Musikkåret 2009

I morgen oppsumerer Lydverket musikkåret 2008 og kårer de beste platene fra 2008 på både radio og fjernsyn. Men vi har også tatt oss tid til å titte fremover på hvilke artister vi bør holde øye med 2009. Lydverket har hanka inn profesjonell hjelp for å spå. Helle Skjervold (Aftenposten), Robert Dyrnes (Buktafestivalen), Toffen Gunnufsen […]

Skrevet av:
Publisert 13:59 9 desember, 2008

I morgen oppsumerer Lydverket musikkåret 2008 og kårer de beste platene fra 2008 på både radio og fjernsyn. Men vi har også tatt oss tid til å titte fremover på hvilke artister vi bør holde øye med 2009.

Lydverket har hanka inn profesjonell hjelp for å spå. Helle Skjervold (Aftenposten), Robert Dyrnes (Buktafestivalen), Toffen Gunnufsen (Hovefestivalen), Einar Idsøe Eidsvåg (Blå) og Behnam Farazollahi (by:larm og Slottfjellfestivalen) er de som hjelper oss å se i krystallkula.

I følge dem byr 2009 både på lekre saker fra store stjerner og ferske stjerneskudd.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Musikkåret 2009"
 

12 kommentarer på “Musikkåret 2009”

 1. Kåre G sier:

  Forhåpentligvis ser vi Serena Ryder og Hey Rosetta! på norsk distribusjon i 2009. Spesielt Serena fortjener et SVÆRT publikum

 2. Essa sier:

  Den «nye» bergensbølgen er vel ganske overhypet vil jeg si. Dør nok ut før noen av dem får tid til å gi ut debut…

 3. jødeneskonge sier:

  Essa: ja herregud så «overhypet» den bølgen er. Ett oppslag i Dagsavisen, ett minutt på Lydverket og oppmerksomhet fra urørt-redaksjonen. Tror du må slå opp overhypet i ordboka di.

  Derimot har festivaler, som har alt å tape på å booke dårlige band, valgt Fjorden Baby! som første band ut på Hove, The New Wine som første band til Øya, og en drøss med Bergensband til bylarm. Tør jeg minne om Sondre Lerche, Kings of Convenience og Röyksopp fra den forrige Bergensbølgen? Og senere Annie, Sissy Wish og Datarock. I undergrunnen lurer Ungdomskulen, Skatebård, Syntax TerrOrkester, Bjørn Torske osv osv osv.

  Om du spør en nogenlunde oppegående amerikansk musikkelsker om norsk musikk, vil over halvparten av bandene han har hørt om ha utspring i Bergen.

  Så til forskjellen på deg og meg: Jeg liker band fra alle steder i Norge og verden. Du hater band fordi de kommer fra Bergen. Gratulerer med en tapt fremtid som musikkmener.

 4. Roger sier:

  De ble også nevnt på Erlend Mokkelbosts juleshow, pluss hundre andre medier. Festivaler har ingenting å tape på å booke dårlige band. Dårlige band = billige band. Nye og «nye» band = billige band.

 5. jødeneskonge sier:

  Roger: Artig at du klarer å huske at de ble nevnt i Erlend Mokkelbosts program her på NRK, men ikke kan nevne noen av de andre HUNDRE mediene de liksom skal ha fått oppmerksomhet og ufortjent hyllest fra.

  Og forresten:

  Dårlige band = billige band. Så langt er jeg enig, men dårlige band er også lik publikumssvikt = død festival.

  Hvis du kjøper billett til en festival og finner ut at alle de nye og ukjente banda de har booket bare er drit så gidder du ikke dra igjen neste år. Så jo; festivaler har alt å tape på å booke ukjente band som viser seg å være ræva.

 6. arne sier:

  hva med Leiv Reed, er jo skikkelig skikkelig overvurdert innavl fra bergen, skjønner ikke hvorfor han blir så opphauset i media som han har blitt de siste to årene = billig, ja, men underholdning? knappest. bergensbølge? knaskje litt bergensk duskregn

 7. Dontlookback sier:

  Sjekk ut bandet DAVY JONES’ LOCKER hvis dere er keen på å høre et fett rockeband som fortjener all den oppmerksomheten de kan få- de slipper debut-plata si, Schizophrenia, The Dance Machine 12.Januar.

  Spør du meg, bør 2009 handle om disse gutta.

  Anbefales på det varmeste!

 8. Cily sier:

  Glede meg t McFly sitt album i 2009 :)
  Har fått beskjed av Tom at di har allerede lagt nogen sangar ^^ Glede meg såå SYYYYKT t å få hørra di! <3

 9. Jacob K sier:

  Reigning Sound gir ut ny plate snart. Glede meg sinnsykt syyyykt til å høre di nye sangene. <3<3<3

Legg igjen en kommentar