Stein Torleif Bjella og gjengen spanderte

Stein Torleif Bjella og gjengen spanderte "Redningsmann" under fjorårets Trænafestival. Foto: Thomas Søbstad, NRK Lydverket

Lydverket i rødt, hvitt og blått

Vi har tatt et dykk i vårt Lydverket spanderer-arkiv, og trukket opp noen av de flotteste norske artistene. God nasjonaldag!

Skrevet av:
Publisert 8:00 17 mai, 2011

Ikke et vondt ord om korpsmusikk, men av og til kan det være greit med litt avveksling fra Gammel Jegermarsj. I anledning nasjonaldagen har vi derfor hentet frem noen av de flotteste, norske perlene fra vårt rikholdige Lydverket spanderer-arkiv, hvor kjente artister blir oppfordret til å forlate den trygge konsertscenen og spille låter i litt mer utradisjonelle settinger.

Så om du er i ferd med å stryke bunadsskjorta, samtidig som eggerøra svir seg på komfyren på kjøkkenet, om du har funnet ut at det er på tide med en pause fra festlighetene, eller rett og slett har trekt for gardinene for dagen – her er et knippe låter du kan sette på i bakgrunnen. Til lykke med dagen.

Lydverket møtte visemaker Stein Torleif Bjella under fjorårets Trænafestival, hvor han i usedvanlig vakre omgivelser fremførte låta «Redningsmann» fra sitt førte album Heidersmenn. Se, og merk hvordan savnet etter norsk sommer melder seg.

Flere glimt fra festivalsommeren: Thom Hell gjør en ganske så vakker versjon av «Don´t Let Go» i skogen på Tromøya under Hovefestivalen. På en gitar med fem strenger, med en telefon som ringer underveis.

Lenge siden blåveis betydde et jævla vårtegn? Spjelkavik videregående i Ålesund vant ifjor en skolekonsert med Karpe Diem, Lars Vaular og Donkeyboy, og i den forbindelse ble det også tid til et lite besøk i klasserommet. Se Magdi og Chirag med venner fremføre låta «Ruter» under.

Jaga Jazzist var på hjemmebane når de spilte på fjorårets Slottsfjellfestival. De spanderte et fantastisk versjon av «Toccata» fra albumet One Armed Bandit i Tønsbergs domkirke på Lydverkets seere.

John Olav Nilsen & Gjengens forsøk på å spandere «Ikkje Fåkk Med Kjærligheten» gikk inn i historien som det eneste opptaket som faktisk måtte klippes. Grunn: Ikke alle NRK-ansatte setter like stor pris på musikk i gangene.

I alle denne våryre gleden er det lett å glemme hvordan det faktisk er å oppholde seg i dette landet store deler av året. Haust satte ikke i solfilteret da de fremførte «The Artist And His Dog» på Sognsvann en kjølig og snødekt februardag i 2009. Dette er et Norge i dødt, hvitt og grått.

Susanne Sundfør & Puma valgte kanskje ikke den mest rotnorske låta å covre i en leilighet på St. Hanshaugen, men Alicia Keys «Try Sleeping With A Broken Heart» har heldigvis en drøss med andre kvaliteter. Sundførs versjon likeså:

Og selvsagt er det på sin plass å åpne for en amerikansk duo helt på tampen. Beach House skrev «Norway» på toget mellom Bergen og Oslo, på oppfordring av Lydverket. Hva passer vel bedre enn å runde av nasjonaldagen med akkurat denne låta?

Tags: , , , , , , , ,

Del "Lydverket i rødt, hvitt og blått"
 

1 kommentar på “Lydverket i rødt, hvitt og blått”

  1. [...] Les også: Lydverket i rødt, hvitt og blått [...]

Legg igjen en kommentar