Denison Witmer. Foto: Ethan Luck.

Denison Witmer. Foto: Ethan Luck.

Overalt på en gang

Denison Witmer droppa den vanlige turnéen da han fikk barn. På Everywhere At Once Tour spiller han via Skype.

Skrevet av:
Publisert 13:10 16 mars, 2012
Denison Witmer. Foto: Ethan Luck.

Denison Witmer spiller konsert der det passer ham. Foto: Ethan Luck.

Videokommunikasjonsprogrammet Skype kan brukes til så mye rart; til å drive med opplæring, til å snakke med familien når man er bortreist, til å jukse på eksamen – eller til å holde konsert?

Les også:
Skole stenger Skype
Orangutanger kan skype med artsfrender
Facebook + Skype = sant?

Det fines nemlig eksempler på artister som tjener penger på å spille «konserter» på Skype. Sangeren og låtskriveren Denison Witmer, som tidligere blant annet har spilt med Sufjan Stevens, har gitt ut i alt ni soloalbum. I 2009 mente kollega Njål Engesæth at han var Årets mest oversette. Hans siste utgivelse er The Ones Who Wait, den første på Asthmatic kitty Records.

Den siste tiden har han imidlertid latt være å turnere på normalt vis, fordi han er småbarnsfar. Samtidig er han ute på den virtuelle Everywhere At Once Tour 2012.

Denison Witmer spiller «konserter» på Skype. Foto: Promo.

Denison Witmer spiller «konserter» på Skype. Foto: Promo.

Witmer kom opp i et dilemma veldig mange artister har måttet ta stilling til; bli hjemme eller reise på turné når man får barn? Musikeren løste problemet ved blant annet å tilby små konserter på én låt (to hvis man er heldig) man sjøl kan velge fra hans sangkatalog, for 25 dollar (ca 144 kr). I tillegg får man muligheten til å snakke med artisten etter framføringa.

Etter at man har bestilt en slik opptreden fra Witmers hjemmeside avtaler man med artisten og hans manager et tidspunkt via e-post.

Magasinet Mashable har gjort en test, og ifølge rapporten deres blir det faktisk en nokså intim stemning, til tross for at de sitter over 1200 kilometer fra hverandre

- Jeg tror ikke dette er noe alle vil kaste seg på. Du skal være litt tøff for å tørre å ringe opp noen du ikke kjenner på Skype, du skal være en spesiell type menneske for å gjøre det. Også kan det jo bli litt pinlig hvis man ikke vet om man skal klappe eller ikke. Jeg tar det for gitt at jeg må snakke med fremmede mennesker i jobben min, men det har virkelig gitt meg mye, forteller musikeren.

Det har vært litt av en læringskurve for artisten, etter at han begynte med disse korte konsertene og det er gjerne mer jobb med å administrere dem enn å gjennomføre selve spillinga.

- På mange måter likner det på en konsert, men det er også en helt annen opplevelse. Å gjøre avtaler er mer jobb enn å spille og snakke med folk.

Denison Witmer forteller at han så langt har gjennomført et 20-talls slike Skype-konserter – for det meste for virkelig dedikerte fans. En del av dem har faktisk vært fans fra så langt bort som Europa og Sør-Korea.

Hør tittellåta fra hans siste album her:

Se videoen til ”24 turned 25”:

Tags: ,

Del "Overalt på en gang"

Legg igjen en kommentar