-)

 21. Marius Asp sier:

  Man kan (og bør) si mye om Axl, men evnen til å polarisere i elsk/hat-kretsen er i alle fall fortsatt intakt.

  Rent personlig er jeg bombesikker på at musikkverdenen ville vært langt fattigere uten folk som W.A.R. (i likhet med – tja – R.Kelly, Phil Spector og Michael Jackson; figurer som balanserer sin identitet mellom å være store kunstnere og trøblete mennesker).

  Det mest interessante ved Axl i 2010 er vel strengt tatt hvor sta han er i forhold til sin egen visjon, og at han samtidig velger å hedre Appetite… med et drøyt halvdusin («sju» blir bare ikke det samme) låter fra nettopp dét mesterverket (tidenes beste album, når man kjenner etter).

  Jeg er nokså sikker på at Gn’R ville blitt lynsjet offentlig om ikke de spilte låter fra de tre (eller eventuelt to/fire, avhengig av hvordan man ser på Lies og UYI 1+2) første platene; samtidig er det åpenbart at hovedmannen selv ikke kunne brydd seg mindre om «riktig» og «galt». Dette er ikke størrelser i hans univers. «Chinese Democracy» er ikke en plate som vil bli husket ut dette tiåret engang; like fullt er det der Axl har sitt fulle fokus. Blir det noen delfinvideo herfra, dog? Du kan tippe og bli med i trekningen av noen premier.

  Til slutt en liten oppfordring: Vær gjerne bestemt/sarkastisk/panegyrisk i din analyse og omtale av denne popkulturelle raringen og bandet han fronter, men vis respekt for de andre som snakker også.Det er kun slik vi får en interessant debatt.

 22. Antall sier:

  …kunne skrevet at de spilte et drøyt trededels snes låter fra Appetite…
  Sånn for å gjøre det enda mer fancy :)

 23. Helge Hjelmeland sier:

  Guns N Roses < Mötley Crüe anyday

 24. Patrick sier:

  Guns N Roses er så mye bedre at de bør ikke engang skrives på samme linje som Mötley Crüe. M C sin musikk er pissekjip, enkelt og greit!

 25. Terje sier:

  Sinnsykt bra konsert. Syns synd på slike som Lydverket som gjør seg opp mening på forhånd. Lydverket har mer fokus på klær enn rock, tipper Jan Thomas er beste kompisen demses når dem ikke er på rocke konserter.

 26. Torstein sier:

  Meget god konsert. Litt trøbbel med lyd igjennom konserten, men Axl sang meget bra og det var god trøkk gjennom hele konserten. Meget god respons fra publikum.IItt tam Knocking on heavers door. og er ikke så glad i Bettertt tam Knocking on heavers door. og er ikke så glad i Better live, men fy faen for en samspilthet og energi det er i bandet om dagen. Morsomme solo innslag fra medlemmene. Deriblant dovregubbeshall som en liten gest til oss nordmen:) Gir denne konserten en klar 5 på terningen.

 27. Bjørn Ola sier:

  GnR rocket utvilsomt flettene av ACDC denne uka. Der ACDC virket uinteresserte og arrogante leverte Guns et festfyrverkeri av en konsert. Som et nyetablert rockeorkester som virkelig vil noe med musikken. Godt mulig Valle Hovin er mye dårligere stemningsskaper en mer intime Spectrum.

  Har bare 1/4 dusin ting å klage på etter denne konserten. I vektet rekkefølge:

  1. Ølsalget stenger før konserten er over
  2. Man kan bare kjøpe 1 øl pr pers pr gang
  3. Ølet var dyrt

 28. Jeg syns at Axl begynte å hyle og pipe noe han ikke har gjort før antar jeg

 29. [...] Axl Rose sin gjenoppstandelse med Guns N’ Roses i Oslo Spektrum i sommer, måtte Asbjørn Slettemark klø seg i hodet sammen med Tore Sagen.  Også i forbindelse med Kelis sin konsert under årets Slottsfjellfestival var én anmelder én [...]

Legg igjen en kommentar