Norsk musikk i Austin

Denne helga må du være i Texas for å høre de beste norske artistene live. Nesten, i hvert fall. Ida Maria står oppført under Sverige i programmet, mens en representant for Limewire (snart lanseres Limecast, kunne han fortelle – sweet) gledet seg til å se det danske bandet Casiokids. Det vil han ikke få gjort, for vi […]

Skrevet av:
Publisert 1:21 21 mars, 2009
Ungdomskulens Kristian Stockhaus på SXSW

Ungdomskulens Kristian Stockhaus på SXSW

Denne helga må du være i Texas for å høre de beste norske artistene live. Nesten, i hvert fall.

Ida Maria står oppført under Sverige i programmet, mens en representant for Limewire (snart lanseres Limecast, kunne han fortelle – sweet) gledet seg til å se det danske bandet Casiokids. Det vil han ikke få gjort, for vi avslørte at de er norske.

Årabrot spilte på onsdag som vi allerede har nevnt, og leverte godt for et fåtallig publikum. De to amerikanerne undertegnede grep tak i var veldig fornøyd, men slet med å forklare meg hva navnet deres betyr:

- Brother something, maybe, trodde James Worsaen, men var ekstremt fornøyd med konserten, som var hans første møte med trioen.

Rykende fesrk, amerikansk Årabrot-fan

Rykende fersk, amerikansk Årabrot-fan

Laurie fra San Francisco er allered fan, og har dessuten spilt med dem i en tysk by hun ikke klarte uttale navnet på, med bandet Three Weeks Clean.

Gammal amerikansk Årabrot-fan

Gammal amerikansk Årabrot-fan

Nok fans. Ungdomskulen er til stede på SXSW og spiller flere konserter. Under torsdagens konsert på Spiro’s pøste de inspirert, fjollete og energisk discogrunge til amerikanerne, som både klappet og beveget dansefoten. Visste du forresten at 2/3 av bandet mistet møydommen med samme jente? De hevder det i dette SXSW-intervjuet.

Ungdomskulen i Austin. Foto: Ruben Gran/Lydverket

Ungdomskulen i Austin. Foto: Ruben Gran/Lydverket

Alt i alt er det 14 norske band på årets SXSW. Blant disse er utvilsomt Datarock det største navnet, og spiller blant annet fredag kveld sammen med Tricky og (ingen ringere enn) Devo i Austin Music Hall.

Katzenjammer har gjort seg bemerket blant annet med å spille opp i den hektiske 6th street, som denne bloggen lot seg rive med av. Våre venner i P1 er dessuten i Austin, og overvar en av Katzenjammer-konsertene.

I kveld tar Tommy Tee også over en av byens uttallige scener, sammen med Son of Light og Loudmouf Choir, og Little Steven hoster en av scenene hvor blant annet Coctail Slippers spiller.

Music Export Norway har full oversikt over de norske navnene her.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Norsk musikk i Austin"

Legg igjen en kommentar