Lydverket guider deg gjennom oktober

Hvilke skiver skal du bruke oktober-lønna på?

Skrevet av:
Publisert 8:12 7 oktober, 2009

asbjc3b8rn-fra-promo

Hvilke skiver skal du bruke oktober-lønna på? Hvilke konserter er det verdt å stå i kø for? Hvilke nye musikkbøker skal prioriteres? Lydverkets redaksjon guider deg gjennom oktober!

Asbjørn Slettemark (Programleder på TV)

asbjc3b8rn31

1. okt: ”It’s Not What You Think” av Chris Evans
Den engelske radio-DJ-en og mediamogulen forteller om hvordan han ble en av Englands største radiopåersonligheter, og hvorfor det gikk galt da han var på toppen. Selvbiografier er ofte litt myke i kantene, men denne lover bra.

12. okt: AC/DC – Backtracks
Denne boksen med to CD-er og en DVD blir nok årets julegave ved siden av The Beatles-boksen. Med den forseggjorte og briljante forgjengeren ”Plug Me In” friskt i minne, så er forventningene skyhøye.

18. okt: Bring Me The Horizon på John Dee:
De purunge pøbelguttene i Bring Me The Horizon sto for en av de beste konsertene på årets Hovefestival. Da spilte de på festivalens hovedscene, og det blir stas å se dem gå til angrep på den lille John Dee-kjelleren.

Ruben Gran (Programleder på radio)

ruben_gran_250

12. okt: R. Kelly – Untitled
Hva finner han på nå? Alltid noe å glede seg til – eventuelt vente spent på, lett smånervøs og med bismak – så lenge Robert Sylvester Kelly holder koken.

10. okt: Fleetwood Mac – Globen, Stockholm
Mange konserter å glede seg til denne måneden, som blant annet Bring Me The Horizon, Tha Dogg Pound, Sizzla og Raised Fist i Oslo. Rosinen i oktoberpølsa, toppen av kransekaka eller hva enn man måtte kalle det, blir likevel utvilsomt å oppleve Lindsey, Stevie og resten av amerikansk vestkysts aller beste i Sverige.

19. okt: Converge – Axe To Fall
På dette tidspunktet har man hatt en uke i noise rockens tegn med ny, formidabel Årabrot-ep. Har blitt varmet opp til enda en langspiller med Boston-bandet Converge. Mange funklende stjerner i min bok når det kommer til band som forener metal og hardcore med krakilsk bråk. Med tanke på hvor suverent de har levert på sine to foregående album, og etter foreløpige drypp å dømme, kan jeg vanskelig tro noe annet enn at de blåser skallen av oss igjen.

Kristin Winsents (Journalist/TV-reporter)

kristin
17. okt: The Handsome Family på Blå i Oslo
Ekteparet Brett og Rennie Sparks lager romantisk og vakker, men mørk americana. Den 17. Oktober kan du se den amerikanske duoen på Blå, og ikke nok med det – konserten er gratis! Anbefaler i samme slengen den eksepsjonelt fantastiske musikkdokumentaren  Searching for the Wrong-Eyed Jesus, hvor The Handsome Family er blant artistene Jim White møter på sin reise i de amerikanske sørstatene. Har sett den 10 ganger, minst.
http://www.searchingforthewrongeyedjesus.com/
Grunge (Thurston Moore/Michael Lavine) (Bok)
Klarer nesten ikke å vente med å få labbene på fotoboken ”Grunge”, der Thurston Moore har skrevet tekstene. Det er Sub Pops husfotograf Michael Lavine som har tatt bildene av band som Nirvana, Mudhoney og Boss Hog – og fansen deres. Moore beskriver både vennskapet med Kurt Cobain, og ikke minst grungescenen i Seattle.
http://www.amazon.com/Grunge-Michael-Lavine/dp/081095317X

8 – 31. okt: I Was A King, Bygdin og Harrys Gym
I løpet av oktober finnes det gode muligheter for å få med seg en hel håndfull oppegående norsk pop i løpet av en og samme kveld. I Was A King, Harrys Gym og 120 Days-avleggeren Bygdin her nemlig lagt ut på turnè sammen, og bor du i nærheten av et av spillestedene, anbefales det definitivt å løse billett for en magisk helaften.

Jørgen Hegstad (Musikkprodusent i P3/ Anmelder)

jc3b8rgen

27. okt: Weezer – Raditude
Her er det nok snakk om å gru-glede seg. Har vel egentlig ikke troen (mest basert
på Rivers’ ræpping på The Red Album og en del av de horrible coverlåtene de
har liret av seg den siste tiden (Lady Gaga! Joan Osborne!)), men singelen
”(If You’re Wondering If I Want You To) I Want You To” lover gode fuzzpopstunder.

20. okt: Sufjan Stevens –  The BQE
Et kunsteksperiment fra Sufjan, fra 2007. NYC-tematisk film og orkestrert instrumental-
soundtrack.Kommer med bok og tegneserie. Ganske sikkert mer kuriøst enn fint,
men fascinerende.

16. okt: Moneybrother, Blæst
Det er alltid hysterisk gøy på Moneybrotherkonsert, spesielt nå når han
stiller med full blåserrekke.

Peter Vollset (Anmelder)

peter-vollsetthumb

5. okt: Kraftwerk – Techno Pop (remaster)
Bedre kjent som «Electric Café», men gjenutgis nå under arbeidstittelen. Kanskje ikke så rart i og med at omtrent ingen kunne fordra den da den kom ut i 1986. Klarte det kunststykket å være like fremmedgjørende for Kraftwerkfans (ved å ha helt ekte, organiske strykere og ved å omhandle teknologiens slitasje på menneskesjelen fremfor teknologiens forenkling av alt annet) som for folk flest (ved å være ei hel Kraftwerkskive). Alt for bra for glemselen.

26. okt: R.E.M. – Live at the Olympia
Greit, så er det knapt to år siden den forrige live-skiva til R.E.M, men denne er bedre. Hvordan vet jeg det? Et blikk på låtlista avslører fire låter låter fra «Chronic Town». Fire, folkens, fra «Chronic Town». Denne er for gamlisene, og når det kommer til R.E.M er det ikke snobberi å påpeke at gamlisene har rett.

19. okt: Seasick Steve – Man From Another Time
Det er en god stund siden den beste bluesen ble spilt av jålebukker. Gi meg en sjeggete eks-uteligger med tre strenger på gitaren og et skrujern som slide når som helst. Nei, seriøst: Seasick Steve er en  sjeggete eks-uteligger med tre strenger på gitaren og et skrujern som slide.

Rannveig Falkenberg Arell (Journalist)

rannveig

12. okt: The Megaphonic Thrift – A Thousand Years Of Deconstruction EP
Veldig spent på første utgivelse fra The Megaphonic Thrift, fordi støypoperne etter det jeg har hørt og sett så langt er det beste av de nye bergensbandene – uten at noen tar bølgen for dem. Ennå.

17. okt: Sunkissed: Metro Area, Blå
Sunkissed er alltid til å stole på, og denne gangen har de henta inn amerikanske Metro Area, som Sunkissed selv beskriver som ”disco, house og techno i en høyere enhet”. Samtidig har Morgan Geist, duoens ene halvdel, gjort seg bemerket med remikser av The Rapture, Franz Ferdinand, Junior Boys med flere.  Kan bli veldig moro.

19. okt: Flight Of The Conchords – I Told You I Was Freaky
Om enn bare for fantastiske ”Carol Brown”, en av mine favorittlåter det siste året. Det er mulig å kombinere humor og flott popmusikk.

asbjc3b8rn-fra-promoaktuelt5

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Lydverket guider deg gjennom oktober"
 

12 kommentarer på “Lydverket guider deg gjennom oktober”

 1. Rune Riff sier:

  Shrinebuilders debutskive!

 2. Christian sier:

  Litt skuffende at dere ikke tar med Muse i spektrum 25. Det blir nok en bra konsertopplevelse.

 3. Christian: få med deg Muse på Lydverket på NRK1 i kveld! 23.15 – be there.

 4. Tneb sier:

  Shrinebuilder!!! ++ Boris sin episke Feedbacker plate blir reutgitt på rød og svart vinyl 30 okt av Conspiracy Records i Belgia.
  Er meget enig i Flight of the conchords, om så bare for Carol Brown! : )

 5. Birger sier:

  6 okt kom ny skiva til Grant Hart. Tromis,låtskriver og vokal i det legendariske bandet Husker Du. En plate lydverket helt klart bør sjekke ut for denne karen har inspirert masse band siden 80 tallet…

 6. Bernt Boogie sier:

  AC/DC boksa blir utgitt 10 Nov.

 7. Anonym sier:

  Bellman på studentersamfundet 17. oktober!

 8. Dumshots sier:

  Kan dere ikke heller si det som det er…Det skjer ikke en dritt i Oktober.

 9. Benjamin sier:

  Hvor har det blitt av green day konserten 12 oktober.

 10. Håvard sier:

  Var på I Was A King/Bygdin/Harrys Gym på byscenen i Haugesund forrige torsdag. Kanonbra konsert der spesielt Harrys Gym leverte et magisk sett!

  Er som Kristin Winsents skriver, på norgesturné denne måneden!
  Anbefales!

 11. Øyvind sier:

  ZEROMANCER OSLO SPEKTRUM 23 OKTOBER
  Seigmenn i ny drakt!

 12. Øyvind sier:

  Zeromancer i Oslo Spektrum 23 Oktober.
  Seigmen i ny og heftigere drakt!

Legg igjen en kommentar