Spill video

Mastodon på høstjakt

Deres tidligere plater har vært konseptalbum. Men Mastodon liker å overraske – og gikk nye veier på kritikerroste The Hunter.

Skrevet av:
Publisert 13:49 8 oktober, 2011

Mastodon er ikke som andre metalband. De liker å overraske og å gjøre ting litt annerledes og det gjaldt også da de laget sitt nye album, The Hunter.

Da de møtte reporter Siri Knudsen fortalte de at de ønska å gjøre noe annet enn det folk forventer av dem.

Brann Dailor, Mastodon. Foto: NRK.

Brann Dailor, Mastodon. Foto: NRK.

- Vi hadde lyst til å gjøre noe som var fullstendig annerledes. Mange vil antagelig argumentere for at du ikke skal reparere noe som ikke er ødelagt, men for oss handler det om å gå utenfor våre trygge rammer, forteller trommis Brann Dailor til Lydverket.

- Det gjelder uansett om det er det musikalske eller det kunstneriske med coveret og alt det som skjer med bandet. Vi ønska frihet til å gjøre det vi hadde lyst til å gjøre og fortsatt være Mastodon, forteller han videre.

Så da bandet skulle finne produsent til The Hunter, valgte de overraskende nok Mike Elizondo, også kjent som Dr. Dre sin høyre hånd og mannen bak låter som Eminems ”The real Slim Shady” og 50 Cents ”In da club”.

- Vi likte Mike. Han virket som den mest ivrige da han kom og banket på døra vår – «Jeg har lyst til å gjøre dette, jeg er klar», forklarer gitarist Bill Kelliher.

Bill Kelliher, Mastodon, på Norwegian Wood 2011. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix.

Bill Kelliher med Mastodon på scenen under Norwegian Wood i sommer. Foto: Aleksander Andersen, Scanpix.

- Vi hadde hørt at han har hatt lyst til å produsere for oss siden Blood Mountain. Så han blei med ned i øvingslokalet vårt, der vi spilte et par låter for ham og han fikk godfølelsen.

- Han har også noen tyngre røtter som han ønska å utforske, så det funka bra å jobbe med ham og plata blei jo bare dødsbra!

Mens bandets tidligere plater har vært konseptalbum inspirert av blant annet boka om Moby Dick, og Stephen Hawkings teorier, valgte Mastodon denne gangen å gjøre noe helt annet.

- Jeg antar de fleste band bare gir bare ut ei plate med en drøss låter, uten at de nødvendigvis har noen rød tråd eller et felles tema. Så vi fikk frihet til å bare synge om alt mulig, sier Brann Dailor.

Dette førte til låter med ganske ulike temaer.

- Sex i verdensrommet, folk på speed med motorsag, bloddrikking, løfting av tunge ting – og sånt…

Og for første gang opererer Mastodon med ikke bare én, ikke to, men tre hovedvokalister når trommis Brann nå også har tatt steget opp fra bare å drive med backing-vokal.

- Dette er det første albumet hvor jeg synger et par låter i sin helhet. Men jeg har ikke den rå stemmen, stemmen min er bare «vakker», tuller han.

- Vokalen er fantastisk på dette albumet. Du må virkelig fyre opp Troy for å få ham til å synge skikkelig bra. Han har en flott stemme, men vi måtte virkelig overbevise ham om at det låt bra, forklarer Bill Kelliher om bassist og sanger Troy Sanders.

- Ja, Troy har en skikkelig aggresiv stemme, men han treffer tonene så det høres bra ut, skyter Brann inn.

Brent Hinds forteller imidlertid at han ikke er spesielt fornøyd med sin egen stemme.

- Jeg prøver å røyke så mye jeg får til, men jeg klarer liksom ikke få til den samme røykestemmen som Troy har og som han mestrer så bra, sier Brent.

Tags: , , , , ,

Del "Mastodon på høstjakt"
 

2 kommentarer på “Mastodon på høstjakt”

  1. Anonym sier:

    Mastodon: EPIC band!

  2. De er så forbanna bra, at det er ikke morsomt en gang… 

Legg igjen en kommentar