På randen av gjennombrudd

I dag starter den store musikkonferansen CMJ her i New York, og Brooklyn-bandet Chairlift skal spille hele fire konserter i løpet av det neste døgnet. Jeg møtte dem hjemme i Brooklyn i går kveld. Chairlift deler et bittelite øvingslokale med Yeasayer, og legger du til bestevennene i MGMT, så har du en kreativ treenighet som har holdt sammen i tykt og tynt de […]

Skrevet av:
Publisert 20:37 21 oktober, 2008

Chairlift på hjemmebane i Brooklyn (foto: Tonje Louse Finne)
I dag starter den store musikkonferansen CMJ her i New York, og Brooklyn-bandet Chairlift skal spille hele fire konserter i løpet av det neste døgnet. Jeg møtte dem hjemme i Brooklyn i går kveld.

Chairlift deler et bittelite øvingslokale med Yeasayer, og legger du til bestevennene i MGMT, så har du en kreativ treenighet som har holdt sammen i tykt og tynt de siste årene. Og nå er det altså Chairlifts tur til å slå igjennom.

Debutalbumet Does You Inspire You kommer ut neste uke, og bandet er for øyeblikket blant de mest omtalte i musikkpressen. Men ting har gått litt fortere enn de hadde trodd. For etter en konsert i Los Angeles i sommer tok Apple nemlig kontakt. De hadde falt pladask for låten «Bruises», og ville bruke den i en ny Ipod-reklame. Vips, så er «Bruises» i ferd med å bli en hit her i Unaiten.

Da jeg møtte Chairlift i går, stilte gitarist Aaron Pfenning i norsk lusekofte, og det viser seg raskt at han har god innsikt i norsk kulturhistorie. Han er utrolig opptatt av Pompel og Pilt, og jeg lover å sende dem en DVD som de kan ha i turnèbussen.  Når vi spør hvordan det er å være et av de mest hypede bandene på CMJ, så bare ler de. To av dem har ikke engang et sted å bo for tiden, og når vi skal betale regningen på den polske restauranten rasles det i lommer og vesker for å finne nok mynter å betale med.

Musikken til Chairlift anbefales på det aller varmeste. Og når albumet Does You Inspire You dukker opp i platehyllene 3. 10. november, så synes jeg du rett og slett skal være gammeldags og kjøpe hele albumet. For som du skjønner, Chairlift trenger penger til både husleie og mat.

Chairlift – «Bruises»:

Chairlift – «Planet Health»:

Tags: , , , , , , , ,

Del "På randen av gjennombrudd"
 

6 kommentarer på “På randen av gjennombrudd”

 1. Kakk sier:

  Kakkmaddafakka henger ut i New York these days. Check out Kristin W!

 2. Kristine sier:

  En liten rettelse: Norsk releasedato for Chairliftalbumet er 3. november, så det er litt for tidlig å løpe til butikken allerede førstkommende mandag.

 3. Kristin Winsents sier:

  Takk for i går, Kakkmaddafakka!

 4. Kristine sier:

  Albumet er utsatt enda en uke. 10 nov er den store dagen.

 5. Bee sier:

  He, he, he….. hvis ikke jeg tar feil satt jeg på akkurat det bordet der og drakk øl fredag natt i NY..

 6. Det er isåfall et godt valg av bord! Området rundt Greenpoint er stapp fullt av øvingslokaler, så eventuelle trainspottere med indie-tilbøyeligheter burde ta seg en tur innom Christina’s Polish Restaurant og spandere en øl på fattige musikere. Cappuchinoen der er katastrofalt jævlig, men atmosfæren er god og Chairlift skrøt fælt av rispuddingen.

Legg igjen en kommentar