Partikkel-rap i vinden

I nærheten av Geneve i Sveits ligger en 27 kilometer lang, sirkelformet tunnel under bakken. Den 10.september i år planleger fysikerene som jobber i tunnelen å sparke i gang et avansert eksperiment. For å forklare hva de har tenkt å gjøre, har de laget en rap om forsøket, som har blitt en skikkelig youtube-hit. Videoen […]

Skrevet av:
Publisert 10:12 29 august, 2008

I nærheten av Geneve i Sveits ligger en 27 kilometer lang, sirkelformet tunnel under bakken. Den 10.september i år planleger fysikerene som jobber i tunnelen å sparke i gang et avansert eksperiment. For å forklare hva de har tenkt å gjøre, har de laget en rap om forsøket, som har blitt en skikkelig youtube-hit.

Videoen er sett over 430.000 ganger, noe som må sies å være ekstremt mye i partikkel-rap, sjangeren. I alle fall når teksten kretser rundt tema som partikkelakselerering, anti-materie og atomer. Dama som har laget den, Kate McAlpine, har gjennom rappen forsøkt å forklare hva som forhåpentligvis skal foregå når de trykker play på akkseleratoren.

Det har vært diskutert om det er trygt å starte dette eksperimentet. Skeptikerene er nervøse for at hele greia skal skape et svart hull som sluker forskere, tunneler og deler av Sveits i et jafs. La oss håpe det ikke skjer, for da vil vi gå glipp av flere fysikkrelaterte låter fra Kate i fremtiden.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Partikkel-rap i vinden"

Legg igjen en kommentar