Music’s most shocking

[youtube O4XI11J2y2w] Satyricon – Fuel For Hatred (12.plass på lista) Nettstedet gigwise har tatt seg bryet med å lage en liste over det de mener er de 50 mest kontroversielle musikkvideoene noensinne. Og med det gitt oss anledning til å dypdykke inn i materie så nattsvart at det blir vrient å sove om natta. Satyricon-låten […]

Skrevet av:
Publisert 10:50 14 november, 2008
[youtube O4XI11J2y2w]

Satyricon – Fuel For Hatred (12.plass på lista)

Nettstedet gigwise har tatt seg bryet med å lage en liste over det de mener er de 50 mest kontroversielle musikkvideoene noensinne. Og med det gitt oss anledning til å dypdykke inn i materie så nattsvart at det blir vrient å sove om natta.

Satyricon-låten «Fuel For Hatred» har klatra helt opp til en 12. plass på lista. Det tyder vel egentlig bare på at nettstedet er amerikansk og mangler en god del dømmekraft – for litt pupp og teatersminka kropp er jo ikke så fryktelig spektakulært.

Mer vei i vellinga blir det på listas 8.plass. Her finner vi det japanske bandet Dir En Grey med låta «Obscure». Her er det oppkast, løse hoder, og svært seksualisert lek. Fascinerende usmakelig.

[youtube zG4L3_rrQjo]

Dir En Grey – Obscure

På plassen over finner vi et band med langt mer komersiell apell. Britiske The Prodigy var verdens heiteste bandnavn i 1997, med albumet The Fat Of The Land. Det inneholdt singelen «Smack My Bitch Up», som mange tolket som et dopforherligende stykke musikk som i tillegg oppfordret til vold mot kvinner. Videoen tar deg med på narkofylla på en måte som gjør at du ikke vil tilbake.

[youtube Gnvz2RHJ0qA]

The Prodigy – Smack My Bitch Up

Men folkens, det er mer. 6.plassen er Madonna sin, og nei, det er ikke «Justify My Love» (27.plass), men ingen ringere en «Like A Prayer«. På 5. er gladguttene i Justice sitt fransk-ungdomsopprør-epos «Stress».

4. plassen er en svulstig liten sak – nemlig Pearl Jam sitt bidrag til «ikke-mobb-kameraten-min» kampanje, «Jeremy»


Og så begynner det å dra seg til for alvor. Bronsemedaljen går til Placebo, og videoen til låten «Protège Moi». Den er såpass spekka med grov porno at jeg ikke får lagt den ut her, uten å gå inn på sider der jeg må bruke kredittkortet mitt, for å si det sånn. Så den får dere rote rundt etter selv.

Nakne menn, nakne damer, og begge deler samtidig....

Nakne menn, nakne damer, og begge deler samtidig….

Sølvet går til Cradle Of Filth. Videoen til låten «From The Cradle To Enslave» gjengir en satanitisk kirke, og drapet på en ung jente. Når det i tillegg er både skumle dverger, litervis med blod og mye annet rart, er dette en helt fortjent andreplass.

[youtube GFxRkgPeQ7U]

Cradle Of Filth – From The Cradle To Enslave

Så var det vinneren da….bandet heter Necrophagia, og låta heter «Blood Freak». Selve videoen er så usmakelig, at det er helt uaktuellt å legge den ut her – sånne ting skal du ikke se på. OK? Men for å gi deg et kort resyme av handlingen. En mann skyter en jente og deler liket i småbiter. Så gjør han ting med det som vi ikke skal snakke om, før han graver det ned.

Slikt skal en holde seg langt unna. Du skjønner kanskje tegninga hvis du ser disse gutta, i dette livetopptaket, der de fremfører låta som altså troner aller øverst på kåringen av de 50 mest kontoversielle musikkvideoene. Her er hele lista.

[youtube jQnzTzijjsA]

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Music’s most shocking"

Legg igjen en kommentar