Kvelertak og Skambankt deler scene 3. november. (Foto: NRK P3)

Kvelertak og Skambankt deler scene 3. november. (Foto: NRK P3)

P3Sessions til Stavanger

Kvelertak og Skambankt deler scene i hjembyen 3. november.

Skrevet av:
Publisert 7:29 25 oktober, 2010

Onsdag 3. november er det klart for en P3Sessions av det harde slaget. Da byr nemlig P3 og Lydverket på konsert med to av landets mest populære grupper innen rocken; Stavanger-banda Kvelertak og Skambankt.  I motsetning til de aller fleste konsertene i P3Sessions-rekken – som foregår i NRKs lokaler i Oslo – flyttes moroa denne gang ut av hovedstaden – og til byen hvor de to banda har sitt opphav.

Konserten blir sendt live på P3 fra klokken 19.00 3. november. Noen heldige vil også få mulighet til å være tilstede under konserten – informasjon om hvordan du kan vinne billetter finner du lengre ned i saken.

Nære bånd

Kvelertak er kanskje det norske bandet som har utmerket seg mest i 2010. Etter en knepen andreplass i Urørt-finalen i januar har bandet gitt ut den kritikerroste debutskiva «Kvelertak» og turnert Norge og Europa på kryss og tvers. Bandet har vist seg å ha en bred og internasjonal apell, til tross for norske tekster og et hardt uttrykk i skjæringspunktet mellom punk, metal og rock.

Anmeldelse: Kvelertak – Kvelertak (5)

Anmeldelse: Kvelertak, Hove 2010 (5)

Vokalist Erlend Hjelvik ser spesielt frem til å spille sammen med Skambankt på P3Sessions.

- Vi var på norgesturné med Skambankt i fjor, og de må tilskrives en del av æren for at ballen begynte å rulle for vår del. Vi er veldig takknemlige for at vi fikk muligheten til å være med dem på tur, vi hadde aldri klart å få til en egen norgesturné på daværende tidspunkt, forteller han.

Kvelertak på turné i England:

Sammenliknet med Kvelertak, er Skambankt som veteraner å regne. Etter fire album – deriblant årets Søvnløs – har bandet befestet en stødig posisjon i det norske musikkuniverset. Frontmann Terje Winthersø Røthing forteller at bandet gleder seg.

- Det er stas å bli spurt om å spille på P3Sessions, og en annerledes utfordring enn de konsertene våre. Men vi liker utfordringer, så dette blir gøy, sier han.

Anmeldelse: Skambankt – Søvnløs (4)

Du kan overvære P3Sessions

Du hører de hardtslående konsertene live på P3 onsdag 3. november. Sendingen ledes av Lydverkets stødige radiokaptein Ruben Gran.

For å få muligheten til å være tilstede under konserten i Stavanger, må du stille et godt spørsmål til et av banda – og maile det til P3Sessions@nrk.no.

Vinnerne annonseres i Lydverkets radiosendinger på P3 mandag – torsdag klokka 20, samt her på Lydverkets nettsider.

En forsmak

Dette er hva du kan forvente når du skrur på radioen 3. november:

Kvelertak:

«Fossegrim»:

«Offernatt»:

«Ulvetid»:

«Mjød»:

«Blodtørst»:

Skambankt:

«Stormkast»:

«O dessverre»:

«Slukk meg»:

«Kaos så inferno»:


Tags: , , , , , , , , , ,

Del "P3Sessions til Stavanger"
 

9 kommentarer på “P3Sessions til Stavanger”

 1. [...] – Offernatt (Vi deler ut de første billettene til P3sessions med Kvelertak og Skambankt. Sjekk hvordan du kan vinne her!) Air – Ce Matin La Torgny – The Only Game Bryan Ferry – You Can Dance (Du hører [...]

 2. Hjalmar sier:

  Dæven så jeg gleder meg til Torsdag 4.November!!!

  Er så driiiiiit lei alt mase om Skambankt og Kvelertak på P3 nå!!

  Spesielt siden all hausinga etter ryktene skyldes at P3`s musikksjef er kompis med pappa`n til en i bandet.

  Jeg liker både Skambankt og Kvelertak, men lets face it: Skambankt begynner å bli gamle, siste plata er rett og slett drit kjedelig.

  Kvelertak…har hørt på heavy i alle sine former siden 1980, og det er selv om gutta er dyktige er det INGENTING som skiller disse fra ti-tusener av tilsvarende band. De er ikke innovative, spesielle eller skiller seg ut fra andre på noen måte. Flinke, men Kvelertak finnes det 13 av på dusinet.

  Det finnes MANGE band som er mye mye bedre. Musikalsk burde f.eks Bergensbandet Major Parkinson være pensum for alle som ønsker å lage eller jobbe med musikk. De er dimensjoner over alle andre! Social Suicide er også veldig bra, PING skiller seg ut. For ikke snakke om alle de dritbra bandene på P3 Urørt!!

  Når det er sagt, det ER bra at norske band med suksess får sjansen til å spille på en «nasjonal scene» som P3 er, men MÅ vi høre alt mase om P3 sessions hvert 5.minutt på radioen?!?

  Torsdag 4.November blir en veldig fin dag!

  • -Nique sier:

   Hva får deg til å si at Skambankt er gamle? Jeg er einig i at den sista plata har tatt en annen retning enn Skambankt anno 2003, men man skal være ganske så trangsynt for å kallle de for gamle bare fordi de er flinkere musikalsk! En plate er aldri kjedelig. Det er fremdeles gåsehud i den siste plata, selv om Ted Winters vet å synge uten å skrike av seg stemmebåndene over alt for høyt gitarspill.

   Jeg har aldri hørt om Kvelertak før, og tror ikke de noensinne kommer til å bli noe jeg hører på, men du var sykt negativ. La folk få drive med musikken sin og vise den fram uten å rakke ned på det!

  • Lily sier:

   Ja, Skambankt er blitt så jævlig gamle at det er helt uhørt. Runda 30 år, liksom. Snart pensjonister også holder de fremdeles på og lager musikk som IKKE er lik den de lagde da de var 17. HERREGUD at de gidder!

 3. [...] begynner å nærme seg P3 Sessions med Skambankt og Kvelertak i Stavanger.   HELLSONGS – WELCOME TO THE [...]

 4. Martine sier:

  hvor skal det være i stavanger? fikk to biletter av en som kunne, men har ikke peiling på hvor det er… Folken er det jeg kan tenke meg det er, men er jo ikke sikker… noen som vet? :)

Legg igjen en kommentar