Når rockestjerner blir forelesere

Sonic Youth-stjerna foreleser om bråk

Skrevet av:
Publisert 15:14 6 april, 2010

Thurston Moore (Foto: Sara Johannessen/Scanpix)

«Hei, mitt navn er Thurston. Dere kan kalle meg Mr. Moore. I dag skal jeg undervise dere i støy».

Hvilken rockestjerne ville du helst hatt som foreleser?

På søndag skal i alle fall Sonic Youth-frontmann Thurston Moore holde forelesning i såkalt hvit støy. Det er riktignok, i følge Papermag.com, kun for de som er mellom åtte og tolv år gamle, i forbindelse med et kunstkurs for barn i New York. Kurset er kalt Avant Garde Preschool, og foredraget heter «A Dissertation On White Noise».

Fra rock til akademia

Og Moore er langt fra den eneste som har tatt skrittet fra rockeverden over i akademia.
I november i fjor foreleste den tidligere The Smiths-gitaristen, Johnny Marr, for studenter på Salford University i England. Forelesningen het «Always On The Outside: Mavericks, Innovators, And Building Your Own Arks», og handlet om å stå utenfor musikkindustrien.

Rockeren Andrew WK har holdt flere selvhjelps- og motivasjonsforelesninger på blant andre Yale University, New York University og University of Wisconsin. Og Queen-gitaristen Brian May er jo til og med utdannet astrofysiker, og ble i 2007 utnevnt til kansler ved Liverpool John Moores University.

Norske dobbeltliv

Vår egen Mira Craig har jo også gjesteforelest på Høgskolen i Nord-Trøndelag for noen år siden.  Forelesningen het «Min vei og mine valg i karrieren».

Artister som lever andre typer dobbeltliv?

Se Lydverkets tv-reportasje:

AKTUELTMOORE

Tags: , , , , , , , ,

Del "Når rockestjerner blir forelesere"
 

2 kommentarer på “Når rockestjerner blir forelesere”

  1. [...] Når rockestjerner blir forelesere [...]

  2. [...] der Sonic Youth-sjefen lærer barn hvordan de kan lage støymusikk. For to uker siden var Thurston Moore foreleser i støy for en klasse bestående av barn mellom åtte og tolv år. Det noe spesielle foredraget foregikk [...]

Legg igjen en kommentar