- Jeg fucka opp

Folkekjære Vinni tar et nådeløst oppgjør med seg selv i skilmisselåten «Halve meg». I ukens Lydverket bretter han ut sitt knuste hjerte.

Skrevet av:
Publisert 6:00 11 april, 2012

Rapperen, som slo gjennom med Paperboys tilbake i 2002, har opplevd et eventyrlig halvår rent karrieremessig. Som deltager i den enormt populære serien Hver gang vi møtes, flankert av artister som Anne Grete Preus, Bertine Zetlitz og Halvdan Sivertsen, har Øyvind «Vinni» Sauvik gått fra å være rapstjerne til en av Norges største artister. Ikke minst med sin versjon av nevnte Sivertsens evergreen «Sommerfugl i vinterland», som han egenhendig har introdusert for en ny generasjon musikkelskere.

På hjemmebane har livet imidlertid vært alt annet enn rosenrødt. I ukens Lydverket forteller en bunnløst ærlig Vinni om ekteskapet som brøt sammen – et havari som skildres brutalt direkte i låten «Halve meg», som han fremfører for første gang i kveldens TV-sending.

– Det er en jævlig personlig låt som egentlig var skrevet mest for meg selv. Den handler om et samlivsbrudd, og det handler om å miste din bedre halvdel. Som er en greie jeg har vært gjennom det siste halve året. Det å skrive om et samlivsbrudd,det er liksom mine innerste tanker. Man er sårbar og svak og skuffet og trist og lei all dritten, og det å legge det på bordet sånn, er jo heftig. Men jeg følte at jeg måtte ha det ut.

I teksten til «Halve meg» går Vinni langt i å ta på seg skylden for samlivsbruddet, med tekstlinjer som «vi sa til døden skiller oss ad/ men så gikk jeg og ødela det i et fyllekalas/ og alle drømmene vi hadde ble det ingenting av/ de blir med meg til jeg forsvinner en dag» og «jeg har vært en liten hore/ tok den kola’n som jeg fikk/ så nå tar jeg det som ligger i det åpenbare/ sånn som ringene som ligger i en skål på badet«.

Og Vinni røper overfor Lydverkets Asbjørn Slettemark at han er nervøs for å fremføre sangen for første gang.

- Får håpe jeg ikke bryter sammen i gråt. Det blir sikkert god TV, men ikke så fett for meg.

Se «Halve meg» og intervjuet med Vinni – samt våre svenske venner i Bob Hund – i Lydverket på NRK 2 kl. 21.30 i kveld!

Se flere bilder fra sendingen her!

Tags: , , , , , ,

Del "- Jeg fucka opp"
 

18 kommentarer på “- Jeg fucka opp”

 1. Anonym sier:

  Nå har vel sommerfugl i vinterland blitt brukt i minst en tv-aksjon, og det er godt å se at norske hip-hoppere fremdeles støtter fattige colombianske bønder. 

 2. Anonym sier:

  Ta en pause nå sånn att’n får tatt seg inn igjen!

 3. ole sier:

  Folkekjære my ass, heller mediahore

 4. torgeirnydalen sier:

  Mediakåt eksnarkis, på dop, der har vi Norges folkekjære artist

 5. Anonym sier:

  Radbrekking av en norsk viseskatt fortjener ikke denne typen oppmerksomhet.

 6. Anonym sier:

  Folke kjære vinni!? Ja vel da mener dere det.

 7. wasadu-de sier:

  En av mange glorifiserte narkomane, men røyker en av oss «vanlige» en bønne da skal vi straffes…

 8. Edward Richmont Hansen sier:

  Jada, rørende!
  Hip-hopere er gjerne interessert i å fremstå som «tøffinger», noe jeg aldri har skjønt fordi jeg opplever sjangeren som erke-sentimental og proppet med «snill gutt som angrer»- «søthet». Jeg finner det direkte kvamlmende! Jeg vokste opp under hip hopens kommersielle gjennombrudd men opplevde aldri sjangeren som noe annet en beskrevet over. Også alle de der «mamma»-låtene da. Virker som om alle hip-hopere må synge om mora si og hvor godt de hadde det da de lå inntil puppen!
  Tøft? Neppe!

  Beklager, dette er en outsiders syn på sjangeren. En sjanger jeg aldri vil fatte! Håper ingen tar det personlig, men når en opplever Hip-hop på nevnte vis, er det kanskje forståelig at en blir fylt av en viss forakt.

  • Agnete Reiersen sier:

   Kjære Edward,
   Jeg forstår hva du prøver å si og du får som regel sagt ting på en veldig bra måte. Men denne gangen har du kanskje ikke kjent din besøkelsestid like bra. Jeg er enig med Maria og Clinska, det er synd på karen og man kunne latt han få litt mykere hansker. Men på den annen side velger han å vise sine ømme punkter og er nok forberedt på å få litt blandede reaksjoner. 

   Forøvrig enig i det med hip-hop og sentimentalitet.

  • Agnete Reiersen sier:

   Kjære Edward,
   Jeg forstår hva du prøver å si og du får som regel sagt ting på en veldig bra måte. Men denne gangen har du kanskje ikke kjent din besøkelsestid like bra. Jeg er enig med Maria og Clinska, det er synd på karen og man kunne latt han få litt mykere hansker. Men på den annen side velger han å vise sine ømme punkter og er nok forberedt på å få litt blandede reaksjoner. 

   Forøvrig enig i det med hip-hop og sentimentalitet.

 9. [...] Vinni: – Jeg Fucka opp [...]

 10. Anonym sier:

  For noe vrøvl!
  For det første, en patetisk «2.millioner på dusinet» overklisjèfylt «melodi» som har blitt brukt ørtenmilliarder ganger før.
  For det andre, en tekst snakket rett frem. Ingen synging, ingen toner, harmonier eller bevegelse, bare prat. Teksten, vel vel. Minner om et slags dikt. 
  Så vi har en mann som jabber til litt bakgrunnsmusikk. Kalles jazz det. Pell deg ned på literaturhuset hvis du ikke kan lage noe melodiøst.
   
  Og hvem i alle dager har fortalt Vinnie at vi er intressert i å høre på masse syting om at han har driti seg ut? jeg har også driti meg ut ved anledning, men går for helvete ikke å kringkaster det til hele verden!

  Skriv heller dikt om problemene dine, legg de ut på tryneboka, så kan intresserte plukke opp tråden selv. 

 11. Maria sier:

  voldsomt flotte kommentarer, folkens… Ta det litt med ro. Alle kan misslike en artist. Jeg synes bare at man burde ha respekt for alle som i det hele tatt deler personlige sanger med andre, uansett om dere liker sjangeren/artisten eller ikke. Ja, jeg vet at man skal si egne meninger i kommentarfeltet, men ikke bombader kommentarfeltet med negativ kritikk om han som person. Det ser ganske trist ut i mine øyne <3 

 12. Anonym sier:

  Kjære vene folkens! Hvor er manerene? Finnes noen gyldne regler om ikke å sparke/slå noen som allerede ligger nede! Her er det en som tør å vise sitt ømmeste punkt, ,og så hagler det med kritikk? Greit at flere av dere påberoper dere fasitsvar på sjangeren og ellers hva som sømmer seg å gi ut i musisk form, men det er egentlig ikke det det handler om!! Uansett om jeg liker låta, eller om jeg er Vinni-fan, kan jeg ikke annet enn å gi
  Vinni respekt for det han gjør! Det er utrolig tøft av han å blottstille seg sånn som han gjør, det bare viser at han er ekte! De fleste andre ville ikke turt å vise frem den siden, derfor er det trist å se at det er så lite toleranse blant dere som kommenter her!
  Stå på Vinni! Den eneste måten å bli et bedre menneske på er å innrømme sine feil – bareda kan du lære av dem!

 13. Anonym sier:

  Mangt kunne vært sagt her.

  Jeg holder meg til den sedvanlige kritikken av journalisters ukritiske og lettvinte bruk av klistrelapper. Vinni; javel. Folkekjær; neppe.

  V
  Vi vet at journalister er enkle sjeler – men må det være lisensbetalt lettvinthet?

Legg igjen en kommentar