Maya Vik holder singelmaraton i juli. Foto: Paul Laukli.

Maya Vik holder singelmaraton i juli. Foto: Paul Laukli.

Maya Vik med singelmaraton

I løpet av juli slipper Montée-bassisten hele fire singler fra sitt kommende soloalbum.

Skrevet av:
Publisert 13:46 2 juli, 2012

Hver onsdag i juli måned vil Maya Vik gi ut singler fra hennes kommende andrealbum. Første singel, «On It», er allerede listet på NRK P3, men har offisiell slippdato den 4. juli. Deretter vil singlene «Bummer Gun», «Be For Me» og – ikke minst – «Sexy Face» fylle de påfølgende julionsdagene.

Det er kun åtte måneder siden Montée-bassisten solodebuterte med albumet Château Faux-Coupe, men allerede om en måneds tid kommer album nummer to under eget navn. Oppfølgeren slippes i anledning hennes opptreden på Øyafestivalens siste dag, lørdag 11. august. Albumet, som foreløpig mangler navn, slippes kun digitalt, og skal inneholde syv låter og flere remikser.

Det er det samme funkfundamentet i musikken som debuten, men instrumenteringen er mer variert denne gangen. I tillegg har vi spilt mye konserter siden sist, så Haakon [tangenter] og Marius [trommer] har fått en større plass på innspillingene, slik at det i større grad gjenspeiler det man hører live, forteller Vik om albumet.

Coveromslag til singelen "Be For Me".

Coveromslag til singelen "Be For Me". Foto/design: Laukli/Swindell.

Originalt var planen å kun gi disse fire låtene, som Vik selv sier er ganske annerledes de tre resterende låtene på det kommende albumet. Det var mye på grunn av den store visuelle utstillingen som fulgte Château Faux-Coupe at bassisten og hennes nærmeste samarbeidspartnere ville gjøre noe annerledes også denne gangen.

Dette forteller Maya Vik om de fire singlene:

«On It» – På denne låta har vi gått ganske tyggegummi på melodiføringen, men kamuflerte det i et regn av perkusjon. Vi prøvde altså å kombinere en enkelt låt med et mer komplekst arrangement.

«Bummer Gun» – Denne låta skrev vi på en beat vi fikk av Royalty. Royalty er flinke til å få åttitallssynther til å late moderne. Det er trolig den mest klubbvennlige låta jeg har så langt.

«Be For Me» – Dette er nok den låta som minner mest om det forrige albumet. Her går vi rett tilbake til Jimmy Jam og Terry Lewis med et funkriff på bassen, kubjelle og hylende synther med modulasjoner. Men bare vent til dere hører Mathias Stubø sin remiks av denne låta.

«Sexy Face» – Nok et samarbeid med Morgan Phalen, som alle disse fire låtene er. Han er med og synger litt også. Denne låta er en ganske tung og seig funklåt, med kult trommespill fra Marius Simonsen.

Førstkommende fredag drar soloartisten på en turné i Japan, hvor hun med hjelp fra motefotografen Paul Laukli også skal spille inn en musikkvideo.

Jeg gleder meg veldig til å dra til Japan. Jeg har hørt veldig mye fint og vilt om landet, og det virker som vi har et slags publikum der, hvis man kan dømme etter aktiviteten på Internett, i hvert fall, sier Vik.

Tags: , , , , , ,

Del "Maya Vik med singelmaraton"
 

1 kommentar på “Maya Vik med singelmaraton”

  1. perE ☠ sier:

    eksklusiv prelansering av hver
    singel to dager før offisiell release, til medlemsklubben via Hi-Fi
    Klubbens sine sider. http://www.hifiklubben.no/kundeklubb/oya-2012/3814.htm

Legg igjen en kommentar