Slayer. Nok sagt.

Slayer. Nok sagt.

Kontorprat om Slayer

Ett band. To menn. En chat. SLAAAYYYYYYEEEEEER!!!!!!!!!!!

Skrevet av:
Publisert 16:44 18 mars, 2011

Sentrum Scene. Slayer. Lørdag kveld. Det må jo bare bli magisk. Det tenker i hvert fall Jacob, som sitter ved siden av meg her i Lydverket-redaksjonen, og jeg. Vi bruker forholdsvis mye av dagene på å diskutere ting som «Øyy, Jacob, hva er verdens beste Black Flag-låt?» eller «Asbjørn, nevn fem likheter mellom Propagandhi og Gallows!»

Men de siste dagene har det blitt så mye prat om Slayer at Robyn-entusiasten (kvinne, 28) som sitter på andre siden av bordet for Jacob og meg begynner å bli litt oppgitt. Det så hvert fall slik ut, og i tillegg har hun ordet «sjef» i tittelen. Så da flyttet vi dagens Slayer-samtale over på internchaten NRK har utstyrt oss med.

Utskriften under er da for de som er noenlunde eller voldsomt interessert i Slayer, dette mystiske, brutale og nydelige bandet mange menn og noen kvinner er så lidenskapelig opptatt av. Sjekk spesielt karen i klippet over, fra Fans Rule DVD-en Slayer ga ut for noen år siden. Kjør gjerne på med egne forventninger og tanker om konserten i kommentarfeltet under.

Bakteppe: setlisten som Slayer har spilt så langt på europaturneen.

12:03 Asbjørn: SLAAAAAAYYYYYYEEEERR! Fornøyd med setlisten? Jeg savner helt klart ”Disciple” fra God Hates Us All, og hadde en våt drøm om at ”Behind The Crooked Cross” skulle dukke opp.

12:13 Jacob: SLAYYYEEERRHHH! til deg også. Jeg er vanligvis ikke så glad i å lese setlister på forhånd, men har likevel gløttet med smale øyne på en liste. Savner også ”Disciple” og ”Skeleton Christ”. Hail Satan!

12:20 Asbjørn: ”Skeleton Christ” hadde gjort seg. Generelt kunne jeg tenkt meg mer av nyere Slayer, for eksempel ”Point” og ”Stain Of Mind” fra Diabolus In Musica. Men meget positiv til at de har plukket med hele fire låter fra Seasons In The Abyss, blant annet ”Temptation”. Hvilke låter gleder du deg mest til å høre?

12:29 Jacob: Jeg håper ”Hate Worldwide” skal gjøre samme nytten som ”Disciple” gjorde på Rockefeller for noen år siden. Jeg er jo mer opptatt av Slayer på 2000-tallet enn de fleste, det er noe med de forbanna kontante og voldelige låtene som kler den pondusen de har. Jeg har forsvart Undisputed Attitude-albumet med nebb og klør ved flere anledninger fordi den er smart og slem på et vis som bare Slayer kan. Syntes de tar med seg mye av den onde hard-coren inn i ”Hate Worldwide”.

12:31 Asbjørn: Godt poeng! Spesielt God Hates Us All er en perlerad av et album. Et av mine Topp 5 Slayer-øyeblikk noensinne er på «New Faith» når musikken stopper og Araya skriker «I keep the bible in a pool of blood, so that none of its lies can affect me». Ateistisk gåsehud. Hva er dine favorittøyeblikk av nyere Slayer?

12:41 Jacob: Ateister har heller ikke vondt av en messe i ny og ne. Jeg elsker også den utrettelige argumentasjonsteknikken til Kerry King koblet med Arayas evne til frådende blasfemi. Enten det er snakk om at man i søken etter rettferdighet hater alle akkurat like mye, eller rett og slett vræler: ”What if there is no god, would you take a fucking shit?” Skal du forresten stå i gropa og brøle, eller sitte på balkongen så du kan beundre Mr. Lombardo?

12:46 Asbjørn: Har ikke bestemt meg ennå. Kommer litt an på formen og publikum. Liker å stå nede til venstre på Sentrum Scene, der de av og til setter opp en søt liten mobil bar. Er ikke noen moshpit-mann, selv om jeg de seneste årene har landet inni der ved enkelte anledninger. Suicidal Tendencies i Danmark, blant annet. Deftones samme helg. Lang historie. Uansett: har enorme forventninger til Slayer på Sentrum. Det blir en slags oppreising for at jeg aldri fikk sett dem på samme scene på den sagnomsuste 1994-konserten. Da Machine Head var support.

12:59 Jacob: Mm, hørt om. Gleder meg egentlig stort til å se på Lombardo, merker jeg. Dersom du noen sinne skulle få i oppgave å underholde meg over et spenn på flere timer kan du bare ta en trommis av omtrent hans kaliber og holde foran meg. Men husk å ta han bort før smilet mitt blir så bredt at hodet deles på midten. Er forresten 3:27 og litt videre i ”Skeleton Christ” den vakreste invitasjonen til en moshpit du har hørt?

13:05 Asbjørn: Ja, det er nesten «Caught In A Mosh»-nivå på den! Eller, det er jo det nivået. Så forresten en bootleg fra South Of Heaven-turneen på slutten av 80-tallet, da BEGYNTE Slayer med ”South Of Heaven” og så rett på ”Raining Blood”. Saklig two-punch kombo i starten.

13:08 Jacob: Å, jeg liker tanken på det. Særlig med et band der jeg sannelig ikke er sikker på hva som bør være desserten. Eller jo: Åpne med ”South Of Heaven” og ”Raining Blood”, og server den siste konfekten i form av den svartmagiske versjonen av Minor Threats ”Guilty Of Being White”.

13:09 Asbjørn: Hmmm, ja! Drømmeavslutning for meg: ”Skeletons Of Society”, ”Die By The Sword” og så ”In A Gadda Da Vida”, coverversjonen av Iron Butterfly som Slayer gjorde på fra Less Than Zero-filmmusikken. Men du, ”Guilty Of Being White”, den var det litt drama rundt? Da de covret den til Undisputed Attitude, punkhyllestalbumet deres. Og forresten: Undisputed Attitude, er det tidenes mest undervurderte albumtittel?

13:20 Jacob: Har ikke hørt noe om drama rundt ”Guilty”, men hver gang jeg hører den kan jeg se blodåren i Ian Mackays panne banke og sprenge. Jeg elsker jo Minor Threat, men blir alltid rørt når gode låter blir relevante på helt nye måter, hehe. Etter at Slayer hadde hyllet Satan i noen år var det bare naturlig at de kom opp med den beste hyllestplata vi noensinne kommer til å høre. og ja, med den beste tittelen.

13:21 Asbjørn: Men typisk Slayer å endre «guilty of being white» til «guilty of being…RIGHT» på slutten av låten. Elsker det genet i Slayer som bare skal irritere streitinger. Coveret på Christ Illusion, for eksempel. Odd Magnus Williamson kalte det verdens styggeste cover, men jeg tror det var en kompliment. Hva er ditt favorittcover med Slayer? Jeg tror Seasons In The Abyss er mitt, det er noe med den rødfargen der som er så urovekkende.

14:07 Jacob: Ja, Seasons In The Abyss-coveret er ubehagelig, men syntes vel South of Heaven er klart best av de gamle maleriene fra helvete. Hieronimus Bosch og Dali i en grusom ulykke. Men vi må jo nevne God Hates Us All her.

14:11 Asbjørn: Ja, bibelen i blod med spikrer gjennom.  Jeg fikk forresten noe merch fra plateselskapet til den platen. Det var en Slayer-bibel, med logo og God Hates Us All i gulltrykk og tynne bibelark og hele sulamitten. Men siden det var en Slayer-bibel, var alle sidene…blanke! Hahahahaha. SUBTIL GJENG.

14:16 Jacob: Det blir vel neppe en aften i subtilitetens tegn. Håper den musikalske caps lock-en er på gjennom hele kvelden.

14:21 Asbjørn: Nydelig. Gleder meg. Snakkes i morgen da!

14:23 Jacob: Sommerfugler i magen. Vi sees! Du finner meg ved siden av hun med «Tom Araya is our Elvis»-t-skjorten.

14:28 Asbjørn: Kona di? Perfekt.

…sjekk «Hate Worldwide» live hos Jimmy Kimmel:

Tags: , ,

Del "Kontorprat om Slayer"
 

3 kommentarer på “Kontorprat om Slayer”

  1. hanger sier:

    Blir mobil bar i morgen også. På begge sidene!

  2. [...] LES: Forrige gang Slayer var i Norge ble det kontorprat. [...]

Legg igjen en kommentar