Nominert til internasjonal filmpris

Norske Det är jag som är döden imponerte europeisk filmfestival med sin musikkvideo. Nå er de nominert til pris i to kategorier.

Skrevet av:
Publisert 16:41 2 november, 2011

Musikkvideoen til Det är jag som är dödens (tidligere DU) til «So Hot» er visuelt så sterk at den nå er nominert i hele to kategorier under Plus Camerimage i Polen – krøkkete kalt The International Film Festival of the Art of Cinematography. Den fantastisk vakre videoen ser du på toppen av saken.

- Vi var inspirert av bilder fra spøkelsesbyen Prypiat i Ukraina - byen som lå så nær Tsjernobylkraftverket at alle måtte rømme på dagen. Naturen er nå i ferd med å ta tilbake stedet, forteller regissørene Karl Erik Brøndbo og Solfrid Kjetså om inspirasjonen bak det drømmende og post-apokalyptiske universet som portretteres i musikkvideoen.

Det er i kategoriene «Best Cinematography» og «Best Music Video Award» at de tre karene i Det är jäg som er døden nå kan vinne priser. «So Hot» har tidligere vunnet gull i Visueltkonkurransen 2011 i klassen «Moving Image», samt blitt vist på flere festivaler over hele verden.

- Vi har prøvd å lage noe veldig visuelt, og det er derfor stas å bli nominert på den presisjetunge Camerimage-festivalen som legger spesiell vekt på det visuelle og estetiske, sier regissørene.

Det tok i følge bandet omtrent en måned å lage videoen. Dette fordi et stort sett måtte bygges i studio og visuelle effekter måtte planlegges grundig ettersom alt ble skutt på bare to dager.

Tags: , , , , ,

Del "Nominert til internasjonal filmpris"
 

1 kommentar på “Nominert til internasjonal filmpris”

  1. [...] Lydverket medelte onsdag at musikkvideoen til Det är jag som är dödens “So Hot” er nominert i hele to kategorier under Plus Camerimage i Polen (The International Film Festival of the Art of Cinematography). Det er i kategoriene “Best Cinematography” og “Best Music Video Award”at videoen, regissert av tidligere fotostudent Karl Erik Brøndbo og produksjonsdesignstudent Solfrid Kjetså fra kull 6, konkurrerer. Musikkvideoen er laget i studio på filmskolen. Videoen kan sees her. [...]

Legg igjen en kommentar