Katzenjammer til Lilith Fair

Norske Katzenjammer er booket til den gjenopplivede kvinneturneen.

Skrevet av:
Publisert 8:30 15 desember, 2009

Katzenjammer. Foto: promo

Norske Katzenjammer er booket til den gjenopplivede kvinneturneen, som i sommer vil besøke en rekke amerikanske og europeiske byer.

Lilith Fair offentliggjorde nylig første runde med artister til neste års turné, og blant navn som Emmylou Harris, Erykah Badu og Mary J. Blige finner vi altså våre egne Katzenjammer-damer.

- Det er en vanvittig ære å i det hele tatt bli vurdert til å være med i dette kompaniet. Den lista er helt formidabelt bra, sier Katzenjammers Marianne Sveen til Lydverket.

I tillegg til sluggere som de nevnte artistene, Jill Scott, Sarah McLachlan og Sheryl Crow, står blant annet Chairlift, Janelle Monáe og Metric på plakaten.

Lilith Fair ble arrangert årlig fra 1997 til 1999, frontet av canadieren McLachlan som hadde sett seg lei på at hjemlige radiostasjoner ikke ville spille låter av to kvinnelige artister på rad. Dermed oppstod ideen om en turné med utelukkende kvinnelige artister og kvinneledede band.

- Personlig er jeg litt delt i forhold til hele denne kvinnesaken, hvis man kan kalle det det, sier Sveen.

- Vi merker at vi får godvilje og skepsis på hver sin kant for å være et jenteband. Sånn sett er sånne festivaler veldig viktige, for å sette fokus på kvinner i bransjen og vise at de også er bra. Men jeg synes det er trist at det fremdeles er behov for en kvinnefestival.

I 2010 er det altså duket for comeback for turneen, som i sin forrige levetid hadde over 1,5 million besøkende og samlet inn over ti millioner dollar til veldedige formål. Så langt er det satt opp konserter i London og 13 amerikanske og fire canadiske byer, men det er også annonsert at to uker skal tilbringes i Europa.

For Katzenjammer er deltakelsen en del av en større konsertsatsing utenlands, som følger USA-slippet av debuten «Le Pop» i mai.

- Planen er at vi skal turnere fra mars. Vi begynner i Tyskland og bruker sommeren i USA, og så turnerer vi ut oktober og vel så det.

I skrivende stund ligger Katzenjammers «A Bar In Amsterdam» på 16. plass i P3s kåring av tiårets beste norske låter. De ble dessuten nylig nominert til den internasjonale prisen Independent Music Awards, i kategorien for americana.

- Jeg fikk akkurat vite om det, men jeg har fått med meg at Tom Waits sitter i juryen, og det er ganske sykt. Bare at han skal høre vår låt er en seier i seg selv, enten han liker den eller ikke!

Pst! Sjekk ut Katzenjammers Genesis-cover.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Katzenjammer til Lilith Fair"
 

4 kommentarer på “Katzenjammer til Lilith Fair”

 1. Roger sier:

  årets pressebilde?

 2. nikc sier:

  hu blonde har jo bare undertøy på. årets årets pressebilde for min del.

 3. Steffen sier:

  Søte damer, og kanskje det beste norske kvinnebandet live vil jeg si.

 4. nikc sier:

  det har du helt rett i. bortsett fra The Cables, muligens!

Legg igjen en kommentar