Nytt album på vei fra I Was A King

I Was A King slipper et splitter nytt album i august. Sjekk ut coveret, låtlisten og den skinnende, fine låten «Daybreak». De siste årene har Frode Strømstad høstet mye ros for I Was A King, bandet som øser ut pop av det intelligente slaget. Nå er det duket for en ny plate, som har fått […]

Skrevet av:
Publisert 14:52 3 juni, 2010
I Was A King. Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK

I Was A King. Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK

I Was A King slipper et splitter nytt album i august. Sjekk ut coveret, låtlisten og den skinnende, fine låten «Daybreak».

De siste årene har Frode Strømstad høstet mye ros for I Was A King, bandet som øser ut pop av det intelligente slaget. Nå er det duket for en ny plate, som har fått tittelen Old Friends. Albumet, som ble spilt inn i Familyre Recording studio i New Jersey og i Fugleben studio i Oslo i april og mai, blir å finne i platehyllene 16. august.

Coveret til Old Friends.

Coveret til Old Friends.

Foruten Frode Strømstad, har besetningen på Old Friends hovedsaklig bestått av Anne Lise Frøkedal og de amerikanske musikerne Kevin Shea, Josh Stamper og John Ringhofer. Dessuten tok Emil Nikolaisen en aldri så liten tur innom studio, kan Frode Strømstad melde.

Kevin Shea og Josh Stamper har begge bakgrunn som jazzmusikere, og det har ifølge Strømstad vært medvirkende til at den nye platen låter anderledes enn tidligere utgivelser fra I Was A King.  -Fuzzgitarene er mer eller mindre fraværende, noe som gjør at det låter mer organisk nå. Veldig befriende!, sier Frode Strømstad til Lydverket.

Old Friends er produsert og mikset av Daniel Smith (kjent fra bandet Danielson) og Brian McTear. Sistnevnte har blant annet Mazarin, Kurt Vile og Danielson på merittlisten.

Første smakebiten fra Old Friends lover godt, låten heter «Daybreak», og den kan du høre her. I Was A king spiller forøvrig på Øyanatt på John Dee 13. august, tre dager før plateslipp. Dette er låtene som blir å finne på Old Friends:

01.The Wylde Boys
02. Echoes
03. Learning To Fly
04. Nightwalking
05. Snow Song
06. Someone Is Waiting
07. Unreal
08. Forgive and Forget
09. Daybreak
10. Kontrari
11. Here To Stay
12. Old Friends

I Was A King gjorde en akustisk versjon av «So Shy» på Teknisk Museum for Lydverket Spanderer i fjor:

I Was A king fremførte førstesporet på Old Friends, «The Wylde Boys» på John Dee i april i fjor:

I Was A King i Store Studio – «Norman Bleik»:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Nytt album på vei fra I Was A King"
 

6 kommentarer på “Nytt album på vei fra I Was A King”

 1. mad ferret sier:

  Den første låta på lista har de allerede spilt live en stund
  Her fra John Dee;

 2. Takk for tipset! Legger den inn i saken

 3. mad ferret sier:

  godt så!

 4. [...] Was A King – Echoes (det nye albumet er sluppet, [...]

 5. [...] for mer Theophilus London – Last Name London Elsker London I Was A King – Winter Sleep Da IWAK spanderte Lana Del Rey – Blue Jeans Rise Against – Architects Lite motstand Beck – [...]

Legg igjen en kommentar