Lydverket elsker: Rival Sons

Lydverket elsker: Rival Sons

De er unge og lovende, men spiller rock som om livet står på spill. Lydverket elsker Rival Sons.

Skrevet av:
Publisert 21:21 13 oktober, 2011

Tidligere i år slapp Rival Sons sitt første ordentlige album, Pressure & Time. Ved første gjennomlytting er det lett å tenke at kvartetten bare er nok et retroband designet for spaltemillimeter i Classic Rock.

Men bak den tidsriktige fasaden av Bonham-aktige trommer og frekk Orange-gitarlyd, er Rival Sons et band som kommer til å nå veldig langt. For selv om inspirasjonen fra Led Zeppelin og Free er åpenbar, sper de på med de beste rockelåtene verden har hørt siden The Black Crowes herjet i sin storhetstid.

«All Over The Road» åpner ballet, før tittelsporet slår inn med et trommebrekk Dave Grohl ville vært stolt av. Videre er «Only One» den smellvakre balladen, mens «Burn Down Los Angeles» er amerikansk rockeanthem av typen White Stripes.

Les Lydverkets anmeldelse av Pressure & Time her

Vi snakker om et album som mer enn noen andre i 2011 kler lange kjøreturer i California, med vind i håret og solen i ansiktet. 16. november spiller Rival Sons på Parkteatret i Oslo, snakkes der.

Tags: , , ,

Del "Lydverket elsker: Rival Sons"
 

9 kommentarer på “Lydverket elsker: Rival Sons”

 1. Var ikke albumet Before The Fire et ordentlig album??

 2. Sølvberget sier:

  På tide dere løftet fram dette bandet:) Sender en varm tanke til Classic Rock Magazine som gav oss cd med dem. Skrev om dem her i mai: http://berekvam.com/blog/?p=4588

 3. Anonym sier:

  Låter flott!
  Hvis dette faller i smak, sjekk ut irsk/engelske The Answer. Særlig debutalbumet (?) Rise har mange av de samme referansene som disse amerikanerne har.
  Klassisk kvalitetsrock blir aldri feil !

 4. [...] I Pyro-redaksjonen er Rival Sons årets største og diggeste overraskelse. Makan til vaskekte superfet rock har vi ikke hørt siden Black Crowes regjerte. Her har du premiere på deres nye video, All Over The Road. Husk konsert på Parkteatret i Oslo 16. november, der finner du oss på fremste rad. For mer Rival Sons-ekthet, sjekk vår begeistrede anmeldelse og denne kjærlighetserklæringen. [...]

 5. Har faktisk debutalbumet til The Answer, og det er ok, men litt ensformig. Skal høre dette òg; det lages ikke så mye musikk i denne stilen lenger, så det er verdt å få med seg det som kommer.

 6. Har faktisk debutalbumet til The Answer, og det er ok, men litt ensformig. Skal høre dette òg; det lages ikke så mye musikk i denne stilen lenger, så det er verdt å få med seg det som kommer.

 7. Så de i London på High Voltage Festival i sommer…..de imponerte!! Fantastisk festival vel å merke…anbefales!!

 8. [...] å lage låtene som får det til å dirre i rockefoten og i festnerven. Lydverket har tidligere anbefalt Rival Sons, og Asbjørn Slettemark ga fjorårets album Pressure & Time en solid femmer i sin [...]

 9. [...] Vi har blastet den på anlegget den siste uken, så her er vårt førsteinntrykk, låt for låt.Les også: Lydverket elsker Rival Sons01. Keep On Swinging (3:59) — Første single fra Head Down. Den følger opp Pressure & [...]

Legg igjen en kommentar