Katy Perry har grunn til å smile. I løpet av denne uken kan hun ha annullert en over 20 år gammel Michael Jackson-rekord.

Katy Perry har grunn til å smile. I løpet av denne uken kan hun ha annullert en over 20 år gammel Michael Jackson-rekord.

Katy like stor som Michael?

I løpet av denne uken kan Katy Perry slå en sensasjonell rekord som Michael Jackson har hatt siden 1988.

Skrevet av:
Publisert 16:08 8 august, 2011

Hun synger om fyrverkeri og venninnekyssing, og kaller seg selv en tyggegummiartist. I tillegg selger hun sjokkerende mye musikk. Nå kan Katy Perry utligne en gammel Michael Jackson-rekord. I dag slapp Katy Perry nemlig en remix av singlen «Last Friday Night (T.G.I.F.)», og dersom låten går til 1. plass på Billboard Hot 100, blir Katy Perry den første artisten siden Michael Jackson og hans Bad-album som får fem toppsingler fra samme plate, og den første som får fem nr. 1 på rad fra et og samme album.

«Last Friday Night (T.G.I.F.)» ligger i skrivende stund på 2. plass på Billboard Hot 100, og siden en remix regnes som samme låt som original når lister legges sammen, skriver Billboard Biz at Perry sannsynligvis vil overta 1. plassen fra LMFAO og deres «Party Rock Anthem».

Lydverkets Trine Jørgensen Aandahl anmeldte Teenage Dream

Tidligere har Katy Perry-platen Teenage Dream gitt henne fire nr. 1-låter i USA: «California Gurls», «Teenage Dream», «Fireworks» (produsert av Stargate) og «E.T.». Michael Jackson endte altså opp på fem topper fra Bad: «I Just Can’t Stop Loving You», «Bad», «The Way You Make Me Feel», «Man In The Mirror» og «Dirty Diana».

Michael Jackson slapp derimot to singler fra Bad som ikke nådde helt opp, fjerdesinglen «Another Part Of Me» og syvendesinglen «Smooth Criminal». Dersom Katy Perry når toppen med remixen av «Last Friday Night (T.G.I.F.)» er det da fem strake nr. 1 på rad.

For ordens skyld hadde Thriller syv Topp 10-låter, men kun «Billie Jean» og «Beat It» gikk hele veien til 1. plass.

Tags: , , ,

Del "Katy like stor som Michael?"
 

24 kommentarer på “Katy like stor som Michael?”

 1. Tneb sier:

  Majoriteten lever i et rumpehull.

  • petter sier:

   Hill der musikkpolizei. Den kule Tneb som egentlig vet hva som er bra, ihaaaaaaa…… og som egentlig er misunnelige fordi bandet Tneb spiller i ikke er like populært som Kate Perry.

   Løsningen kort og grei, det som ligger på lista er rumpemusikk, mens min fantastiske og misforståtte Tnebmusikk (som platebransjen og media er skyld i ikke er berømt) får sine stikk her på anonymiserte forum. Alle har misforstått og er lurt opp i stry av den kommerse musikkfella assss…. hvorfor vil ingen suge på min musikkuk, den som er så stor og fin.

  • marius sier:

   Får jeg utvide din utmerkede kommentar med litt synsing?

   Majoriteten er barn/ungdom som kjøper det som til enhver tid høres morsomt ut (hint:lmfao).
   Dermed går denne typen musikk rett til topps.
   Det kommer en dag da fansen til Katy Perry vokser opp og legger bak seg den eksperimenterende ungdomstida. Da vil de høre på mer fornuftig musikk. Men siden de er mer fornuftige vil de ikke kjøpe alt det siste og beste som kommer ut og den gode musikken kommer ikke øverst på listene.

   Hvem har ikke en dag i sitt voksne liv kommet hjem og sett over gamle cd-er på loftet til foreldrene med en lettere rødfarge i ansiktet? :)

   • mhmm sier:

    «Det kommer en dag da fansen til Katy Perry vokser opp og legger bak seg den eksperimenterende ungdomstida. Da vil de høre på mer fornuftig musikk. Men siden de er mer fornuftige vil de ikke kjøpe alt det siste og beste som kommer ut og den gode musikken kommer ikke øverst på listene.»

    Hva med de neste generasjonene da? De vil sikkert ta opp der denne generasjonen slutter..

    • Inge sier:

     Jeg er 39 og har vært dj i omtrent like mange år. Katy Perry er noe av det mest fornuftige jeg har hørt i sin helhet på veldig lang tid. Enig med Petter.

   • Mari sier:

    Fornuftig musikk? Hva er fornuftig musikk? Jeg hører på musikken jeg hører på, som for øvrig for det meste er listepop, fordi det er den musikken jeg liker. Noen ganger liker jeg rytmen og melodien på sangen, andre ganger er det teksta, og veldig mange av de sangene jeg hører på, ser jeg på som fornuftig musikk i mine ører. Jeg liker ikke musikken til MJ eller Beatles. Er heller ingen fan av Metallica og Guns n’Roses, og ei heller Queen og Iron Maiden. Jeg er ingen fan av Lady GaGa heller, hun får meg til å ville spy, men jeg liker veldig godt musikken til Katy Perry, Britney (som jeg har vært fan av de siste tolv årene…) og resten av veldig mange listepopartister. I mine ører er dette fornuftig musikk, da fornuftig musikk hos meg er musikken du selv liker.

    • Jauda sier:

     Du tok ordene rett utav munnen min Mari, godt sagt!!

     Men jeg kan høre på det som alle kaller «Gode gamle slagere» og allt det nye. Trenger ikke bare høre gamle slagere, den gangen Eminem for eksempel var «Slim Shady». Han la det imaget bak seg, og endret stil. Han har fortsatt utroligt gode sanger! Bare endret stil!

     Er mega fan av allt fra Maiden, Metallica til Katy Perry og Lonely Island. Det som er FORNUFTIG musikk, er den musikken DU liker selv. Du skal ikke dømme andre sin musikksmak, det er ikke nødvendig! :)

     Det var allt jeg hadde og si, kos dere med musikken folkens! :)

  • Rompegutt sier:

   Siden det er snakk om Katy Perrys høres det egentlig veldig fornuftig ut.

 2. robot sier:

  alert(“XSS”);

 3. Ole Henrik sier:

  Hun slo ikke rekorden så edda bedda!

 4. Tomas sier:

  Katy Perry er flink og har mange bra låter. De topper listene av naturlige årsaker. Men INGEN er like stor som Michael Jackson. Hør igjennom Thriller en gang, så skjønner dere alt.

 5. markus sier:

  ingen musikksjangere er dårligere enn andre, få det inn i hodet deres :(

 6. Mj_fan98 sier:

  Ingen artist i hele verden er bedre enn MICHAEL JOSEPH JACKSON!!!!!!!!!!
  Han er verdens beste artist ever.

 7. DANG! sier:

  HELLIG DRIT! KENNY G!!!!

 8. ..... sier:

  Finnes to ting som ikke kan diskuteres: Mat og Musikk. Smaken er som baken

 9. MJFAN sier:

  Blir så sinnsykt frustrert av å lese den overskriften! «Katy like stor som Michael»?? bare fordi hun KANSKJE slår EN av MJ sine MANGE rekorder! Hallo det skal litt mer enn det!! MJ er størt, og vil alltid være det uansett!

 10. Joakim sier:

  Hva som er fornuftig (av fornuft) har ingenting med hva man selv foretrekker/liker. Om det så var ville det vært fornuftig at min datter på 10 fikk Nugatti på hver eneste brødskive…

  Når det er sagt, jeg syntes ikke ordet passer for å beskrive musikk. Man hører vel ikke på musikk på bakgrunn av om det er fornuftig eller ikke? Er det ikke ting som følelser som styrer dette i stor grad?

  Musikk er som annen kunst, noe er enkelt tilgjengelig og krever lite av lytteren – mens annen musikk er mer krevende og krever at man bruker litt tid på å sette seg inn i musikken før man klarer å sette pris på den. Den første typen musikk hører man stort sett på p4 og radio 1, mens den litt mindre litt tilgjengelige musikken må du over på nrks radiokanaler og gjerne litt ublu tidspunkt på døgnet for å finne. Men den finnes, og det anbefales. Veldig deilig å høre ting man ikke kjenner til fra før, musikk som overrasker og utfordrer. Deilig å bruke hjernen litt… :)

 11. ola west sier:

  Symfoniene til Mozart og Beethoven er da nokså likt bygget opp de også, syrena.
  »
  Allikevel vil jeg ikke kalle musikken for enkel, og jeg vil også si musikken appellerer til både «enkle og kompliserte mennesker»

 12. [...] Katy like stor som Michael? [...]

Legg igjen en kommentar