Aristillus (Foto: Siv Dolmen/Promo)

Aristillus (Foto: Siv Dolmen/Promo)

- Noe helt nytt innen norsk hardcore

Oslobandet Aristillus er tidenes yngste Fysisk Format-signering, og platedebuterer i februar 2011.

Skrevet av:
Publisert 17:39 27 september, 2010

De fire guttene fra Høybråten er mellom 15 og 17 år gamle, og skrev kontrakt med Fysisk Format (Haust, Snöras, Årabrot, Kaospilot, Pow Pow) i sommer. Tidligere har de blitt kåret til Ukas Urørt – og debutskiva slippes i februar 2011. Samme måned spiller bandet to konserter under Bylarm i Oslo.

Hør Aristillus hos Urørt.

Farsmord

Kristian Kallevik styrer Fysisk Format-skuta, og snakker i entusiastiske ordelag om de unge guttene.

- De har en ekstrem stå på-vilje, og representerer noe helt nytt for oss. Vi har tradisjonelt gitt ut band som har en trygg forankring i miljøet, men gjengen i Aristillus er helt ferske – uten noen forhistorie i musikkmiljøet. Det tror jeg er sunt for oss som plateselskap. Selv om de er tydelig inspirert av tidligere norske hardcoreband prøver de ikke å leve opp til noen. De skaper sin egen greie, og viser at vi trenger flere farsmord i musikkmiljøet.

Elsker norsk hardcore

Vokalist Simon Dolmen Bergseth er veldig fornøyd med å være innlemmet hos Fysisk Format.

- Det er utvilsomt det eneste selskapet vi ville takket ja til å signere med. De har gitt ut ekstremt mye vi er fan av, og vi ble veldig glade da de sa de ville gi ut skiva vår.

Han trekker frem Snöras, JR Ewing, Kaospilot og Dominic som viktige inspirasjonskilder for bandet helt siden starten for seks år siden.

- Vi elsker norsk hardcore, og det er vel akkurat derfor vi har klart å holde det gående kontinuerlig med øvinger hver mandag siden jeg var elleve år.

- Imponerende sjangermestring

De fire gutta har allerede spilt inn debutskiva si. Den er produsert og mikset av Ruben Willem fra Haust og Okkultokrati. Bergseth beskriver den som melodiøs hardcore, eller indiecore med screamo over.

Aristillus ble valgt ut til Ukas Urørt med låta «Neurotic» i slutten av august i år. Programleder Mari Garås Monsson forteller at Urørt-redaksjonen umiddelbart falt for den harde, men melodiske musikken.

- De mestrer sjangeren på imponerende vis og låter utrolig lovende. Kvalitet over hele linja, fastslår hun.

Hun melder om en stadig vekst i antall nye og spennende hardcoreband som legger ut musikk hos Urørt.

-  2010 starta med at Social Suicide var Ukas Urørt og imponerte musikknorge på Bylarm. Det har ofte vært pop/rock og elektronika som har dominert Urørt, men i det siste har det poppet opp mange nye gode hardcoreband. Vi må kanskje passe oss for å kalle det for en ny bølge allerede, men det virker som at noe er i emning og at det kan ligne tida da Desperado, Silence The Foe og Rumble In Rhodos herja Urørt. I tillegg har det begynt å røre seg hos andre eldre band igjen, deriblant Jeroan Drive fra Bergen som etter det vi vet nå spiller inn nytt materiale.

27. september slapp Social Suicide debutskiva si til en femmer fra Lydverkets anmelder Jørgen Hegstad. Les anmeldelsen her!

Simon Dolmen Bergseth i Aristillus er glad for at hardcore-interessen er i ferd med å blomstre opp igjen i Norge.

- Den forrige bølgen av hardcoreband var som nevnt veldig viktige for oss, så vi er glade for å få være en del av den nye generasjonen.

Sugen på mer fersk, norsk hardcore? Sjekk ut et utvalg av banda Urørt og Lydverket har sansen for:

Kollwitz

Of Grace And Hatred

Dakari

Burning Brigantines

Your New Favourite White Trash

Tags: , , ,

Del "- Noe helt nytt innen norsk hardcore"
 

10 kommentarer på “- Noe helt nytt innen norsk hardcore”

 1. Stor bøtte med Kudos til Aristillus for det harde arbeidet de har lagt ned for å få utvikle den særegne og jævlige råe stilen de har. Utrolig kult at Fysisk Format plukket dem opp så tidlig, gleder meg til å følge utviklingen videre. Lykke til med alt arbeidet før plateslipp!

  Ellers vil jeg takke urørt og lydverket for gode norsk hardcore anbefalinger; synes spesielt at Dakari og YNFWT er band som har en spennende tid foran seg; noe mest sannsynlig de aller fleste vil si seg enige i etter å ha hørt YNFWT’s 12″ Seagulls over the Atlantic floor.

  Det er gode tider for god musikk!

  Gone Surfing…

 2. Ifølge Urbandictionary sier:

  SCANDINAVIA:

  «The only place in the world were metalmusic will still get you laid.»

 3. træsj sier:

  æ likare ,

  sjekk også ut «your new favourite white trash»!

 4. Stian Grorud sier:

  Takk for gode ord og anbefalinger! Settes veldig pris på!

  kjærleik

  -Stian/ Your New Favourite White Trash

 5. Stig sier:

  er det noen i lydverket som veit hva hardcore er/var? Trine?

 6. John sier:

  Ja det er vanskelig å si hva hardcore er nå om dagen, siden begrepet er nokså vanna ut med åra. Å prøve å sjangerspesifisere nye «hardcore» band er et fag i seg selv. Nytter på en måte ikke bruke post-hardcore heller. Husker selv Between Us og Damage Control. DING er nok de som holder seg tettest på det som tradisjonelt er hardcore i mine øyne. Men er mye spennende som skjer i musikknorge som man ikke hører om. Moro at noe blir dratt frem her!

 7. Simon sier:

  Altså, hardcore er som sagt et utvanna begrep nå idag..
  Men vi spiller da en blanding av indie og screamo, med hardcore-elementer, noe som da heller utgjør indiecore. Det er da igjen en undersjanger av hardcore. For hardcore har med åra blitt et veldig vidt begrep, og om du stikker til f.eks Tiger og andre flotte sjapper og ser under sjangeren «HARDCORE», er det ikke bare band som DING og slike ting som dukker opp.
  Nye tider fører til forandringer! :-) Men ikke se negativt på det, fett at ting utvikler seg..! Du kan fortsatt høre på de gode gamle hardcore-banda, vettu!

  Mvh
  Simon /Aristillus

 8. lite orginalt sier:

  Hører heller på «gamle» band som jr.,desperado, domnic osv… blir for likt og samtidig for anonymt for min del. Men det kommer seg kanskje etterhvert.?

 9. [...] også: Noe helt nytt innen norsk hardcore Les også: Aristillus er ukas urørt Hør: Aristillus på [...]

 10. [...] Lydverket varslet om Aristillus i fjor [...]

Legg igjen en kommentar