Mira Craig på by:Larm 2012. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Mira Craig på by:Larm 2012. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Mira Craig - Nokia-teltet, by:Larm 2012

Lukk igjen din lekegrind

Mira Craig sier hun har oppdaget rocken. Mye tyder likevel på at hun kanskje burde holdt skatten for seg selv.

Skrevet av:
Publisert 0:19 19 februar, 2012

Da Mira Craig holdt på å ferdigstille sitt fjerde album med kåt og kjølig R&B, fant hun og hennes produsent på å spille inn en rockelåt. Resultatet var å kaste det ferdige albumet i peisen, for så å starte på nye veier. En nyhet som kom minst like sjokkerende (og omtrent samtidig) som Lene Alexandras plutselige forkjærlighet for jazzpopen.

Verst tenkelige scenario ble umiddelbart klart: hun kunne finne på å stille opp på by:Larm med hjemmestrikkede lærbukser for å bredbeint synge med til klassisk bluesrock.

Heldigvis er det heller mer passende MGP-rock hun bringer med seg til Youngstorget, med ganske tydelige hint av småkynisk soul og tidvise latino-vibber. Men selv om dette organiske låtmaterialet på mange måter passer stemmen hennes bedre enn det iskalde R&B-universet, famler hun virkelig som frontmann for den totalt forglemmelige formelsoulrocken.

For hun bryter stadig inn i det seks låter lange med flere taler med like høy «hvorfor deler du dette med oss?»-faktor som låtmaterialet. Det føles som regelrett misbruk av by:Larm-tid når hun blant mange andre takker produsenter, samarbeidspartnere, bandmedlemmer og venner før hun fullfører med en anekdote om sønnens hang-up på å si «lys».

Mira Craig i rockeinnpakning er imidlertid langt fra så sjokkerende dårlig som det kunne blitthvis man velger å skjerme hukommelsen fra det nærmere to minutter lange opera-vokalpartiet i en av låtene og den ekstremt blandede reaksjonen på spørsmålet «Vil dere være med å synge?».

Man får kun en overhengende følelse av at dette er et lekeprosjekt skapt av og for Mira Craig, for det er vanskelig å forstille seg hvem som skulle fatte interesse for – la oss bare kalle henne det – rockeartisten Mira Craig.

Kim Klev

Tags: , , , , ,

Del "Lukk igjen din lekegrind"
 

7 kommentarer på “Lukk igjen din lekegrind”

 1. Trodde meningen med By:Larm var å få usignerte og håpefulle frem i lyset… Men Media, med NRK i spissen, anmelder jo bare artister vi har hørt om før… Dårlig folkeopplysning. 

 2. Anonym sier:

  Sånn er kjendisverden. De kjente fremfor nytt blod, bestandig. Suger.

 3. Anonym sier:

  Sånn er kjendisverden. De kjente fremfor nytt blod, bestandig. Suger.

 4. Anonym sier:

  Slapp av Mira. Musikkanmelderen Kim mener at dette er verdens fineste låt:
  http://www.youtube.com/watch?v=aFUzvbkEvRk&feature=player_embedded#!

  Og er ellers med i dette latterlige bandet:
  http://www.facebook.com/pages/Kosefar-Sön/254116701956

  Så hva denne kimmen mener om musikk tror jeg resten av verden driter langt i…

 5. «Mira Craig i rockeinnpakning er imidlertid langt fra så sjokkerende dårlig som det kunne blitt – hvis man velger å skjerme hukommelsen fra det nærmere to minutter lange opera-vokalpartiet i en av låtene»
  Han Rolf sa at det va en «pocahontas» sang ho syngte. så…

Legg igjen en kommentar