Smith Westerns legger kulør til den fargeløse vinteren (Foto: Zulgar Hashmi)

Smith Westerns legger kulør til den fargeløse vinteren (Foto: Zulgar Hashmi)

Lydverket elsker: Smith Westerns

Chicago-kvartetten har laga ei plate som er skapt for de 35 minuttene med dagslys du rekker i løpet av dagen.

Skrevet av:
Publisert 20:45 19 januar, 2011

Fire Chicagogutter født på 90-tallet har allerede levert en sterk kandidat til årets låt, Smith Westerns sin «All Die Young» er i alle fall med i min bunke når alle sammen skal vurderes om 11 måneder. Singelen med et av de største og mest smittende allsangrefreng hørt på en stund, setter forventningene til de ni andre låtene på Dye It Blonde i taket. Og de andre følger tett i ryggen, alle med kraftige nikk til de mest breiale retningene innen britisk rock i to femårsperioder på starten av 70- og 90-tallet.

En miniboks med nuggets fra 60-tallets psykedeliske garagerock er en passende beskrivelse av den selvtitulerte forgjengeren fra 2009. Nå er fokuset på starten av 70-tallet og de litt mer polerte glamgutta Marc Bolan og David Bowie, ispedd litt Slade. Leadgitaren til T-Rex blanda med meloditeften til Bowie og Noddy Holders grandiose refreng, så har en formening om hvordan Smith Westerns høres ut, om enn i en oppdatert versjon. For bandet skuer ikke bare tilbake til før de ble født; gutta fra Illinois sier selv at de i perioden hvor de skrev og spilte inn Dye It Blonde lånte ørene mest til britpopens fremste, Oasis og Suede, samt det som kanskje har hatt mest å si for lytterne, Teenage Fanclub. I tillegg har Beach House-produsent Chris Coady har hatt sitt og si for hvordan det låter.

Smith Westerns – All Die Young:

En av de andre grunnene til at det høres mer forseggjort ut i denne runden er at plateselskapet Fat Possum har spandert litt ordentlig studiotid på unggutta. Hvis man hører på den forrige og den nye versjonen av låta  «Imagine Pt. 3″, som ble gitt ut som singel i fjor vår, er det tydelig at siste rest av 2010 ble verdifullt utnytta i studio. Aprilversjonen viser et band som ønsker å ta steget videre lydmessig, mens januarutgaven viser at steget er tatt. Fra skrangling og gøy for spesielt indieinteresserte til poteniselt slagkraftig ovenfor målgruppa til P3. Bra jobba, gutta!

Tre fjerdeler Smith Westerns (Foto: Promo)

Befant du deg på MGMTs konsert i Oslo i starten av desember fikk du med deg flere av låtene på Dye It Blonde, da varma nemlig brødreparet Omori, Max Kakacek og Hal James opp Sentrum Scene. Hvis du ikke var der, kan du nå skaffe deg plata i butikken, og ta den for all del med deg til de få stundene du har i januarsola, de kler hverandre særdeles godt! Du kan velge å vente med å omfavne Smith Westerns til festivalsommern, der du garantert vil høre dem både fra boomblastere, allsang rundt engangsgrillen og kanskje live på scenen. Men hvorfor i all verden skulle du vente, når du kan få lyden av solnedgang på festival i øret allerede nå!

Førstesingel «Weekend»:

Her kan du se en minidokumentar fra da Smith Westerns, samt bandet Girls, spilte på Pitchfork sin festival:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Lydverket elsker: Smith Westerns"
 

5 kommentarer på “Lydverket elsker: Smith Westerns”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket, Chris Aadland. Chris Aadland said: Hadde vært noe på @hove2011 Dette også http://www.nrk.no/lydverket/lydverket-elsker-smith-westerns/ Smith Western [...]

  2. [...] Vi ELSKER disse her også, vi! [...]

  3. Julia sier:

    Hal James var trommis under konserten i Oslo, og er det fortsatt :) Colby var ute av SW for ei god stund sia

  4. [...] Buffalo – Three Deep Summer Camp – I Want You Smith Westerns – All Die Young Lydverket elsker Smith Westerns! Sondre Lerche – Bluish (cover av Animal Collective) Sondre Lerche – Domino, live hos [...]

Legg igjen en kommentar