Skjermdump fra videoen til låta

Skjermdump fra videoen til låta "Krossa alla fönster" med Maskinen.

Maskinen håner «kungen»

Kontroversielle svenske rappere henger ut svenskekongen i ny musikkvideo.

Skrevet av:
Publisert 14:07 9 november, 2011

De svenske rapperne Herbert «Afasi» Munkhammar och Frej Larsson i hiphop-gruppa Maskinen har klart å få en masse oppmerksomhet med en ny, morsom musikkvideo.

Gruppa er blant annet er kjent for låta ”Alla som inte dansar är voldtäktsmän”, som fikk en 32 år gammel, svensk mann til å anmelde dem for krenkelser.

Frej Larsson. Foto: Smuliman, Wikimedia Commons.

Frej Larsson er ett av to medlemmer i den svenske hiphop-duoen Maskinen. Foto: Smuliman, Wikimedia Commons.

Men alle synes antagelig ikke den nye musikkvideoen er morsom; spesielt ikke ved det svenske hoffet. Nå har Maskinen det nemlig gøy på svenske kong Carl Gustafs bekostning, med klare hint til ryktene om at han har vært på strippeklubb.

Les også:

– Om kongen kjøper snusk på vår bekostning, så skal vi selge snusk på hans, sier gruppa ifølge den svenske avisa Aftonbladet i en pressemelding.

I videoen til låta ”Krossa alla fönster” ser vi en gjeng med eldre herrer i en slags krysning mellom festlig lag og jakt. Drikkende på vin og øl går de rundt med gevær på skuldra. En av mennene i følget er mistenkelig lik den svenske kongen. Videre havner selskapet på en klubb med nakne strippere.

Bandet hevder imidlertid at sangen ikke handler spesifikt om kongen.

– Låta handler ikke om kongen, men om svinaktige menn generelt, sier en talsmann i bandets plateselskap til avisa.

Den offisielle versjonen av videoen ble tatt bort fra Youtube kun 40 minutter etter at den var blitt lagt ut, men har seinere igjen dukket opp.

”Krossa alla fönster” er første single fra Maskinens kommende album. Det blir oppfølgeren til bandets debutalbum Boys II Men fra 2009 – et album som for øvrig ga vår anmelder en «grøssende følelse av å stå urørlig midt på et tordnende dansegulv mens en Red Bull-dopet partysvenske ustanselig kauker inn i øret ditt».

Se den omstridte videoen her:

Tags: , , , , , ,

Del "Maskinen håner «kungen»"
 

1 kommentar på “Maskinen håner «kungen»”

  1. Jan Johansen sier:

    Knugen skal være glad han ikke bor i Norge, da ville han blitt en del av HVPU reformen og måttet flytte ut fra slottet og til egen bolig..

Legg igjen en kommentar