Maskinen - Boys II Men

Maskiner i helvete

Maskinen: Boys II Men [Pope/Universal] To år gammel novelty er ikke morsomt lenger. Ingen tvil om forgjengeligheten til Maskinens hysteri-dansegulvshit ”Alla Som Inte Dansar Är Voldtäktsmän”, og duoen går med denne debutplaten hardt ut, med en tydelig intensjon om å mase på deg øregangsbrokk. Boys II Men vaier det nysvenske trend-ironiflagget med tungen godt plassert […]

Skrevet av:
Publisert 12:54 17 november, 2009

Maskinen: Boys II Men

[Pope/Universal]

terning22

Maskinen. Foto:myspace.com

To år gammel novelty er ikke morsomt lenger.

Ingen tvil om forgjengeligheten til Maskinens hysteri-dansegulvshit ”Alla Som Inte Dansar Är Voldtäktsmän”, og duoen går med denne debutplaten hardt ut, med en tydelig intensjon om å mase på deg øregangsbrokk.

Boys II Men vaier det nysvenske trend-ironiflagget med tungen godt plassert i munnviken, med det store problemet at albumet låter håpløst utdatert. Dette viser seg sterkest i at de i overveiende grad lener seg mot den baile-funken som Bonde Do Rolê via Diplo gjorde seg kjente med i 2006, og det faktum at førstnevnte gjeng med brasilianere er Maskinens medsammensvorne her er både forunderlig og lite vellykket.

Her byr de på hvileløs, anmasende og flat hiphop-elektronika mens de for alt det er verdt forsøker å koke opp en ny ”Alla Som Inte Dansar” (”Dansa Med Vapen” er et av dem). Dans, for helvete, ellers får du høre det! Det udynamiske og mørke lydbildet, den utdaterte 2007-lyden og det konstante ståket fra rapperen Afasi gjør dette til en temmelig uspiselig blanding, som ihvertfall i albumformatet blir De Elendige Musikalske Inntrykks store høysang.

Boys II Men gir deg en grøssende følelse av å stå urørlig midt på et tordnende dansegulv mens en Red Bull-dopet partysvenske ustanselig kauker inn i øret ditt. Kan ikke i farten komme på noe som kommer nærmere et personlig mareritt.

Jørgen Hegstad

Tags: , , , , , , ,

Del "Maskiner i helvete"
 

5 kommentarer på “Maskiner i helvete”

  1. Jon Per Longva sier:

    Hmm…spennende anmeldelse. Mulig Diplo skal få en del av æren for å ha tatt frem band som Bonde do role i 2006, men favela/baile-funk oppstod vel noen år tidligere. For all del fortsett i deres streven mot absolutt middelmådighet!

  2. Nice:) sier:

    Stakkars folk. Tenk å mene disse tingene og at dem må høre det….I dont know, men igjen, jeg mener jo aldri en dritt….Men det er jo en jobb å være anmelder. Sikkert enig med at de er dårlig…I dont know…Uansett må det sies at det er fett at dette bandet bruker Method man logoen som sin logoen. Litt som den Wu Tang t-skjorten eg har som står Weezer på. At albumet heter Boyz II Men får jo meg til å trekke i smilebåndet:) Norge er så pretensiøs på selve musikken og klarer aldri å fange det estetiske helhetsuttrykket til et band. Men jeg er jo en liten white trash fyr fra Loddefjord som kjøper alt som er harry. Ikke at jeg kommer til å kjøpe maskinen. Voldtektsmann syntes eg er en py låt…Må sjekke de ut på Spotify. One love.

  3. [...] Lydverket trekker fram lista over nyere spreke svensker med navn som: Vapnet Familjen Juvelen Maskinen [...]

  4. [...] er første single fra Maskinens kommende album. Det blir oppfølgeren til bandets debutalbum Boys II Men fra 2009 – et album som for øvrig ga vår anmelder en «grøssende følelse av å stå urørlig [...]

Legg igjen en kommentar