Musikkvideosnadder

En ny langhelg er på vei, og vi feirer med en ekstra stor pakke av det nyeste musikkvideoverden har å by på.   Jesse Jones – «Kommer Aldri Inn» Rapperen fra Groruddalen er snart aktuell med albumet 12 blokker og 1 vei, og var tidligere i vinter gjest i Lydverket p3 der han snakket om kriminiminalitet og […]

Skrevet av:
Publisert 11:46 21 mai, 2010

Florence Video Screenshot

En ny langhelg er på vei, og vi feirer med en ekstra stor pakke av det nyeste musikkvideoverden har å by på.  


Jesse Jones - «Kommer Aldri Inn»
Rapperen fra Groruddalen er snart aktuell med albumet 12 blokker og 1 vei, og var tidligere i vinter gjest i Lydverket p3 der han snakket om kriminiminalitet og musikk. Platen slippes etter planen til høsten og nå er Jesse klar for å gi oss mer drama fra drabanten. I musikkvideoen «Kommer Aldri Inn» har han med seg Tshawe fra Madcon, og sammen ser de upåklagelige ut i smekre dresser og glinsende boblejakker. Vi blir med på den nyløslattes gangsterliv inkludert ei truseløs vrikkende dame og en slemming – og vi får se hva som skjer hvis du messer med gutta boys:

 

Free Energy – Bang Pop
Det fremadstigende indiepopbandet Free Energy var å finne på SXSW i mars og også i Lydverkets radiosendinger. Stuck On Nothing er bandets første album, der «Bang Pop» definitivt er et av høydepunktene. I videoen kjøres det på med tyggegumimfarger og såpebobler i et slags indie-emo-kommerst univers, og ikke minst den klassiske »skoletimen som går av hengselene og blir til en klassefest»-dramaturgien. Blir det så hipt at det ikke er kult lenger, eller? .. døm selv:

 

Coco Rosie – Lemonade
Som den tredje i dagens musikkvideorekke finner vi de sære søstrene som har skjegget fullt av talent. Bokstavelig talt. Søstrenes fjerde album Grey Oceans ble rullet høyt på terningen av Lydverkets anmelder, som bøyde seg ned i alvestøv og trolldeig og skrøt av denne noget ubestemmelige freaky men folkelige musikken. I «Lemonade» tas vi med inn i søstrenes drømmeslott, der søstrenes halvgale univers spinner avgårde fra barndom til rynkete gammel krokdom og alt er mørkt, snålt og drømmeaktig:

 

David Guetta (feat. Fergie) - Gettin’ Over You
David Guetta har med seg Fergie, Chris Willis og Lmfao på en av låtene jeg tør påstå at har vært med på å sprenge en og annen russehøytaler i mai. Den franske miksmasteren gav ut One Love i fjor høst, og har jevnt og trutt bidratt på hitlistene med den ene housepoplåta etter den andre. I «Gettin’ Over You» blir studiosession til gatefest. Fergie skinnkledt og trashsexy som bare Fergie kan være, og det pumpes ut beats, dansemoves og sabla god stemning. Resultat? En hel haug pene unge mennesker som kommer til for å riste litt på kroppen. Kall det «guilty pleasure» om du vil, eller smør på flesk og ost oppå der igjen:

 

Florence + The Machine - «Cosmic Love»
Fantastiske Florence brillijerer igjen i sitt univers i videoen til «Cosmic Love». Vi blir med til et storslått glitterunivers der kostymeansvarlig skal ha kudos for ukas mest attråverdige drakter – en av de fineste heldekkende sorte som har dukket opp på lenge, en kjole som egentlig er en lampe og ikke minst et hjerte som er en lysende klump som pumper i en lyspære. Mye for drømmepikene her, altså. Men det er uten tvil Florence som er hovedpersonen, noe hun forsåvidt har vært siden hun debuterte med Lungs i fjor

 

The Black Keys – Tighten Up
Det amerikansk blues-rock bandets sjette album Brothers er nå i butikkhyllene. Teaservideoene til The Black Keys, bestående av en dinosaur og en bikinikledte damer gjennom vintagefilter, har florert over internett den siste måneden. Nå er den offisielle musikkvideoen til «Tighten Up» på plass og ingen dinosaur er i sikte. Damer, derimot, ser ut til å være selve kjernen også her. Dette er nok en musikkvideo som viser barn som voksne og voksne som barn, der hovedbudskapet må kunne sies å være at gutter er gutter (og at jenter er fullstendig klar over det):

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "Musikkvideosnadder"
 

1 kommentar på “Musikkvideosnadder”

  1. poky sier:

    Fete musikkvideoer. særlig black keys. Dette er en VERSTE norkse musikkvideon ever!

    http://www.youtube.com/watch?v=z6ztD9oegN0

Legg igjen en kommentar