Lindstrøm elsker alle platene til Queen, men har et helt spesielt forhold til <em>Jazz</em>, som var hans første møtet med bandet. (Foto: Skjermdump)

Lindstrøm elsker alle platene til Queen, men har et helt spesielt forhold til Jazz, som var hans første møtet med bandet. (Foto: Skjermdump)

Lindstrøm remikser Queen

Hans-Peter Lindstrøm er en av Norges aller største Queen-entusiaster. Hør hans eksklusive Queen-remiks i anledning 20-årsmarkeringen for Freddie Mercurys død.

Skrevet av:
Publisert 12:42 25 november, 2011

Hans-Peter Lindstrøm er Norges ubestridelige konge av space disco-sjangeren. Det er imidlertid tid et av tidenes mest legandariske band, Queen, som er en av hans aller største inspirasjonskilder.

- De gav ut 15 perfekte album på rekke og rad fra 1970 til da jeg begynte å falle av i ’85. Jeg synes absolutt alle låtene er like bra. Men sånn blir det vel når man er en blodfan, sier han til Lydverket.

I anledning at det igår var 20-år siden vokalist Freddie Mercurys død, fikk vi Lindstrøm til å remikse noen av sine Queen-favoritter for oss. Hele Queen-miksen ble spilt som denne ukas Rilleristing på Lydverkets radiosending i går. Under hører du DJ-settet i sin helhet.

- Det er lettest å plukke ut samples fra de enkleste låtene med den enkleste tematikken, som «Under Pressure», «Another One Bites The Dust» og «We Will Rock You». Det er nok mye verre å finne et sample fra en av proglåtene på 70-tallet, forteller Lindstrøm om remiksingsprosessen.

Det er imidlertid disse komplekse proglåtene space disco-hodet setter aller høyest.

- Jeg liker veldig godt de første skivene. De er egentlig ganske over-the-top, med masse koringer og sære arrangementer, ikke sånne enkle «Another One Bites The Dust»-låter. Men så liker jeg også de enkle tingene de gjør. De har gjort alt man trenger av en artists katalog.

Hele intervjuet med Lindstrøm om hans bunnløse kjærlighet for Queen kunne du se på Lydverkets TV-sending på NRK2 i går kveld, hvor blant annet også stjerneskuddet LidoLido spiller live på vår scene sammen med Timbuktu og Yosef fra Madcon. Hele sendingen ser du her.

Hans-Peter Lindstrøm legger heller ikke skjul på at fascinasjon for Queen har en viss påvirkningskraft på musikken han selv skriver.

- De var det bandet der jeg kjøpte alle platene jeg kunne oppdrive på vinyl, og dermed sitter musikken deres veldig godt i bakhodet. Så det er helt klart at underbevisstheten blander inn Queen når jeg arbeider med egne ting, forteller Lindstrøm.

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Lindstrøm remikser Queen"
 

8 kommentarer på “Lindstrøm remikser Queen”

 1. Bjørn Wahl sier:

  Det var ikke fint. Liker det kun originalt når det gjelder queen.

 2. Bjørn Wahl sier:

  Det var ikke fint. Liker det kun originalt når det gjelder queen.

  • Anonym sier:

   Ganske enig. Syntes ikke det var spesielt fint å høre på selv om det var NOE kult. Det har sikkert sammenheng med at Queen er kult :P
   Men ingenting slår original Queen. Det er fantastisk!!

  • Anonym sier:

   Ganske enig. Syntes ikke det var spesielt fint å høre på selv om det var NOE kult. Det har sikkert sammenheng med at Queen er kult :P
   Men ingenting slår original Queen. Det er fantastisk!!

 3. [...] Lindstrøm lagde også en remiks av Queens låter eksklusiv for Lydverket på P3 denne uken. Hør hele herligheten her! [...]

 4. NRK Dagsrevyen rapporterte 13.11.2010 at da Lindstrøm mottok 900.000,- kr. i eksportstøtte var det fordi han hadde en stor «Cult Following» i Europa. Men da jeg spurte både toppromotører i Norge og London, var det ingen som hadde hørt om han. Jeg så han heller ikke på plakaten i Las Vegas eller Ibiza iår. (Et «Must» sted for alle DJs som betyre noenting) Så er dette én som kun er «ubestridt stor» på soverommet, venner med Lydverket og byråkratene hos Music Export Norway? Uansett så burde Dagsrevyen dobbeltsjekke sine kilder før de farer med løgn, og i prosessen skaper en ny «Keiserens Nye Klær» i musikk-Norge.

 5. NRK Dagsrevyen rapporterte 13.11.2010 at da Lindstrøm mottok 900.000,- kr. i eksportstøtte var det fordi han hadde en stor «Cult Following» i Europa. Men da jeg spurte både toppromotører i Norge og London, var det ingen som hadde hørt om han. Jeg så han heller ikke på plakaten i Las Vegas eller Ibiza iår. (Et «Must» sted for alle DJs som betyre noenting) Så er dette én som kun er «ubestridt stor» på soverommet, venner med Lydverket og byråkratene hos Music Export Norway? Uansett så burde Dagsrevyen dobbeltsjekke sine kilder før de farer med løgn, og i prosessen skaper en ny «Keiserens Nye Klær» i musikk-Norge.

 6. [...] Fårikål Lindstrøms friske frukter Lindstrøm – Quiet Place To Live (Todd Rundgren remix) Lindstrøm VS Queen Lana Del Rey – Blue Velvet (Lindstrøm remix) Lana digger Jenny Of Montreal – We Will [...]

Legg igjen en kommentar