Doctor Midnight & the Mercy Cult Foto: Promo

Doctor Midnight & the Mercy Cult Foto: Promo

Doctor Midnight & the Mercy Cult - I Declare: Treason

Kvakk, kvakk, kvakksalver

Ironisk nok er det Doctor Midnight selv som er det svakeste leddet i den nye norske supergruppa.

Skrevet av:
Publisert 14:31 7 juni, 2011

Satyricon, Cadaver, Celtic Frost, Apotygma Berzerk, KMFDM, The Kovenant, Extol, Shotgun Messiah og Marilyn Manson; den samlede merittlisten til medlemmene i The Mercy Cult burde være oppsiktsvekkende nok i seg selv, men det som utvilsomt har skapt mest blest rundt dette prosjektet er nok at rollen som selveste Doctor Midnight har blitt besatt av Hans Erik Dyvik Husby.

Anerkjent for sin innsats som både Jesus Christ Superstar og Cornelis Vreeswijk, best kjent som Hank von Helvete (bleikfeit rumperakettentusiast og frontmann i Turbonegro), men aldri kjent for å være en veldig god vokalist; Husbys ubestridelige evner som showmann og entertainer gjorde likevel sitt til at han i en periode var en av landets mest magnetiske frontfigurer, dog mest av alt fordi han var flankert av flinke folk som gitarguden Knut Schreiner og smartingen Thomas Seltzer.

Så var det visst dette han har drømt om hele tiden – et «seriøst» band med «seriøse» musikere. Ironisk nok blir det imidlertid raskt klart at Husby selv er det svakeste leddet i kjeden, vekslende mellom å høres ut som en dårlig parodi på seg selv, Iggy Pop, Marilyn Manson og en forkjølet gås med nesa full av kokain; riktignok er fyren en endimensjonal vokalist, men å til stadighet kjøre stemmen hans gjennom et filter for å oppnå variasjon var heller ikke en god idé.

Bandet forøvrig er som forventet mer enn kompetent nok, og musikken – som best kan oppsummeres som et grisete og glamorøst amalgam av mer eller mindre samtlige av bandene de respektive medlemmene har vært involvert i tidligere (se innledningen), eventuelt som en slags krysning av Alice Cooper og Satyricon – er tidvis både storslagen og fengende, og låter som «Sign My Name», «(Don’t) Waste It» og tittelsporet beviser at fremtidig stadiondominans ikke behøver å være helt utenkelig.

Men innen den tid bør altså en intern diskusjon rundt Doctor Midnight selv stå øverst på dagsorden. Glenn Olsen

Tags: , , , , , ,

Del "Kvakk, kvakk, kvakksalver"
 

30 kommentarer på “Kvakk, kvakk, kvakksalver”

 1. Han derre sier:

  Er litt enig med analysen, Doktoren fremstår som litt under par, men samtidig gir han musikken en mer «trashy» lyd som forhindrer at den blir overdrevent selvalvorlig. Men plata i det hele tatt er tung, rå og treffer på akkurat de riktige stedene. Kanskje med unntak av vokalene høres den svært proff ut med god balanse mellom instrumentene. Stilen er også ganske variert. Ikke misforstå, den tunge gode lyden er der hele tiden, men rytmen og «følelsen» forandrer preg mellom sangene. Tror ikke jeg går lei av den på ei stund.

 2. Sredna Maneesh sier:

  Sjelden har jeg vært mer enig i en anmeldelse! : )

  Så dem på John Dee for en tid tilbake, og heldigvis funker det (Hank) bedre på scenen enn på plate.

 3. Skrekkmerker sier:

  Er det ingen som kan ta å riste litt i Hans Erik Husby og fortelle han at utenfor Turboneger er han bare en tjukkas uten særlig sangstemme?

  • Upinsmoke sier:

   Hank er mer entertainer enn vokalist og er nok smertelig bevisst sine begrensninger som vokalist men dete r ingen grunn til å legge inn årene som entertainer selv om Turboneger gjorde det?

 4. P. Keen sier:

  Uff da! Småflaut.

 5. Rune sier:

  Hvis denne låta er representativ for hele plata er det jaggu ikke mye å skryte av. Slappe greier.

 6. Langemann sier:

  Ikke nok med at fyren har STORE begrensninger som vokalist, engelskutalen er bedre hos hvilkesomhelst 7.klassing. CRAP!!!

  • zapo sier:

   Kan noen forklare meg hvorfor korrekt engelskuttale i det hele tatt er i nærheten av å være et kritere for en vokalist ??

   • Nils sier:

    Vel, skal du synge på engelsk bør du jo helst kunne engelsk, samtidig som du helst bør kunne synge. Hans Erik Dyvik Husby kan ingen av dem.

    På samme måte som du helst bør kunne mekke bil for å jobbe som bilmekaniker.

 7. Anders Gås sier:

  Trist, kjedelig.

 8. Calle sier:

  små ironisk at han synger what you se is what you get greit å være ærlig ihvertfall.

 9. Jabba sier:

  Hank von Helvete er oppskrytt! Skjønner ikke at folk gidder å gå på Turboneger-konsert.

 10. Anders Gås sier:

  PS! Rettelse, dette er faktisk hinsides dårlig. Men hvorfor oppfører media seg som denne mannens betalte lakeier??

 11. Jimmi sier:

  Bare fordi noen meritterte menn møtes i et øvingslokale, betyr ikke det at det bør gis ut på plate vel..

 12. Anders Gås sier:

  Noen som i det hele tatt liker, eller har hørt om noen som liker dette skvipet?

 13. T.R sier:

  Øs uten feeling. Synd at Hank gidder å menge seg med Nu metal flinkiser ala Anders Odden. Men Hank har jo ikke akkurat imponert med interessante prosjekter utenfor turbo

 14. Roger sier:

  Er ikke dette bare piss? Hank høres ut som Hank og aldri har jeg hørt at noen har bæla så mye om stemmen hans i Tneger. Skal man snakke om stemmen hans bør man i det minste gjøre det med nyanser og vokabular som holder mål. Anmeldelsen har ett formål og det er å ta ned Hank fra hypen. Det er like interessant som at en unge i trassalderen sier nei når far sier jo. Hva står det egentlig om musikken i denne teksten? Enda værre da at folk bare hiver seg innholdsløsheten og sier ja.

 15. Ole sier:

  Dere kan vel lage bedre musikk selv da? Legg ut myspace sidene deres med link til deres geniale mesterverk så vi andre kan få ta del i det. Personlig kan jeg anbefale rompotet som ligger på urørt. Det er ikke like bra musikk som dette forøvrig.

  • T.R sier:

   MySpace greiene er jo over for en stund siden. Det at du liker «øs uten feeling Nu metal flinkis dritt» er ikke mitt problem.

 16. ola sola sier:

  Dette høres ikke bra ut. Men en god produsent ville klart å få mer ut av Husbys vokal, tenk bare på hvordan de får puppe damene til å glitre vokalmessig. Men kanskje problemet er at Husby har overdreven tro på egen evne og ikke vil ha noen producer make up på vokalen, ikke vet jeg, Det jeg vet,derimot, er at Husby er en person som bruker sin kjendis status til å oppfordre folk til å holde seg borte fra helsevesenet om de skulle få psykiske lidelser, han anbefaler folk å oppsøke scientologene istedenfor. Jeg vil oppfordre Husby til å bruke scientolog mafiaen til å skaffe en stemmepedagog/ bedre produsent framfor å fucke med hodet til psykis syke mennesker, dette vil gjøre verden bittelitt bedre. Takk.

  • Upinsmoke sier:

   Hank er ikke kjent for å være en solid vokalist men en entertainer og vokalist i Turboneger. Viktig å ikke gi Hank for mye musiker-kred. Han er nok med på slike ting som dette fordi det er gøy og han digger alle side av showbiz. At dette bandet SUGER er jeg ikke enig i. Siden det er Hank og kjendisgreiene er her så blir jo folk helt over styr i nedsettende kommentarer (les; janteloven). Heldigvis er ikke dette bandet så ille, men historisk sett så er dette som mange «superband» en fjert i stormen.

   • Upinsmoke sier:

    Og det er faktisk ytringsfrihet enda, siste jeg sjekka ihvertfall?? Hank må få mene hva han vil og fronte det han tror på uten at folk med klokketro på stat og helse skal bry seg.

 17. Håvard sier:

  Vokalen ligger for langt fremme i mixen , derfor låter «dont wast it» litt kårny

 18. Nebb sier:

  Snakk om magaplask

 19. Arial sier:

  Blir nesten litt flau over strømmen av dårlige tilbakemeldinger uten noen begrunnelse over hva som faktisk ikke funker her. Lukter vond Jante lang vei. I Norge så bygger vi folk opp, for deretter å bryte ned igjen. Blir for dumt når det er kult å kritisere folk bare fordi de har et navn fra før av.

 20. Gremlin sier:

  Det er flere kommentarer her inne enn bandet har solgt skiver. Kanskje bandmedlemmene selv er innom debatten her…..??

 21. [...] tross for at det ferske albumet I delacre treason har fått en relativt lunken mottakelse i norsk musikkpresse skal Hank og leiesoldatene hans ha for [...]

Legg igjen en kommentar