Pow Pow ble for mye for musikkgjennkjenningsappen Shazam (Fotomontasje: Lydverket)

Pow Pow ble for mye for musikkgjennkjenningsappen Shazam (Fotomontasje: Lydverket)

Pow Pow lurte Shazam

Verdens beste musikkapp er ikke til å stole på.

Skrevet av:
Publisert 13:34 3 oktober, 2010

Shazam er appen som gjør hverdagen din lettere. I alle fall mindre frustrerende. Har du lasta ned appen til smarttelefonen din, fungerer det slik at den gjenkjenner sanger som du ikke selv hører hva er. Hver eneste gang du står i en butikk, heis eller på et utested og hører bakgrunnsmusikk som du er usikker på hva er, vil Shazam gjøre deg bombesikker. Har du lasta ned en mixtape som dessverre ikke har setliste, kan Shazam finne navnet på de låtene du liker. I noen tilfeller må Shazam melde pass, men den svarer aldri feil. Trodde vi.

Pow Pow. Foto: Promo

Pow Pow. Foto: Promo

Oslobandet Pow Pow skulle nemlig vise at Shazam innimellom har starta å gjøre det ordet faktisk brukes for å beskrive, nemlig trylle. To uker før bandets andre fullengder, som fikk en femmer på terningen fra Lydverket, var å få kjøpt i butikken, hevdet nemlig applikasjonen at de visste hva låta «The Ark» var for noe. Du kan høre hele spor to på Last Days On Earth i fila under:

Pow Pow – The Ark

Shazam fungerer slik at mikrofonen på telefonen tar opp en kort snutt av låta du vil finne ut hva er, og tester fingerprintet av låta opp mot en enorm database fullstappa av musikk. Databasen og fingeravtrykket fungerer ofte så godt at den tidligere har gitt studioversjoner som resultat når du sjekker låter under konserter med bandet eller artisten. Men to uker før releasen av Pow Pows kritikeroste, nye plate rota Shazam det skikkelig til. Låta i youtube-videoen under kom nemlig opp som resultat:

Et ganske langt stykke fra instrumental-synthpopen til Pow Pow som Lydverkets Trine Aandahl i anmeldelsen av Last Days On Earth kalte «et helt eget univers». Men det var ikke så eget at Shazam blanda det med verdenen til gospeldansebandet fra USA. Har du fått flere feilmeldinger fra Shazam? List dem i så fall opp i kommentarfeltet. For ordens skyld skal trylle-appen ha for at de har fiksa problemet. Idag beklager den at den ikke kan finne noen treff når den får høre «The Ark» eller noen av de andre låtene på plata.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Pow Pow lurte Shazam"
 

3 kommentarer på “Pow Pow lurte Shazam”

  1. magne g. sier:

    pussig, opplevde akkurat det samme. skulle lage en «mental note» om å skaffe 2 live crew sin «electro freestyler», og satte headsettet inntil shazam.

    ut kom taggen «Niet Als Jouw» med De Jeugd Van Tegenwoordig.

    si fra om noen finner lenke til den låta ;)

  2. [...] - ta pusten fra alle”. I tillegg er blant de få artistene vi kjenner til som har greid å lure låtsporingsapplikasjonen Shazam, noe som i seg selv verdt et klaps på [...]

Legg igjen en kommentar