Lovende dansk start for Sundfør

The Brothel er ute i Danmark denne uka, og Susanne Sundfør får skryt av det ledende musikkmagasinet Gaffa. Fredag spiller hun på danske by:Larm. I Norge ble Susanne Sundførs tredjealbum møtt med svært gode kritikker da det kom ut i midten av mars. Nå er det danske Gaffa som finner fram superlativene. Magasinets anmelder gir […]

Skrevet av:
Publisert 16:04 19 mai, 2010
Susanne Sundfør hos Lydverket. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)

Susanne Sundfør hos Lydverket. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)

The Brothel er ute i Danmark denne uka, og Susanne Sundfør får skryt av det ledende musikkmagasinet Gaffa. Fredag spiller hun på danske by:Larm.

I Norge ble Susanne Sundførs tredjealbum møtt med svært gode kritikker da det kom ut i midten av mars. Nå er det danske Gaffa som finner fram superlativene.

Magasinets anmelder gir Sundfør fem av seks stjerner, kaller albumet «sterkt stemningsskapende og absolutt praktfullt», og sier det «både formår å eks- og imploderer i frydefulle og billedskapende arrangementer fra start til slutt».

Anmeldelsen kommer på et gunstig tidspunkt, for allerede fredag møter Sundfør det danske publikummet på bransjefestivalen SPOT, som starter i morgen. Hun skal også spille på Roskildefestivalens «oppvarmingsscene» Pavilion Junior en av ukedagene før festivalstart 1. juli.

Ida Lyxzen hos EMI Norge forteller at det er stor entusiasme for Sundfør hos de skandinaviske søsteravdelingene i EMI, men at de er innstilt på å jobbe med plata over tid siden hun er såpass ukjent både i Sverige og Danmark.

The Brothel ble sluppet i Sverige allerede i mars, men har foreløpig ikke blitt omtalt i landets største medier. De anmeldelsene som har kommet, har imidlertid vært overveiende positive.

I Norge ble Susanne Sundførs andrealbum møtt med svært gode kritikker da det kom ut i midten av mars. (LINK Lydverket) Nå er det danske Gaffa som finner fram superlativene. (LINK)

Magasinets anmelder gir Sundfør fem av seks stjerner, kaller albumet ”sterkt stemningsskapende og absolutt praktfullt, og sier det ”både formår å eks- og imploderer i frydefulle og billedskapende arrangementer fra start til slutt”.

Anmeldelsen kommer på et gunstig tidspunkt, for allerede fredag møter Sundfør det danske publikummet på bransjefestivalen SPOT, som starter i morgen. Hun skal også spille på Roskildefestivalens ”oppvarmingsscene” Pavilion Junior en av ukedagene før festivalstart 1. juli.

Ida Lyxzén hos EMI Norge forteller at det er stor entusiasme for Sundfør hos de skandinaviske søsteravdelingene i EMI, men at de er innstilt på å jobbe med plata over tid siden hun er såpass ukjent både i Sverige og Danmark.

”The Brothel” ble sluppet i Sverige allerede i mars, men har foreløpig ikke blitt omtalt i landets største medier. De anmeldelsene som har kommet, har imidlertid vært overveiende positive. (LINK)

Tags: , , , , ,

Del "Lovende dansk start for Sundfør"
 

1 kommentar på “Lovende dansk start for Sundfør”

  1. [...] Sundfør har såvidt begynt å bevege se ut av landet, og gjorde blant annet suksess da hun ble lansert i Danmark i mai. Se Susanne Sundførs magiske opptreden på Lydverket i [...]

Legg igjen en kommentar