Q-Tip, Amfiscenen -

Rap som renser

Q-Tip, Amfiscenen Abstrakte vers, håndfast magi. Med fjorårets kledelig titulerte The Renaissance beviste Kamaal Fareed at han fortsatt har det, tjue år etter at A Tribe Called Quest pumpet ut klassikere for de mest tilbakelente av klodens hiphop-hoder. Forventningene til Q-Tip (eller The Abstract, som venner kaller ham) var derfor store i forkant av gårsdagens […]

Skrevet av:
Publisert 14:11 25 juni, 2009

Q-Tip, Amfiscenen

terning55

Q-Tip, Hove '09. Foto: Kim Erlandsen

Q-Tip, Hove '09. Foto: Kim Erlandsen

Abstrakte vers, håndfast magi.

Med fjorårets kledelig titulerte The Renaissance beviste Kamaal Fareed at han fortsatt har det, tjue år etter at A Tribe Called Quest pumpet ut klassikere for de mest tilbakelente av klodens hiphop-hoder. Forventningene til Q-Tip (eller The Abstract, som venner kaller ham) var derfor store i forkant av gårsdagens konsert, og det er en sann glede å kunne slå fast at han leverer varene også i levende live.

Høydepunktene står i kø idet Tribe-katalogen snus på hodet og drysses over Amfiet. «Sucka Nigga», «Award Tour» og «Scenario» er triptykonet som etterlater undertegnede nærmest hulkingens rand. Men også solotopper som «Vivrant Thing» gjør dypt inntrykk, ikke minst på grunn av det tette bandet og den gjennomlykkelige stemningen som rir det rause oppmøtet.

Det hele ruller og går forbløffende jevnt, og ferske godlåter smyger seg mellom eldre klassikere så velolja og ubesværet at det hele nærmest føles som en i overkant sømløs, men like fullt befriende avslutning på en lang dag. Selv om spørsmålet «Can I Kick It?» aldri stilles, ville svaret uansett vært: Visst kan du det, Q-Tip.

Marius Asp

Tags: , , , , ,

Del "Rap som renser"
 

6 kommentarer på “Rap som renser”

 1. [...] ANMELDER Q-Tip, Amfiscenen Little Boots Slipknot, Hovescenen M. Ward, Amfiscenen [...]

 2. M4life sier:

  At du gir denne konserten samme terningkast som Fat Joe sin er skandaløst! Var du engang på disse konsertene du anmelder, eller bare skriver du noe tilfeldig etter hva du tror har skjedd?! hvem som helst som var på q-tip kunne kjenne at dette var noe spesielt å oppleve, mens Fat Joe var som å se på The Voice in the mix.

  Q-tip ruler!!

 3. guling sier:

  Jeg var inne på både Fat Joe og Q-tips konserter, og Q-tip fortjener topp kritikk, ikke mindre. Fat Joe var bare opptatt av å holde opp Gangster imaget, og spilte kun sine egne deler på de gode sangene hans (alle de bra sangene hans er sammen med andre artister….) Han trengte andre folk for å skaffe liv i publikumet, dette gjorde Q-tip på egenhånd på scenen. Har aldri vært med på sånn stemning!

  Q-tip var rett og slett fantastisk, både om man satt bakerst i amfiet, eller helt foran ved rekkverket. Jeg fikk med meg konserter fra begge sidene. Var en fantastisk bra stemning, og han gjorde konserten fantastisk til tross for at han er heller ukjent, med få store hits.

 4. Jadu sier:

  Så q-tip på Voss ekstremsportsuka. Han leverte varene der, så at han fikk 5 overrasker ikke

 5. [...] Hove Drake. Nå er en annen kritikerrost rapper å finne i festivalmodus i sommer. Q-Tip, som i fjor spilte på nevnte Hove, tar nemlig turen til Øyafestivalen i år. Sammen med Lars Vaular, Miike Snow og Karpe Diem kommer [...]

 6. [...] Les anmeldelse: Q-Tip, Hove ‘09 [...]

Legg igjen en kommentar