Konsertboom i Stavanger

Trekker titusener: Med rapperen Snoop Dogg i juni og ny festival til høsten, har Stavanger plutselig blitt en stor konsertby. Snoop er booket til Stavanger av de samme som også har invitert Roxette og Whitney Houston til å holde stadionkonsert i byen. Og dét samme året som byen får sin første store utendørs rockefestival. Snoop og Whitney selger godt […]

Skrevet av:
Publisert 9:39 13 april, 2010

Snoop Dogg på scena (foto: Hege Iren Hanssen, NRK)

Trekker titusener: Med rapperen Snoop Dogg i juni og ny festival til høsten, har Stavanger plutselig blitt en stor konsertby.
Snoop er booket til Stavanger av de samme som også har invitert Roxette og Whitney Houston til å holde stadionkonsert i byen. Og dét samme året som byen får sin første store utendørs rockefestival.

Snoop og Whitney selger godt
- Fra vår side er dette tilfeldig, sjøl om det ser påtakelig ut at vi øker såpass samme året som byen får sin nye festival, forklarer Per Vervik i Stavanger Artistbyrå. Som altså arrangerer Snoop Dogg-konsert i en park i byen i slutten av juni, og planlegger flere oppvarmere samme kvelden. Han avviser at de har kasta seg på en konkurranse mot byens nystartede Rått & Råde-festival:
- Vi begynte å jobbe med Snoop i fjor, og fikk det til først nå. Tidligere har tilbudet til publikum vært nærmest overrepresentert i Bergen, men i vårt område skjedde det lite i fjor. I år har vi tre stadionkonserter her, som alle selger godt, forteller Vervik.

Festival venter på internasjonal stjerne
- Stavangerpublikummet har vært sultefora på store konserter en stund, sier Kristoffer Kinden Endresen i nystarta Rått & Råde, med blant andre Skambankt og a-ha på plakaten. Rått og Råde lanserte seg opprinnelig som en festival som skulle ha internasjonale headlinere på størrelse med Snoop - men har så langt bare  norske artister.
- Skulle dere hatt deres internasjonale headliner på plass før de andre slapp Snoop?
-
Nei, sånt kommer på plass når det kommer på plass, det. Vi offentliggjør en utenlandsk headliner straks vi også, papirene må bare undertegnes, sier Endresen til Lydverket.

Ingen direkte konkurranse
- Konkurrerer dere om det samme publikummet, Vervik?
- Nei, kanskje til en viss grad når det gjelder Snoop Dogg. Men han har jo mye yngre appell enn a-ha, sier Vervik og henviser til den eneste headlineren den andre arrangøren har på plass.
Kinden Endresen tror det er bra at det skjer mer, og at oppmerksomhet om livearrangementer gagner hverandre framfor å utkonkurrere hverandre.
- Publikum blir iallefall ikke overmetta denne sommeren! Dessuten får produksjonsmiljøet i byen trening i sikkerhet og produksjon, det er positivt for oss som skal lage ny festival, sier festivalsjefen.

Rått & Råde finner sted på Lassa idrettsanlegg i september.

Snoop Dogg spiller i Bjergsted-parken 24. juni for rundt 500,- kroner billetten.

Festivalsjef Kristoffer Kinden Endresen er ikke redd konkurransen.

Festivalsjef Kristoffer Kinden Endresen er ikke redd konkurransen.

Tags: , , ,

Del "Konsertboom i Stavanger"

Legg igjen en kommentar