Mastodon på Norwegian Wood. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Mastodon på Norwegian Wood. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Mastodon - Norwegian Wood / Frognerbadet

Mesterlige Mastodon

Mastodon gjorde opp for fjorårets avlysning – og vel så det – med en gnistrende konsert på Norwegian Wood.

Skrevet av:
Publisert 11:01 13 juni, 2011

Det ble felt noen bitre tårer i den tenksomt anlagte delen av metalleiren da Atlanta-kvartetten Mastodon så seg nødt til å avlyse fjorårets Norwegian Wood på grunn av sykdom. Gleden over at Troy Sanders, Brent Hinds, Bränn Dailor og Bill Kelliher så seg i stand til å plastre såret såpass kjapt var derfor stor – i likhet med forventningene til konserten, som har vokst seg monumentale den siste tiden. Det er en glede å kunne å slå fast at de ble innfridd. Noe så voldsomt, faktisk.

Hovedvekten av materialet som fremføres denne søndagskvelden er plukket fra bandets to sertifiserte mesterverk, Leviathan (2004) og Blood Mountain (2006), med kun to låter fra det konseptuelt sett enda mer ytterliggående sistealbumet Crack The Skye (2009) inkludert på settlisten.

Bandet spiller seg varme i løpet av åpningslåten «Iron Tusk», og idet «Circle Of Cysquath» avløser «Where Strides The Behemoth» og «Mother Puncher» begynner det å bli klart at dette blir en kveld utenom det vanlige.

Mastodons ilske, forrykende, ofte sexy og samtidig nærmest encyclopediske cocktail av alskens typer metall – fra den klassiske varianten til endeløse avstikkere innom sludge såvel som post-hardcore, thrash og uhyre velspilt ekstremmetall, gjerne i en og samme låt – etterlater publikum like deler lamslått og takknemmelig. At bandets prog-stempel både er upresist og urettferdig føles helt innlysende denne kvelden; dette er en gruppe som benytter seg av det storslåtte som en reinspikka nødvendighet, ikke som pynt.

Det er sikkert mulig å sette fingeren på svakheter ved konserten – kanskje først og fremst det faktum at livetapningene av disse låtene i liten grad utdyper studioversjonene. Men når «Megalodon» og «Blood And Thunder» runder av dette fyrverkeriet av en konsertopplevelse føles det som en meningsløs innsigelse. Mastodon er en egen sjanger; ingen gjør dette bedre enn dem. Denne konserten skal bli hard å toppe i de kommende månedene.

Marius Asp

Se flere bilder her!

Tags: , , , , , , ,

Del "Mesterlige Mastodon"
 

15 kommentarer på “Mesterlige Mastodon”

 1. Kim Klev sier:

  Selv over nett-TV var dette noe for seg selv. (Ja, poor thing.)

 2. lptron sier:

  Så konserten på 50″ hjemme og det var til 7 på terningen. For de som var tilstede må det ha vært et av tidenes! FOR et band.

 3. Kim sier:

  Helt fantastisk dag i Frognerparken i går og den beste Mastodon konsert jeg hittils har fått med meg. Skulle dog gjerne sett den igjen. Noen som kan hjelpe?

 4. Metalfanz sier:

  Kjempeavslutning på kvelden! Første rad, helt rått :)

 5. Anja sier:

  De var helt konge, stod rett ved scena ^^

 6. BipBop sier:

  Ikke mindre enn årets desidert beste konsertopplevelse!

 7. Alexander Mortensen sier:

  kan dere legge ut konserten?

 8. Truls Karlsen sier:

  Kan dere legge konserten ut?
  Vil gjerne oppleve livets beste høyepunkt en gang til!

 9. Marius A sier:

  Det skjønner jeg godt!
  Vi har dessverre ikke rettigheter til å legge ut akkurat denne konserten. Om dette skulle endre seg, lover vi å gjøre et stort nummer ut av det. :)

 10. Cris sier:

  Jævlig fett at eneste publikum close upen er av meg :D GOD I LOOK MAD!

 11. Eddie sier:

  Jeg sto helt forerst, og det var helt rått. Det eneste negative var at de avslutta ti på halv uten en eneste encore. (De hadde egentlig helt til halv)

 12. [...] Crack The Skye er rett rundt et par hjørner, og de foreløpige smakebitene kombinert med den deilige konserten på Norwegian Wood i sommer, gjør ikke akkurat særlig for å dempe [...]

 13. [...] Konserten i Frognerbadet ga vi terningkast seks! [...]

 14. [...] Les også: Mesterlige Mastodon [...]

 15. [...] seks! Mastodon prater med Lydverket Mastodon på Norwegian Wood DJ Mastodon-Troy Mastodon [...]

Legg igjen en kommentar