-

Musikalsk portvin

Buraka Som Sistema, Vika Det er sannelig ikke lett å få Øyapublikummet til å danse, men Buraka Som Sistema tok utfordringen på strak arm. Portugisiske Buraka Som Sistema er kanskje ikke Øyas mest berømte band, men etter dagens konsert fikk de mange nye fans. I hjemlandet er spydspissen innen den populære kuduru-sjangeren, som har sitt […]

Skrevet av:
Publisert 21:10 9 august, 2008

Buraka Som Sistema, Vika

terning53.jpg

Buraka Som Sistema (foto: Tom Ivar Øverlie/NRK P3)

Det er sannelig ikke lett å få Øyapublikummet til å danse, men Buraka Som Sistema tok utfordringen på strak arm.

Portugisiske Buraka Som Sistema er kanskje ikke Øyas mest berømte band, men etter dagens konsert fikk de mange nye fans. I hjemlandet er spydspissen innen den populære kuduru-sjangeren, som har sitt opphav i Angola. Og nå begynner det virkelig å løsne internasjonalt også, ikke minst takket være grundig hyping på innflytelsesrike musikkblogger og høyprofilerte fans som Diplo og M.I.A., som kontaktet dem etter å ha oppdaget dem på Myspace.

Og Buraka Som Sistema klarte det som mange band sliter med på Øya, å få publikum til å gå bananas i rein og skjær musikk- og livsglede. Med knallhard elektronika, trommer og rap gikk de med enormt humør gikk de rett på sak fra første sekund. «We want you to go crazy, can you do that?» spurte de til scenen og fikk et rungende ja til svar. Det skadet heller ikke på humøret at Burakas kvinnelige MC og danser tok romperistinga til et nivå som nesten får Mira Craig til å virke anemisk.

Buraka Som Sistema har fortsatt til gode å slippe debutalbumet, men mangelen på kjente hits så ikke ut til å plage et dansende og jublende publikum et eneste sekund. Bandet slakker ikke på det enorme energinivået et eneste sekund, og etter drøye førti lykkelige minutter får de samtlige tilstedeværende til å sette seg ned. I det publikum får knarsignal om å hoppe, er stemningen ekstatisk – og Buraka Som Sistema har festivalhjertene i sin kollektive hule hånd.

Kristin Winsents

Tags: , , , , ,

Del "Musikalsk portvin"
 

1 kommentar på “Musikalsk portvin”

  1. [...] Som Sistema gjorde mye leven av seg i fjor, blant annet med Øya-konserten i august. Denne uka kom også endelig albumet Black Diamond, som ble anmeldt til en femmer av Lydverkets [...]

Legg igjen en kommentar