Linnea debuterer

Hvordan er det å gå fra å fronte Donkeyboy foran tusenvis av fans til å stå på scenen med egne låter? Lydverket fulgte Linnea Dale i timene før hennes aller første solokonsert.

Skrevet av:
Publisert 14:49 7 mars, 2012

- Det er så rart. Man har liksom gjort massevis av konserter før, men det blir noe helt annet når det er egne låter. Jeg er veldig spent.

Det sier Linnea Dale til Lydverkets reporter Siri Knudsen. Hun fulgte Linnea i timene før Linnea skulle gå på scenen i Nokiateltet under årets by:Larm, som gikk av stabelen i Oslo forrige måned. Resultatet ble en reportasje full av nerver, optimisme – og et aldri så lite forsvinningsnummer.

Se hele reportasjen øverst i saken!

Egentlig skulle man tro at  Linnea begynte å bli vant til et visst forventningspress. Ikke bare opptrådde hun, som en av finalistene i femte sesong av talentkonkurransen Idol, for hundretusenvis av TV-seere uke etter uke – et par år senere ble hun med på å fronte en av de største popsuksessene Norge har sett de siste årene, som gjestesanger for hitmakerne i Donkeyboy.

Likevel kan det virke som det er først denne vinteren at nervene har slått inn for alvor. Et soloalbum står på trappene, og for første gang skal Linnea prøve å vinne musikkhjerter med låter hun selv har vært med på å skrive, og som hun har et nært forhold til.

- Det er helt annerledes for meg å bare synge noen andres låt, enn å sitte å spille låter som betyr mye for meg. Jeg gleder meg veldig til det, da. Det er fint å kunne være med på hele greia. Endelig.

Hun prøver å tenke minst mulig på hva folk forventer av henne som soloartist, men ser på tida i både Idol og Donkeyboy som «god skole».

-Jeg skulle ikke vært foruten all den erfaringa jeg sitter med nå, i forhold til konserter og… Det er jo bare en fordel for meg at folk kjenner til stemmen og navnet mitt.

Selv om nervøsiteten var til å ta og føle på før by:Larm-debuten, endte Linnea opp med å sjarmere både publikum og Lydverkets Kim Klev. I sin anmeldelse skriver han blant annet:

«Det virker umiddelbart som dette faktisk er musikk hun selv kan påstå å stå bak. Én ting er at hun hennes sjelfylte vokal endelig får stige ut av skyggen for å skinne for seg selv, en annen er at hun klarer å holde tempoet med flinkisfølget hennes, bestående av Bigbang-bassist Nicolas Eilertsen og Marius Simonsen, Montées suverene trommemaestro.»

Les anmeldelsen fra by:Larm: Solskinnsbarn ut av skyggen

Reportasjen om Linnea Dale blir å se i kveldens Lydverket-sending, kl. 20.45 på NRK2. Her får du også servert Maverick Sabre, og en heidundrandes liveopptreden fra Den Svenska Björnstammen.

Linnea Dales Children Of The Sun EP er ute nå. Fullengderen Lemoyne Street kommer 13. april.

Tags: , , , , , ,

Del "Linnea debuterer"
 

4 kommentarer på “Linnea debuterer”

  1. idacc sier:

    Ahh, jeg liker det! :D Veldig bra!

  2. Utrolig dårlig gjort av lydverket å bare sende noen mikro klipp av låtene til Linnea, det hadde vært mye bedre om de kortet ned på intervjuet og sendte en hel låt ! !

  3. Utrolig dårlig gjort av lydverket å bare sende noen mikro klipp av låtene til Linnea, det hadde vært mye bedre om de kortet ned på intervjuet og sendte en hel låt ! !

  4. [...] Les mer: Linnea debuterer [...]

Legg igjen en kommentar