Lydverket rett fra musikkhovedstaden

På P3 i kveld blir du med på verdens største musikkfestival. Se bilder fra sendingen. Lydverkets programleder Ruben Gran er på plass i Austin, Texas, byen som i tillegg til å huse South By Southwest også har tittelen The Live Music Capital Of The World. Ruben selv beskriver byen som et hipt, amerikansk 17. mai, […]

Skrevet av:
Publisert 16:03 18 mars, 2010

Ruben Gran sender Lydverket fra SXSW i kveld (Foto: Tom Øverlie, NRK)

På P3 i kveld blir du med på verdens største musikkfestival.

Se bilder fra sendingen.

Lydverkets programleder Ruben Gran er på plass i Austin, Texas, byen som i tillegg til å huse South By Southwest også har tittelen The Live Music Capital Of The World.

Ruben selv beskriver byen som et hipt, amerikansk 17. mai, og på P3 klokka åtte i kveld tar han deg med på en rundtur gjennom gatene i Austin. På veien møter du musikerne på festivalen; både amerikanske og norske rappere og en ire som spiller live på norsk radio fra sentrum av Austin. I tillegg stopper programlederen opp i Waterloo Records, en platebutikk som kun selger god musikk og sjappa som utelukkende selger sterke sauser, naturligvis kalt Tears Of Joy (gå bananas i nettbutikken deres).

Yelawolf lager Trunk Music. Her er han litt lenger framme i bilen (Foto: myspace.com/yelawolf)

Ruben snakker med sørstatsrapperen Yelawolf rett etter at han har avslutta sin første av tilsammen ni konserter på SXSW. Han presenterer seg for Lydverketlytterne som en enkel gutt fra Alabama, Tennessee som er fostra opp på klassisk rock. Ruben og Yelawolf prater dessuten en del om Bob Dylan, som du hører ham covre, samt betydningen av låttittelen «Lick The Cat».

I likhet med Yelawolf er norske Lido Lido og FINAL førstereisgutter på South By Southwest. De unge, tynne guttene har jobba med hva de skal presentere for bransjefolket og musikkfansen helt fram til de landa i Austin.

The Mighty Stef spiller live på P3 ikveld (Foto: myspace.com/themightystefband)

Irske The Mighty Stef har vært på South By Southwest flere ganger tidligere og forteller Ruben at han elsker byen, før han covrer sin favoritt-texaner, Townes Van Zandt.

Sett på P3 klokka åtte for å høre Lydverket på SXSW.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Lydverket rett fra musikkhovedstaden"
 

3 kommentarer på “Lydverket rett fra musikkhovedstaden”

  1. Semming sier:

    Håper der legger ut klippet der The Mighty Stef covrer Townes Van Zandt. Det var kjempe å høre, gikk kaldt ned over ryggen min

  2. Selvfølgelig Semming! Du var ikke aleine om å få ståpels av den. Her kan du høre den så mange ganger du vil: http://www.nrk.no/lydverket/h%C3%B8r-the-mighty-steff-live-fra-austin/

Legg igjen en kommentar