Kaizers Orchestra fra Øya 2008. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Kaizers Orchestra fra Øya 2008. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Kaizers kupper festivalsommeren

Kaizers Orchestra-allergikere går en mørk sommer i møte: I dag ble det klart at bandet i tur og orden headliner landets tre viktigste musikkfestivaler.

Skrevet av:
Publisert 15:50 29 mars, 2011

Fra før var de booket som headlinere til Hove og Øya. Nå er det bekreftet at Kaizers Orchestra i tillegg kommer til Slottsfjell i juli, der de spiller to konserter – i tillegg til den ordinære konserten, vil 20 heldige festivaldeltagere få overvære en minikonsert med Janove & co.

Noen overdose av rogalandsbandet er imidlertid ikke Slottsfjells pressesjef Henrik Holta Lysell med på at de pusher til det norske festivalfolket.

- Vår profil er å booke smalt, bredt og lokalt. Kaizers er definitivt et av bandene som når bredt, og er det bandet som er oftest ønsket av våre festivaldeltakere i år på vår hjemmeside og Facebook, sier han til Lydverket, samtidig som han presiserer at bookingen har vært klar lenge.

Unike konsertopplevelser

Hovefestivalens pressesjef Gaute Drevdal forteller at det er et viktig prinsipp for festivalen å ikke kreve eksklusivitet av norske artister.

- Vi var klar over at Kaizers kom til å gjøre flere festivaljobber denne sommeren, og vi synes bandet fortjener å få muligheten til å gjøre mer enn bare en gig. Konserten på Hove er uansett spesiell i og med at det er den aller største festivalgigen de kommer til å gjøre i Norge i år.

Pressesansvarlig i Øyafestivalen, Jonas Prangerød, lover også en unik opplevelse:

- På Øya skal bandet spille volum to i sin påbegynte trilogi, ei skive som først kommer ut til høsten. I tillegg skal de spille noen av sine mest populære låter. Konserten skal  streames på nett i ettertid. Det å gjøre konserter utenom det vanlige med norske artister funka veldig godt med Motorpsycho i fjor.

Har tatt store steg

Gaute Drevdal mener forklaringen på at Kaizers Orchestra kan toppe de tre største festivalplakatene denne sommeren – ny rekord, noen? – er enkel.

– Det er første gang vi har en norsk headliner på plakaten, og grunnen til at det nettopp ble Kaizers er at de har tatt nye store steg både her hjemme og internasjonalt. Mye av publikummet vårt kommer dessuten fra Rogaland og agderfylkene, og det er digg å kunne gi fansen det de ønsker seg aller mest på femårsjubileet vårt.

Henrik Holta-Lysell sier det slik:

- Kaizers er et av de få norske rockebanda i dag som har en fanskare og en tyngde som band som gjør at de kan headline de tre største festivalene.

Håp for skeptikerne

For de som er enig med vår anmelder Maria Horvei om at «pumpeorgel og jærendialekt er ikkje kva det ein gong var«, er det imidlertid plenty å seg til når Kaizers dundrer utover festivalområdet på Tromøya, i Tønsberg og i Middelalderparken, ifølge de tre pressekontaktene.

- Samtidig som Kaizers spiller Mogwai på Kastellscenen. Det er jo et alternativ, sier Henrik Holta-Lysell om Slottsfjellfestivalen.

Gaute Drevdal har følgende råd til Kaizers-allergikere når rogalendingene sprer leven fra Hoves største scene:

– Da skal du pelle deg bort til Teltscenen og få med deg norgesdebuten til en av mine personlige favoritter, Toro Y Moi. Hvis du trenger å puste ut etter The Mars Volta på hovedscenen, anbefaler jeg en treretters middag på Flekken som oppvarming til tidenes rave med Deadmau5 på Amfiscenen.

Mens Jonas Prangerød simpelthen slår fast at Øya byr på noe for enhver smak:

- Det er helt naturlig at ikke alle vil se de samme artistene, så vi garanterer at du kan velge noe helt annet når Kaizers spiller, om det er det du ønsker.

Kaizers Orchestra avla oss i Lydverket en visitt tidligere i år, i forbindelse med slippet av Violeta Violeta, Vol. I, som er første del av en planlagt albumtrilogi. Slik så og hørtes det ut da:

«Din kjole lukter bensin, mor»:

«Philemon Arthur & The Dung»:

«Ompa til du dør»:

«Señor Torpedo»

«Psycho under min hatt»:

Tags: , , , , ,

Del "Kaizers kupper festivalsommeren"
 

3 kommentarer på “Kaizers kupper festivalsommeren”

  1. Lille Py sier:

    Uhm, i følge Dagbladet og Slottsfjell.no er det bare ti som får bli med på den eksklusive konserten, ikke 20.

  2. Iselin sier:

    Det er 10 som blir plukket ut blant de som kjøper festivalpass også. 10 + 10 = 20. Herregud, sykt skuff at Kaizers spiller samtidig som Mogwai!

  3. [...] Les også: Kaizers kupper festivalsommeren [...]

Legg igjen en kommentar