Muren faller i kveld

Det er 20 år siden Berlinmuren falt. Nesten. Siden da har housefolk strømmet til byen, og boltrer seg i byen der David Bowie, Brian Eno og U2 i sin tid famlet rundt. Techno, mellomkrigsjazz – men også kritisk hiphop: vi er i Berlin! Øst-Europa ble aldri det samme igjen. Det skal feires med ostete housepop, […]

Skrevet av:
Publisert 19:14 5 november, 2009
Her står vi på Brandenburger Tor!

Her står vi på Brandenburger Tor!

Det er 20 år siden Berlinmuren falt. Nesten. Siden da har housefolk strømmet til byen, og boltrer seg i byen der David Bowie, Brian Eno og U2 i sin tid famlet rundt. Techno, mellomkrigsjazz – men også kritisk hiphop: vi er i Berlin!
Øst-Europa ble aldri det samme igjen. Det skal feires med ostete housepop, spesialskrevet av Berlin egen technostjerne Paul van Dyk – mens Gorbatsjov, Bush og Walesa ser på. Dette skjer i selve byen på mandag. Men allerede i kveld blir det fullt fokus på Berlin på P3.

MTV har nemlig inntatt byen i dag. Der skal også van Dyk spille – og selv MTV tar seg råd til en liten politisk historie-leksjon innimellom alt reality- og popstjernemaset sitt.

Lydverket har reporter på European Music Award – i salen rett før det braker løs – som direkte skal fortelle oss hvilke artister som er på plass, hvordan de oppfører seg. Og hvilke spekulasjoner som farer igjennom Berlin idet byen huser den europeiske MTV-prisutdelinga.

En av de mange norske artistene som tar seg en Berlin-periode, er DJ Vinny Villbass, og han skal i et eksklusivt DJ-sett vise oss hvordan Berlins minimalhouse påvirker norsk musikk akkurat nå. Det blir blant annet ny, uutgitt musikk fra Diskjokke.

Mengden god, grensesprengende musikk som er laget i Berlin er jo helt viltvoksende – og vi rekker ikke alt. Men et kjærlighetsbrev fra David Bowie, Iggy Pop og Brian Eno med.

Wir hören uns! Um 20 Uhr heute Abend!

Edit: Slik er utsikten til reporter Jonas før Beyoncé, Foo Fighters og de andre kommer inn i EMA-salen:

http://twitter.com/Popsalongen

http://twitter.com/Popsalongen

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Muren faller i kveld"

Legg igjen en kommentar